Neyin Nesi: İş Yerinde Satış ve Performansı Artıran Oyunlaştırma Platformu Salesmot

Profesyonel iş hayatında kim ve nerede olursa olsun, her çalışan yaptığı işin ardından takdir edilmek veya ödüllendirilmek istiyor. Ödüllendirme ve takdir edilme gibi durumlar çalışanın motivasyonunu olumlu ölçüde artırıyor. Aslında baktığımızda, motivasyon ve performans çok yakından ilişkili kavramlar. Motive olmayan çalışandan yüksek performans beklemek aslında sadece bir hayalden ibaret.

Peki motivasyon ve oyunlaştırma ilişkisi nedir?

Motivasyon, insanların onlardan yapmalarını istediğiniz şeyi, siz istediğiniz için değil, kendileri istedikleri için yaptıklarını düşünmelerini sağlamaktır.

Bunu sağlamanın en eğlenceli yolu ise yapılan işi oyunlaştırmak yani olabildiğince çekici hale getirmektir.

Taşıdığımız mobil cihazlardaki oyun sayısından bile anlayabileceğimiz üzere, son yıllarda tabletlerin ve taşınabilir cihazların artmasıyla beraber, Türkiye de oyun oynayan sayısı geçen senenin verilerine göre 30 milyon olarak belirlenmiştir. Bu veriler oyunlaştırmayı iş hayatına entegre ederek, çalışan performasını artıran Salesmot platformu ile yapılan işi eğlenceli hale getirmiş oluyor. Bu bilinçle yola çıkan Salesmot ‘un kurucu ortakları; Serkan Erdoğmuş, Orhan Küçükerman, Ertuğrul Öztürk ve Hakan Uzer oyunlaştırma platformu olan Salesmot da belirlenen hedefler ile firmaların verimliliğini, cirosunu ve çalışan motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmayı amaçlamışlar.

 Tek bir cümleyle özetleyecek olursak nedir Salesmot?

 Bulut tabanlı, oyunlaştırılmış satış motivasyonu takip programıdır.

Nasıl kullanılır?

İlk bakışta karışık olduğunu düşündürebilen bu sistem aslında kayıt aşamasından sonra oldukça kolay. Firma adı ve e-mail ile kaydolup, şifre oluşturduktan sonra hem yöneticinin işini kolaylaştıran hem de çalışanı eğlenceli bir şekilde motive eden Salesmot’a giriş yapılabiliyor.

Üstelik 14 günlük ücretsiz kullanma fırsatı ile Salesmot’u deneyip tüm özelliklerini bedava kullanabiliyoruz.

Platform içerisinde yer alan hazır kurgular sayesinde isterseniz hemen yarışma oluşturarak şirketinizde oyunlaştırmaya başlayabiliyorsunuz. Bunun için, yarışacak kişileri eklemek, ödülleri eklemek, ve kurguyu seçmek yeterli oluyor. Salesmot'da şu an balık tutma, araba yarışı, köy inşaa etme, gökdelenler gibi oyun temalar mevcut ve sürekli yenileri ekleniyor. Bu bize bir zamanlar talep patlaması yaşayan, vazgeçilmezimiz Farmville’i de hatırlattı. Oyun kurguları oldukça akıllıca seçilmiş. Eğer özel bir tema ve oyunlaştırma kurgusu isterseniz de Salesmot ekibi tarafından hazırlanabiliyor. Daha sonrasında belirlenen hedefler doğrultusunda çalışanlara çeşitli title lar veriliyor;

  • Daha hızlı satış yapan,
  • Daha çalışma arkadaşlarına yardımcı olan vs. gibi.

Bu sistem ile oyunculara kazanımlarınını paylaşacakları,kendi gelişimlerini diğer oyuncular ile karşılaştırabilecekleri ve pozitif/negatif her türlü anlık geri bildirim alabilecekleri bir ortam sağlanmış oluyor.

Salesmot’ un avantajları nelerdir?

Herkesin motivasyonunun farklı olduğu bilinciyle Salesmot aslında tek bir ezber üzerinden değil, hedef kitleye göre oyunlar oluşturuyor.Buna da öncelikle bir persona çalışması yaparak firmanın çalışan analizini çıkararak başlıyor ekip. Ardından bu persona raporlarına göre oyun kurguları, metrikleri ve ödül marketi dizayn ediliyor. Belirli periyotlarla optimizasyon ve testler yapılarak süreç devam ediyor.

Çeşitli sektörlere hizmet veren bu platformun banka, sigorta, perakende ve emlak sektörlerinde müşterileri mevcut. Çalışmış oldukları firmaların süreçlerinde yaklaşık %12'lik bir iyileşme yakalamış durumdalar.

Firmaların ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş kurgular üretebilmeleri ve hızlı bir ekibe sahip olmaları aslında en büyük farkları. Kısa sürede firmaların isteklerine cevap verebilen bir ürün tasarlamışlar. En kısa sürede yurt dışına açılacak olan Salesmot buradaki bilgi birikimlerini globale taşımayı amaçlıyorlar.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir