Alzheimer hastaları artık yapay zekâyla kendi biyografilerini oluşturabilecek

AREA 23 ve Porto Alegre Federal Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından geliştirilen "bAIgrapher" adlı yapay zekâ platformu, Alzheimer hastalarına kişiselleştirilmiş biyografiler oluşturarak, anı terapisi sunan bir inovasyon sunuyor.

Sağlık ağı şirketi AREA 23 ve Brezilya'daki Porto Alegre Federal Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Alzheimer hastalığı ile mücadele eden bireyler için yeni bir anı terapisi yaklaşımı sunan yapay zekâ temelli bir platform olan "bAIgrapher"ı tanıttı.

bAIgrapher'ın temel işlevi, hastalardan ve sevdiklerinden hikâyeler toplamak için dijital görüşmeleri kullanarak toplanan anıları daha sonra kişiselleştirilmiş biyografiler haline getirerek geçmişlerine dair bir bağlantı sunmak.

bAIgrapher'ın veri toplama sisteminde ise hikâyelerini gönüllü olarak paylaşan bireylerden gelen sınırlı, özenle seçilmiş ve kişiselleştirilmiş kaynaklar bulunuyor.

bAIgrapher, Alzheimer hastalarına birçok fayda sağlıyor. Anıların yeniden canlanmasının yanı sıra aynı zamanda bilişsel fonksiyonların güçlenmesini sağlayan bAIgrapher, depresyon ve anksiyetenin azalması ve sosyal katılımı artırmak gib genel yaşam kalitesini artıran farydalar da sağlıyor.

Küresel bir vizyonun bir parçası olarak Porto Alegre Federal Sağlık Bilimleri Üniversitesi, bAIgrapher'ı Harvard ve Brown gibi kuruluşlar da dahil olmak üzere dünya genelindeki ortak kurumlara da yaymayı planlıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir