Yapay zekâya karşı önyargılar, değişim korkusundan mı kaynaklanıyor?
Fiba Grubu’nun “Yük Olmasın” projesi adaletsiz iş bölümüne dikkat çekiyor. Bakım emeği ve zihinsel iş yükü kadınların 3’te 1’ini iş gücünün dışına itiyor.
Eras Turu’nun Kanada ekonomisine etkisi milyon dolarlık seviyelere ulaştı. Peki, markalar bu büyük etkinliklerden nasıl yararlanabilir?
Yapay zekâyı benimsemeyen pazarlamacılar, rekabet yarışında geride kalma riski taşıyor.
Jaguar, yeniden markalaşma sürecinde yeni logosunu tanıttı.
Ipsos Yeme & İçme Paneli'nin 2024 analizine göre, hazır yemek tüketimi artarken eve siparişler ve mekânda tüketim alışkanlıkları yeni dengeler oluşturuyor. İskender-Dönerciler ve kebapçıların yükselişi, sektördeki dönüşümün başlıca göstergeleri arasında.
Mike Tyson ve Jake Paul’un dövüşü, sadece ringdeki bir mücadele değil, pazarlama stratejilerinin gücünü gözler önüne seren bir gösteri oldu. Sosyal medyanın etkisi, hikâye anlatıcılığı ve etkileşim ekonomisinin nasıl gelir kaynağına dönüştüğünü inceledik...
İnteraktif Reklamcılık Derneği IAB, yılın son çeyreğine girerken, "IAB Connect: Yükselen Trendler" etkinliğinde reklam ve pazarlama iletişimi sektörünü bir araya getirdi. IAB Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Akalın ile yeni teknolojiler ve yükselen trendler doğrultusunda pazarlamanın geleceğini konuştuk.
İngiltere merkezli araştırma şirketi Ofcom'un verilerine göre, kuşaklar arasında haber kaynakları tercihleri değişim gösteriyor.
Popüler sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirilmesi nedeniyle, yaklaşık bir haftadır Instagram’a erişim sağlanamıyor. Peki şimdi ne yapmalı? D-Dat Consultancy Kurucusu Mesut Şefizade, “Instagram’ın yasaklanması gibi büyük bir değişim, dijital pazarlama stratejilerinde köklü değişiklikler yapmayı gerektiriyor.” diyor.
Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu ile Yataş Bedding'in girdiği değişim sürecinden yeni konsept mağazalarına, globalleşme stratejilerinden sürdürülebilirlik uygulamalarına ve gelecek dönem hedeflerine kadar birçok konuda konuştuk.
KPMG’nin yeni araştırmasına göre Asya-Pasifik’teki Z kuşağı, bir ürünü satın alırken içerik üreticilerinin etkisi altında kalıyor.
Son dönemlerde otomotiv sektöründen FMCG'ye, e-ticaretten spor kulüplerine kadar birçok sektörde görsel kimlik yeniliği yaşanıyor. Kimi marka bu değişikliğe küçük dokunuşlarla gitse de kimi markalar, marka kimliğinde radikal değişikliklere gidiyor. Peki markaların bu değişime gitmesindeki karar mekanizması ne? Değişen logoların altında hangi içgörüler gizli? Ajans dünyasının yaratıcı isimleri, değişim trendini nasıl yorumluyor?
MMA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Didem Namver: "2024’te yapay zekâ teknolojilerinin sektöre etkisinin yanı sıra, tüketicilerini daha iyi anlayan ve hedefleyen pazarlama uygulamalarının giderek arttığını gözlemleyeceğiz."
Knorr; daha genç, popüler kültüre daha entegre, dinamik ve eğlenceli bir marka olma yolunda başarı ivmesini sürdürüyor.
Tropicana, marka ismindeki "A ve I" harflerini çıkararak meyve sularının yapaylıktan uzak, doğal içeriklere sahip olduğunu vurguladı.
Multinet Up CMO’su Bora Işık, Multinet Up’ın yapay zekâ odaklı projelerinin arkasındaki yaklaşımı aktardı.
"Türkiye değişiyor. En büyük değişim de insanımızda oluyor. Tüm bunların ötesinde, bu tür davranışlar sonucunda veya esnasında elde edilen haksız kazancın gerçekten de “normal” olduğunu özümseyen, içselleştiren kitle artıyor."
Gelecekteki silahlanma konusunda yapay zeka ve robotik teknolojilerinin rolü ne olacak? Otomatik ve otonom silah sistemleri, insansız hava ve deniz araçları, savunma sistemleri ve siber savaş alanında yapay zeka ve robotik teknolojilerin nasıl bir değişim yaratacak?
Netflix, tüyler ürperten 'Black Mirror' hilesiyle yabancıların yüzlerini billboard'a taşıdı.
SmartMessage CEO'su Oğuz Küçükbarak, sürekli gelişen pazarlama teknolojileri alanında yakın geleceğe Generative AI ürünlerinin damga vuracağını söylüyor.