Creative Director Varol Döken: "Reklam sektörü, teknolojinin hızla evrildiği ve dijital dönüşümün en hızlı etki gösterdiği alanlardan birisi olmaya devam edecek. Yapay zekânın gelişimi sürdükçe, reklam endüstrisi, bu yeni teknolojiler ile birlikte gelişecek."
Deeper, Yönetici ortağı İhsan Özçıtak: "Siyasetten pazarlamaya birçok eğilimin değiştiği, değişip yeni bir düzene oturmadan tekrar tekrar değiştiği bir dönemdeyiz. Türbülansın altındaki dinamiklere baktığımızda bize yol haritası oluşturmaya imkân verecek trendlerin varlığını da görüyoruz."
Consciouslab Kurucusu Kayhan Dural: "2024 ne ara bitti ya? “Herkesin deneyimi farklı olmalı” derken, artık markaların tüketicileriyle gerçek zamanlı ilişkiler kurduğu bir döneme geçiyoruz."
Sosyal Medyanın Hafızası &Dijital İletişim Danışmanı Funda Güleç Yalçın: "Almanak hazırlamayı ve okumayı her zaman çok severim. Gelin şimdi, hep birlikte 2024 yılında sosyal medyada öne çıkan ve geçtiğimiz yılı özetleyen başlıkları hızlıca hatırlayalım."
Yapay zekâyı daha insancıl hale getirmeyi amaçlayan OpenAI, yeni tipografi ve renk paletiyle görsel kimliğini güçlendiriyor.
2025 yılında pazarlama dünyasını bekleyen fırsatları ve belirsizlikleri açıklayan Adform, yılın dikkat edilmesi ve yatırım yapılması gereken trendlerine mercek tuttu.
Yapay zekâ destekli modellerin moda ve güzellik dünyasında yükselişi, kapsayıcılık ve etik sınırlarla ilgili tartışmaları beraberinde getiriyor.
Mindshare CEO'su Ender Buruk: "2025 yılı, hem fırsatları hem de zorlukları beraberinde getiriyor. Başarı, yalnızca yapay zekâ destekli otomasyon ve optimizasyon stratejilerini benimsemekle değil, aynı zamanda yaratıcılığı, deneyselliği, çevikliği ve farklılaşma yeteneğini ön planda tutmakla mümkün olacak."
Pioli, HoReCa sektörüne özel olarak tasarladığı dayanıklı ve estetik ürünlerini, yapay zekâ ile hazırlanan yenilikçi reklam filmiyle tanıtıyor.
Yazarlar Birliği yapay zekânın edebiyat dünyasına katılmasının ardından kitaplara "İnsan Yazar" sertifikası vermeye başladı.
Finansal teknolojiler ekosisteminin öncülerinden Aktif Bank, 2024 yılında 25. yaşını kutlarken dijital dönüşüm, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli adımlar attı. Aktif Bank Müşteri Deneyimi ve İletişim Grup Başkanı Gamze Numanoğlu, “müşteri odaklı yaklaşımımızla yenilikçi projelere imza atmaya ve her kanalda mükemmel bir deneyim sunmaya devam edeceğiz” diyor.
Modern iş dünyasında stres yönetimi kritik bir rol oynarken küçük farkındalık pratikleri büyük değişimler yaratabiliyor.
Pluxee, dijitalleşme ve teknolojiyi merkezine alarak çalışan deneyimi dünyasını dönüştürmeye devam ediyor. Yeni marka kimliği ve uçtan uca dijital platform yapısıyla; yemek, hediye, ödül ve ulaşım gibi farklı alanlarda sunduğu çözümleri genişleten marka, 2025 ve sonrasında içgörü ve veri bazlı yaklaşımla iş dünyasının nabzını tutarak sektörde liderliğini korumayı hedefliyor.
BitHero’nun geliştirdiği Türkiye’nin ilk kripto yapay zekâ asistanı HİRO, yatırımcılara anlık analizler ve öngörüler sunarak bilinçli ve veri odaklı kararlar almalarını sağlıyor.
MMA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Didem Namver: "2025, reklam ve pazarlama sektöründe dijitalleşmenin ve teknolojik dönüşümün derinleşeceği bir yıl olacak. Veri odaklı stratejiler ve yapay zekâ uygulamaları, pazarlamanın geleceğini şekillendirmede kilit rol oynayacak."
Reklamcılık Vakfı (RV) Başkanı Aslıhan Anarat Çötelioğlu: "Umarım gelişim fırsatını iyi değerlendirerek, rutini kolaylaştıracağımız, tekrarı azaltacağımız, yaratıcılığa daha fazla zaman ayırabileceğimiz bir zaman dilimine geçiş yapacağız. Belli mi olur, belki de sektörün derin sorunlarına çözüm üretebilecek bir gelişmeye tanıklık ediyoruzdur!?"
IAB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Ertaş: "Dijital reklamcılığın hızla değişen dinamikleri, 2025’in heyecan verici bir yıl olacağını gösteriyor. Yapay zekâ, sürdürülebilirlik, yeni medya kanalları ve reklam modelleri, sektördeki dönüşümde belirleyici faktörler olacak."
Reklamcılar Derneği Asbaşkanı Cüneyt Devrim: "Yapay zekâ, insanların yerine geçmeyecek ama yapay zekâ kullanan insanlar, kullanmayan insanların yerine geçecek. Bu nedenle insan kaynağımızın yapay zekâyı etkili kullanan bir kaynağa dönüşebilmesi için çaba göstermemiz gerekiyor."
EY'nin araştırmalarına göre, demografik değişimler dünya genelindeki iş gücü piyasasını derinden etkiliyor. Japonya'da 65 yaş ve üzerindeki nüfus oranı yüzde 30'a, AB ülkelerinde yüzde 22'ye, Güney Kore'de yüzde 18'e ve Çin'de yüzde 14'e ulaşmış durumda. Bu yaşlanma trendi, iş gücünde önemli değişimlere yol açarak, ekonomik yapıları ve iş gücü dinamiklerini yeniden şekillendiriyor.
Stratejik İletişim Danışmanı Mete Gürkan: "2025’e dair herkesin farklı görüşleri ve tahminleri var. Ütopyalara yükselen de, distopyalara düşen de. İkisi arasında denge noktasında duranlar da. 2025’e teknoloji tahminleri özelinde bir bakış atalım, bakalım hangisine daha yakın düşüneceğiz."
Çin’in yapay zekâ yarışında hızla öne geçmesini sağlayan DeepSeek, teknoloji dünyasında fırtına estirdi.