Türkiye, dijitalleşme ve yapay zekanın etkisiyle hızla dönüşüyor. Araştırmalara göre, 2030'a kadar binlerce yeni meslek ortaya çıkacak ve iş gücünün bu dönüşüme hızla uyum sağlaması gerekecek. Teedo Genel Müdürü Selçuk Aytekin, “2030’da en büyük yetkinlik değişiminin %63 oranıyla teknoloji alanında gerçekleşmesi bekleniyor."
2018'den beri Reklamverenler Derneği liderliğinde, Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık işbirliğiyle raporlanan ve daha ilerici reklamlar için rehber olarak kabul edilen “Effie Awards Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi Araştırması 2023” raporu hazır.
Türkiye'nin eğlence markası Vialand, Boğaziçi Üniversiteli genç ve yetenekli oyun geliştiricileri tarafından kurulan Efsun Games ile işbirliği yaparak oyun dünyasına adım attı.
Dünya Katılım'ın yeni kurumsal iletişim müdürü belli oldu.
AREA 23 ve Porto Alegre Federal Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından geliştirilen "bAIgrapher" adlı yapay zekâ platformu, Alzheimer hastalarına kişiselleştirilmiş biyografiler oluşturarak, anı terapisi sunan bir inovasyon sunuyor.
Purdue Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği araştırmada, yapay zekânın programlama ve doğru yanıt verme konusunda yeterli olmadığı gözlemlendi.
Stanford ve Berkeley Üniversitesi'nden araştırmacılar, OpenAI'ın yapay zekası ChatGPT'nin giderek aptallaştığını ileri sürdü.
Stanford Üniversitesi öğrencisi Bryan Chiang, ChatGPT'yi artırılmış gerçeklik gözlüğüyle birleştirerek yeni bir araç geliştirdi.
Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar, ChatGPT tarafından yönetilen bir sanal evren yarattı.
Paris Sorbonne Üniversitesi ile BMI Business School İstanbul işbirliğinde hayata geçirilen International Executive MBA Programı’nın yeni dönemi için başvurular başladı.
Meiji Üniversitesi ve Kirin Holdings'ten araştırmacılar, insanların tat duyularını kandıran elektrikli kaşık, kase ve yemek çubukları tasarladılar.
İş dünyasının liderlerini, blockchain dünyasıyla buluşturmayı hedefleyen New Generation Community'nin ilk buluşması gerçekleşti. Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat ve Hogarth Worldwide’in İstanbul ofisinde dijital ekip ve işlerden sorumlu Ozan Öke, blockchain odağındaki sunumlarını gerçekleştirdiler.
Atlas.Space, Bilgi Üniversitesi ile gençleri Blockchain tabanlı oyun ekonomisine taşıyor.
Apple'ın CEO'su Tim Cook, Napoli Federico II Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada, Apple'ın işe alımda dikkat ettiği kriterlere değindi.
Çin’in Nanjing Bilgi Bilimi ve Teknoloji Üniversitesi, “Bilgi Mühendisliği” bölümünün adını “Metaverse Mühendisliği” olarak değiştirdi.
Boyner Grup, Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği “Ev içi şiddete karşı iş dünyası” eğitimlerine katılarak başlattığı “Biriz, Birlikteyiz” projesi ile özel yaşamlarında maruz kalabileceği her türlü şiddete karşı çalışanlarının yanında duracağını taahhüt etti.
TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Aslı Selçuk Danışmanlık Kurucusu Aslı Selçuk: "Yaratıcı yöntemlerle işbirliği yapmaya, tüketim odaklı lineer ekonomik modelden döngüsel ekonomiye geçerek kaynaklarımızı daha verimli kullanmaya ihtiyacımız var. "
Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz: "Bugün geriye dönüp, 20 sene önce hangi şirketlerin lider olduğuna ve bugün hangi şirketlerin en önde yer aldığına bakmanız yeterli. Bugün tepede olan kurumların en az yarısı 20 sene sonra bugünkü konumlarını koruyamayacaklar. Koruyanlar da sürdürülebilirlik kavramının içeriğini gerçekten özümsemiş ve bunu iş yaşamına aktarmış kurumlar olacak."
Arizona Eyalet Üniversitesi tarafından geliştirilen proje karbon sorununun önüne geçebilir.
Anakara Üniversitesi, "NFT'ye Giriş" dersini seçmeli ders olarak ekledi.
En gelişmiş yapay zekâ sistemlerinden biri olan Siri, yeni geliştirilen bir sistem ile birlikte artık COVID-19 olup olmadığınızı söyleyebilecek. Bildiğiniz üzere Siri ile sohbet etmek, hava durumu [...]