Tribal Worldwide İstanbul Sanat Yönetmeni İsmail Anıl Güzeliş'ten "Bi Acayip Kedi Sezai"

Tribal Worldwide İstanbul Sanat Yönetmeni İsmail Anıl Güzeliş’in ilk profesyonel çalışmasının hikâyesi sizlerle...

Akıllara kazınan kampanyalar, dillere dolanan sloganlar, unutulmayan tasarımlar… Yaratıcı zekâlarıyla kendi sektörlerine adını kazımayı başaran kreatif isimlerin, ortaya koyduğu işler kadar kariyer koşusunda belki de bugünlere gelmesini sağlayan o ilk işleri hep merak edilir. Tribal Worldwide İstanbul Sanat Yönetmeni Anıl Güzeliş'in ilk profesyonel çalışmasının hikâyesi sizlerle...

Bi Acayip Kedi Sezai

2014’ün Aralık ayında İzmir’den İstanbul’a yerleştim. Aşağı yukarı 50 metrekarelik bir evde başladı İstanbul günlerim. O yıllarda, her sokağında size sürprizler sunan tekdüzelikten uzak bir şehre alışmaya çalışmakla uğraşıyor, bir yandan da kendi yarattığı kültürüyle var olan Tribal Worldwide İstanbul içinde kendimi kanıtlamaya çalışıyordum.

Kendimi sıra dışı sayılabilecek, ‘çılgın’ şeylerin parçası olarak buluverdim. Bu ‘çılgın’ işlerden biri de Findeks için yaptığımız ‘Bi Acayip Kedi Sezai’. Mesleğe adım attığım ve reklam sektöründen para kazanmaya başladığım ilk profesyonel çalışmam diyemem ama tamamıyla sahiplendiğim ilk kampanya ‘Sezai’ydi.

Mockumentary tarzında bir video içerik hazırladık. Bir mahallenin tüm yatırım kararlarına bir kedi yön veriyordu. Peki neden kedi? Elimizde araştırma sonuçları vardı. İnsanlar yatırım yaparken mantıkla hareket etmiyor, gelişi güzel davranıyorlardı. Biz de bu mantıksızlığı bir kedi kullanarak onlara göstermek istedik.

“Fırsat bu fırsat” dedik projeyi işleyebildiğimiz kadar işledik. Hikâyeyi özetlediğimiz ve tüm hesaplara yönlendirme yapan microsite, hayata Sezai’nin gözünden baktığımız Instagram hesabı (instagram.com/TheSezaicik), Sezai’nin papyonlarına ait hikâyelerin bulunduğu blog sayfası (sezaininpapyonlari.tumblr.com), Sezai hayranlarının oluşturduğu içeriklerin toplandığı Medium hesabı (medium.com/@TheSezaicik), internetteki kullanıcıların Sezai’nin sezgilerini kullanmalarına yardımcı olan Rich Media Banner uygulaması, sosyal medyada yorum yapanlara dönüş yaptığımız GIF Response’lar..

2015 sonlarında yayınlanan, parçası olmaktan çok keyif aldığım kampanya, bence günümüzde online pazarlama ihtiyaçlarının çoğunu hâlâ karşılıyor. Belki yayınlandığı mecralar değişir, belki medya kullanımı anlamında yöntemler farklılık gösterirdi ama çoğumuz için sıkıcı olan finansal bir hizmetin anlatım biçimi ve arkasındaki stratejik yaklaşım kariyerimde benim için ilham verici oldu. Kedilerin sosyal medyada popülerliğini kaybetmediğini söylememe gerek bile yok zaten. Çünkü kedileri kim sevmez…

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir