PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber: "Online alışveriş kalıcı hale gelecek"

Pandeminin, iş dünyası için benzeri görülmemiş belirsizlik ve risklerle dolu bir ortam yarattığı birçok sektörde, yeni dönemin nasıl olacağı merak edilen bir konu. İş dünyası salgın sonrası için fiziksel ofis yapılanmaları ve ofis içi çalışma düzeni konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, iş hayatında zorunlu olarak gelişen bazı refleksler şirketlerin stratejik hedeflerini ciddi biçimde etkilerken, hedef ve planların ne ölçüde değiştiğinin analizi daha da önem kazanıyor. Peki pandemi sonrası çalışanları ve şirketleri neler bekliyor?

PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber'e pandemi sonrası iş ekosisteminin ne yönde değişeceğini sorduk ve yeni trend öngörülerini dinledik…

"Online alışverişin, tüketicilerin en az yarısında kalıcı hale gelmesi bekleniyor"

Salgın süreci dijitalleşmeyi her alanda oldukça hızlandırdı. Yenilikleri tüketicilere daha hızlı ulaştırmak, müşterilere daha iyi servis vererek daha güçlü büyümeyi sağlamak için dijital yatırımlarımızı sürdürüyoruz. “Dükkân Senin” ve “KazandıRio” gibi birçok yenilikçi uygulamamızla dijitalleşmeyi sahaya taşıyoruz. Pandemi sonrasında da dijital alışkanlıklarımızdan kolay kolay vazgeçeceğimizi düşünmüyorum. Tüketim alışkanlıklarımıza baktığımızda; kendi pazarımızda ev içinde paylaşım için tercih edilen büyük boy alımlar bir süre daha etkisini sürdürecek. Aşı uygulamalarına bağlı olarak ev dışı tüketimin de artacağını öngörüyoruz. Online alışverişin de tüketicilerin en az yarısında kalıcı hale gelmesi bekleniyor.

"Kaynak kullanımını azaltırken, verimi artıyoruz"

PepsiCo olarak sürdürülebilirlik gündemimizden düşmeyen bir madde. Türkiye’de toplam 10 bin hektarlık alan üzerinde patates, mısır ve mısır irmiği üretiminin yapılmasını sağlıyoruz. Türkiye’nin 20 şehrinde, yüzlerce çiftçiyle sözleşmeli tarım uygulaması çerçevesinde, Lay’s ve Ruffles markalarımız için ülkemizin cipslik patates üretiminin yüzde 60’ını gerçekleştiriyoruz. Her yıl tekrarladığımız “Tarım Akademisi” ile bizimle birlikte çalışan çiftçilere daha az su kullanımı ile sulama teknolojilerinden, uygun tohum ve gübre kullanımına kadar birçok alanda düzenli olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz.  Patateslerimizi, kendi geliştirdiğimiz “organo-mineral” gübre “Naturalis” ile yetiştiriyoruz.  Tarımda kullanılan suyu optimize ediyoruz. Kaynak kullanımını azaltırken, verimi artıyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir