Tüketiciler artık romantik hayallere değil, anlamlı bağlantılara yatırım yapıyor.
Sevgililer Günü’nü en çok Z kuşağı kutluyor ancak harcamalar bütçe dostu sınırlarda kalıyor.
Alfa Kuşağı, sınırsız teknolojiye doğan ilk nesil. Peki, markalar ve ebeveynler bu dijital dünyada çocukları nasıl koruyabilir?
İşverenler Z kuşağı çalışanlarını yalnızca birkaç ay sonra işten çıkarıyor.
EY'nin araştırmalarına göre, demografik değişimler dünya genelindeki iş gücü piyasasını derinden etkiliyor. Japonya'da 65 yaş ve üzerindeki nüfus oranı yüzde 30'a, AB ülkelerinde yüzde 22'ye, Güney Kore'de yüzde 18'e ve Çin'de yüzde 14'e ulaşmış durumda. Bu yaşlanma trendi, iş gücünde önemli değişimlere yol açarak, ekonomik yapıları ve iş gücü dinamiklerini yeniden şekillendiriyor.
Reklamcılar Birliği'nin yeni raporuna göre, 18-34 yaş arasındaki tüketiciler reklamlara en fazla güven duyan yaş grubu.
Intelligent.com'un yaptığı araştırmaya göre, işverenler Z kuşağının iş yerinde çalışmak için gerekli sosyal becerilere yeterince sahip olmadığını ifade ediyor.
Campaign Asia’nın yaptığı son araştırma, reklamcılık sektörünün evrim geçirdiğini ve ajansların yeni kuşaklar için inisiyatif aldığını ortaya koyuyor.
Pinterest’in 2024 sonbahar için yayımladığı son trend raporu, sonbaharı yaratıcılık, topluluk ve kültürel kesişmelerle dolu bir karnaval olarak gösteriyor.
Alman yazılım şirketi Personio'nun araştırmasına göre, Z Kuşağı, ofise gitmenin zamanlarının ve paralarının boşa harcanması anlamına geldiğini düşünüyor.
Yeni yapılan bir araştırmaya göre Alfa kuşağı bir ürün satın alırken içerik üreticilerinden ziyade arkadaşlarından etkileniyor.
İngiltere merkezli araştırma şirketi Ofcom'un verilerine göre, kuşaklar arasında haber kaynakları tercihleri değişim gösteriyor.
Sosyal medyadaki amatör reklamlar, büyük markaların hazırladığı pahalı prodüksiyonlardan daha fazla etkileşim sağlayarak öne çıkıyor. Peki bunun sebebi ne?
Araştırmalara göre Z kuşağı, bilgiye ulaşmak için sosyal medya platformlarını Google'ın önünde tutuyor.
The Harris Poll tarafından yapılan araştırmaya göre Z kuşağı, sosyal medya kullanımı hakkında kararsız.
Preply tarafından yapılan araştırma Z ve Y kuşağının kariyer hedeflerine odaklanıyor.
Greenpeace ve VML iş birliğiyle geliştirilen "Play for the Future" uygulaması, oyun oynarken karbon ayak izini takip ediyor.
Z kuşağı, kariyer planlamasını yaparken astrolojiden ve doğum haritasından yararlanıyor.
Medina Turgul DDB Ajans Başkanı &CCO Ertuğ Tuğalan: "Yeni jenerasyonlar ve reklam ajansları arasındaki temel problem, mesleğimizin iş yapma gelişim hızının çok yavaş olması ve zamanın maalesef gerisinde kalması."
Çok kuşaklı iş gücünün üretkenliği artırdığını, ekip ruhunu güçlendirdiğini gösteren araştırmaların sayısı arttıkça iş dünyası, öğrenmeye kapalı bir yaklaşım gösteren Z kuşağına yatırım yapmak yerine, rotasını 50 yaş ve üstü çalışanlara çeviriyor.
Dünya çapında yaşanan bir ekonomik krizde dünyaya gelen Z kuşağı, para kazanmanın meşru olmayan yollarına aldırış etmiyor.