Uber Türkiye'de Tümden Yasaklanabilir

  • Türkiye'de uzun zamandır tartışma konusu olan Uber tümden yasaklanabilir.
  • Uber kullanıcı sayısı: 50 milyon. (21.11.2017)
  • 7 milyon Uber sürücüsü bulunuyor. (21.11.2017)
  • Uber kullanıcılar tarafından 5 milyar kez kullanıldı. (29.06.2017)
  • Uber 450 şehirde kullanılıyor. (29.06.2017)
  • Uber’in toplam değerlemesi: 48 milyar dolar. (28.12.2017)


Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde sarı taksiler ile Uber arasında yaşanan gerginliğin ardından sosyal medya polemiklerini sizlerle paylaşmıştık. Ayrıca bu gerginliğin Uber’e yaradığından ve Uber’in kullanıcı sayısının 10 günde 5 katı arttığından da bahsetmiştik.

Türkiye'de uzun zamandır tartışma konusu olan Uber tümden yasaklanabilir. Zira bugün itibarı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin iftar programında "Bir de UBER diye bir şey çıkmış. Artık böyle bir şey yok. Avrupa'da varmış. Banane Avrupa'dan. Bu konuyla ilgili olarak sayın Vali bütün yetki sizde. Kusura bakmasınlar bunların üzerine trafik gidecek gereğini yapacak. Çünkü biz taksilerimizin taksicilerimizin hakkını birilerine yediremeyiz. İşini iyi yapan, düzgün yapan, yolcusuna değer veren her zaman kazanır." dedi.

Hatırlarsanız, dün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), turizm belgesi ile korsan taşımacılığa karşı yeni kararlar almıştı. Alınan kararı aşağıdan inceleyebilirsiniz.

1. İhlal Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi iptal edilir ve 6 ay boyunca yeni bir Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi düzenlenmez. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi 6 ay süreyle askıya alınır. 2. İhlalde tüm Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgeleri iptal edilir ve 2 yıl boyunca herhangi bir taşımacılık türünde yeni belge düzenlenmez. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi 2 yıl süreyle askıya alınır. Ayrıca el değiştirmiş olsa dahi, amacı dışında kullanılan taşıtların şase numaraları belirlenerek İBB Toplu Ulaşım E-ruhsat sistemi üzerinden 'Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi düzenlenemez' ibaresi eklenir ve bu araçlar kara listeye alınır. Kara listeye alınan araçlara ait liste TUDES'te ve İBB TUHİM internet sitesinde yayınlanacaktır. Yapılan denetim sonucunda amacı dışında taşımacılık yapan taşımacılar ile sözleşmeli seyahat acenteleri 1618 sayılı kanun kapsamındaki yaptırımlar için ilgili kuruma bildirilecektir. Turizm çekim alanlarında özel ekipler tarafından denetimler gerçekleştirilecektir.

Bu arada Dünyanın her yerinde çeşitli tartışmalara yol açan Uber, son olarak komşu ülke Yunanistan‘daki faaliyetlerini askıya alındığını açıkladı. Reuters, Uberin, taksicilik sektöründe denetimlerin sıkılaştırılmasını öngören yasanın parlamentoda onaylanmasının ardından Yunanistan’daki faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu.

Karar, taksicilik sektöründe denetimlerin sıkılaştırılmasını öngören yasanın parlamentoda onaylanmasının ardından geldi. Başkent Atina’da lisanslı hizmet veren Uber, Yunan taksicilerin protestolarıyla karşılaşmıştı. Uber’den yapılan açıklamada, “Yeni düzenlemeleri incelememiz ve bundan sonra nasıl faaliyet yürüteceğimizi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu süreçte uygun bir çözüm bulana kadar gelecek salı gününden itibaren Atina’daki faaliyetlerimizi askıya alıyoruz” denildi.

Uber ile ilgili gelişmeler oldukça sizleri güncellemeye devam edeceğiz. Bizi takipte kalın.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir