Sektörün 2019 Beklentileri: Paraşüt'e Sorduk

2018’in bitmesine günler kala Pazarlamasyon olarak bazı girişim, ajans ve şirketlere 2018’i nasıl geçirdiklerini ve 2019’da neler beklediklerini sorduk.  İkinci röportajımızı ise Paraşüt'ün Pazarlama Direktörü Bora Şahan ile gerçekleştirdik.

Sibel Koç - Girişiminizden kısaca bahsedebilir misiniz, neler yapıyorsunuz, kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Bora Şahan: Paraşüt, KOBİ'lere web ve mobil uygulama üzerinden hizmet veren yenilikçi bir ön muhasebe programıdır. Programımızla KOBİ'lerin; fatura takibi, cari hesap takibi, gelir/gider takibi, raporlama, e-fatura işlemleri, stok takibi, online tahsilat gibi ön muhasebe faaliyetlerini kolayca yürütmelerini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra, hayata geçirdiğimiz CRM, banka, e-ticaret ve üretim modülü entegrasyonları ile de farklı iş süreçlerini yine aynı platform üzerinden yönetebilmelerine destek oluyoruz.

Ayrıca KOBİ’lerin gelişen farklı ihtiyaçlarına ve müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlere göre platformumuzun özellikleri ve kullanım alanlarını da genişletmeye devam ediyoruz. En büyük amacımız KOBİ’lerin üstündeki veri girişi ve ön muhasebe yükünü en az seviyeye indirmek ve sadece işlerini büyütmeye odaklanan mutlu patronlar olmalarını sağlamak.

Sibel Koç - 2018 şirketiniz için nasıl bir yıldı, hedeflediğiniz büyümeyi sağlayabildiniz mi?

Bora Şahan: 2018, genel olarak kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda platformumuza yeni özellikler eklediğimiz bir yıl oldu diyebiliriz. Bu yıl üretim modülü entegrasyonu, teklif yönetimi modülü, kritik stok, ürünlere fotoğraf ve barkod ekleme gibi pek çok yeni özelliği yayına aldık. Kısa süre önce hayata geçirdiğimiz Teşvikmatik ve Akıllı Banka Hesap Takibi hizmetlerimizin de 2018 yılına damgasını vurduğunu söyleyebilirim. Teşvikmatik ile şirketlerin yararlanabileceği istihdam teşviklerini bir gün içerisinde hesaplayarak, başvuruya hazır raporu şirket sahipleri ile paylaşabiliriyoruz. Böylece hata yapma olasılığı oldukça yüksek olan bu uzun soluklu süreci kısaltarak şirket sahiplerinin tasarruf yapmasına katkıda bulunuyoruz. Temeli yapay zeka teknolojisine dayanan Akıllı Banka Hesap Takibi sistemi de bizim için çok yeni ve önemli bir gelişme. Bizim en önemli önceliğimiz şirket sahiplerinin elle veri girişi yükünü en az seviyeye indirmek. Bu nedenle de dijital bankacılık hizmetleri ile finansal yönetimin giderek kolaylaştığı günümüze veri girişini otomatik hale getirmek için çalışmalarımıza başladık. Böylece akıllı banka hesap takibi özelliğimiz doğmuş oldu. Bu özelliğimiz sayesinde tüm banka hareketleri otomatik olarak Paraşüt’e aktarılıyor ve yapay zeka altyapısı sayesinde cari hesaplar eşleştirilerek bakiyeler de otomatik olarak güncelleniyor. Paraşüt üzerindeki açık faturalar kapatılabiliyor ve kullanıcılarımız diledikleri yerden banka hesaplarına erişebiliyorlar. Bu hizmeti ilk aşamada Türkiye İş Bankası, ING Bank ve DenizBank ile gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile kullanıma açtık. Türkiye’nin diğer büyük bankalarını da kısa süre içerisinde bu sisteme dahil etme hedefimiz var. Bunun için çalışmalarımız sürüyor.

Büyüme konusuna gelecek olursak, 2018 yılını bitirirken 10.000 müşteriye ulaşma hedefi ile çalışıyorduk. Geçtiğimiz yıl koyduğumuz bu hedefe erken ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sibel Koç - 2019 için pazarlama öncelikli olmak üzere genel hedefleriniz neler?

Bora Şahan: 2019 yılında Paraşüt olarak en büyük hedefimiz, bir işletme sahibinin ticari işlemlerini yapabildiği, takip edebildiği ve doğru yönetebildiği elle veri girişini en aza indiren merkezi bir platform haline gelebilmek. Yapay zeka teknoloji hayatımızda daha fazla yer almaya başladı. Kısa bir süre sonra geliştirilen akıllı yardımcılar sayesinde KOBİ’ler veri girişi yükünden kurtulacağı yepyeni bir düzen ile karşılaşacak. Akıllı banka hesap takibi ve Teşvikmatik hizmetlerimizin bu alanda yaptığımız yeniliklerin başlangıcı olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında 2019 yılında Paraşüt aracılığı ile sunduğumuz katma değerli hizmetlere yenilerini eklemek ve daha fazla KOBİ'nin ihtiyaçlarını karşılamak da hedeflerimiz arasında. Hızlı bir dijitalleşme sürecine giren pazarda KOBİ'lerin en temel finansal aracı olma hedefimize hızlı adımlarla ilerleyeceğiz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir