Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever: "Paydaşlarımızın hedeflerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz"

Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever ile şirketin kurumlara ve son kullanıcılara sunduğu çözümleri ve yeni dönemdeki hedeflerini konuştuk.

Geliştirdiği alternatif ödeme yöntemleri ve entegre çözümler ile kurumsal müşterilerine, üye işyerlerine ve kart kullanıcılarına hizmet veren Multinet Up, 250 bin kuruma dokunan ekosisteminde müşteri odaklılık prensibiyle faaliyet gösteriyor. Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever ile şirketin kurumlara ve son kullanıcılara sunduğu çözümleri ve yeni dönemdeki hedeflerini konuştuk.  

İşverenlerin ve çalışanların birçoğu Multinet Up’ı MultiNet yemek kartıyla ve kurumsal hediye kartı MultiGift ile tanıyor olsa da oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahipsiniz. Multinet Up’ın faaliyetlerinden, ürün ve hizmetlerinizden genel olarak bahsedebilir misiniz?
Tabii, geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler ve ödeme çözümleri ile en temelde kurumsal müşterilerimize, müşterilerinizin çalışanlarına ve üye işyeri ağımızdaki işletmelere hizmet veriyoruz. Ana faaliyet alanımız kurumlara gider yönetimi hizmetleri vermek diyebilirim. Çalışanların yemek giderlerinde vergi muafiyeti ve çalışan başına yılda 9 bin TL’ye varan tasarruf sağlayan MultiNet yemek kartı sizin de ifade ettiğiniz gibi en bilinen ürünümüz. Uzun yıllardır hem kurumların hem de çalışanların faydalandığı, bugün artık iş hayatında birçok kişinin günlük yaşamına dokunan MultiNet, kurumların çalışanlarına bağlı giderlerinin avantajlı bir şekilde yönetilmesini sağlayan çözümlerimizden yalnızca biri. 2014’te Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek geliştirdiğimiz kurumsal hediye ve sosyal yardım çözümümüz MultiGift ile şirketlerin çalışan yan hakları, teşvik ve ödüllendirme sistemleri gibi ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. MultiPetrol ve MultiTravel çözümlerimizle de şirket çalışanlarının, akaryakıt, seyahat ve konaklama masraflarının tasarruflu bir şekilde yönetilmesini sağlıyoruz. Bir diğer iş alanımız ise şirketlerin çalışanlarına bağlı olmayan, operasyonel giderlerinin yönetimine dair çözümler sunmak. Bu alanda, toplu satın alma ve tedarik çözümümüz MultiAvantaj ile hizmet veriyoruz. Özellikle KOBİ ve mikro işletmelerin ölçek ekonomisinden yararlanarak gıda tedariğinin yanı sıra güvenlik sistemi, işyeri tüpü, sigorta güvencesi ve e-fatura çözümleri gibi kalemlerde maliyet avantajı elde etmelerini sağlıyoruz. Ayrıca, teknoloji şirketimiz inventiv ile kurumlara dijital cüzdan, mobil pos ve sadakat programı geliştiriyoruz ve siber güvenlik çözümleri üretiyoruz.

 

Pazardaki konumunuzdan bahsedebilir misiniz? Rakiplerinizden nasıl ayrışıyorsunuz?
1,4 milyon kart kullanıcımız, 35 bin kurumsal müşterimiz var. Üye  ağımızda ise 55 binden fazla işletme mevcut. Paydaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz alternatif ödeme yöntemleri ve entegre çözümler ile büyük bir kapalı devre ödeme ağını yönettiğimiz ekosistemimizde 250 bin kuruma temas ediyoruz. 1999’da yemek çeki sektöründeki ilk akıllı kartı üreterek faaliyete başladığımız günden bugüne, yenilikçi bakış açımızla geliştirdiğimiz her yeni ürün ve serviste fark yaratmayı gözetmemiz, bizi sektörün gelişiminde öncü bir konuma taşıdı. Örneğin, yemek kartı sektöründe ilk temassız ödemeyi, sektörün ilk sadakat programını, ilk akıllı mobil uygulamayı, ardından ilk mobil cüzdan uygulamasını, ilk karekodla ödemeyi, ilk mobil ödeme alma uygulamasını devreye aldık. Müşteri odaklılık prensibi ile yürüttüğümüz tüm çalışmalarda paydaşlarımıza fayda ve değer sunmayı, işi dijitalleştirerek ve zamandan tasarruf sağlayarak yarattığımız her deneyimde hayatı kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu sayede kurumsal paydaşlarımızın en iyi çözüm ortağı olmayı başarıyoruz. Son kullanıcı tarafında ise harcama noktalarımızın yaygınlığı ve sunduğumuz ödeme deneyiminin pürüzsüzlüğü gibi nedenlerle takdir topluyoruz. Tüketici araştırmalarına göre Türkiye’nin kullanıcı memnuniyeti en yüksek ve en çok tercih edilen yemek kartı markasıyız.

Bu başarınızın arkasındaki unsurlar neler? 
Genel anlamıyla iki temel unsurdan bahsetmek mümkün. Birincisi, ihtiyacımız olan teknolojiyi kendi bünyemizde üretebilme kabiliyetimiz. 50’den fazla mühendisi ile teknoloji şirketimiz inventiv, tüm altyapılarımızın pürüzsüz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamanın yanı sıra ihtiyaç duyduğumuz geliştirmeleri de global standartlarda yapabiliyor. İkincisi ise veri temelli ve sonuç odaklı geliştirmeler yapmamıza imkân tanıyan dinamik çalışma kültürümüz. Multinet Up’ta izole birimlerden oluşan bir yapılanma yerine, birimlerin koordineli çalışmasını sağlayan ve çarpan etkisi yaratan çevik takımlarla çalışıyoruz. Bugünün dünyasına uyum sağlamamızı, esnek ve dinamik olmamızı sağlayan bu kültür, iş süreçlerimizin tamamına pozitif etki ediyor. Müşteri odaklılık prensibimizi layıkıyla hayata geçirebilmemizin ve 250 bin kuruma dokunan ekosistemimizde tüm paydaşlarımıza yeni nesil bir hizmet verebilmemizi mümkün kılan unsurları kısaca böyle özetleyebilirim. 

Önümüzdeki süreç için Multinet Up’ın gündeminde neler var?
Her sene alanının en güçlü kurumları ile iş birlikleri kuruyor, yenilikçi iş modelleri geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz hizmetlerimizi iş birliği yaptığımız kurumlara sunarak, ekosistemimizin kapsayıcılığını artırıyoruz. Bu sayede örneğin, 18 milyon İstanbulkart kullanıcısı Multinet Up üye restoranlarında harcama yapabiliyor. Özellikle üye işyeri ağımızdaki işletmelere yeni hacim kazandıran, yeme-içme sektörünün kalkınmasını destekleyen bu tarz işbirlikleri geliştirmeye önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.

Sahadaki pos cihazlarının tamamen dijitale taşınması için yürüttüğümüz çalışmalarımız da 2022’nin ikinci yarısı için öncelik verdiğimiz konulardan biri. Bugün MultiNet ödeme alma noktalarının yüzde 72’si 2019’da sektörde bir ilki gerçekleştirerek devreye aldığımız mobil ödeme alma uygulamamız MultiPOS’u kullanıyor. Haftada 250 binden fazla işlemin mobil ortamda gerçekleşmesini sağlayan MultiPOS’un sahadaki yaygınlığını daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, yemek siparişlerinde ve market alışverişlerinde online kullanıma yönelen son kullanıcımızın ihtiyaç ve beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek için yeni üye işyeri kazanımı ve mevcut üye işyerlerimizin online alışveriş altyapılarını desteklemek gibi çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Şu an market ve yemek siparişlerinde online mağaza sayımız ve ciromuz bir önceki seneye göre 2 kat artmış durumda. Bu artışı daha da ivmelendirecek çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Gündemimizdeki bir diğer konu ise kurumsal müşterilerimizin operasyonel süreçlerinde verimliliğini artıran self-servis platformlarımızın daha fazla kurum tarafından etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak. Şu an müşterilerimiz MultiNet yemek kartı işlemlerinin yüzde 90’ını bu platformlar üzerinden, tamamen dijital bir şekilde kendileri gerçekleştirebiliyor. Özellikle KOBİ ve mikro işletmeler için geliştirdiğimiz online yemek kartı satın alma platformumuz MultiOnline’ın kullanım oranı ise her geçen ay giderek artıyor. Yalnızca birkaç adımda, dakikalar içinde yemek kartı satın almaya imkân tanıyan MultiOnline’ın daha fazla işletme yetkilisinin hayatını kolaylaştırmasına çalışacağız.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir