LinkedIn her yıl olduğu gibi bu yıl da Gelişen Meslekler Raporu ile milyonlarca iş arayan insanı desteklemek için
2020'nin en hızlı büyüyen 15 iş trendini ve bu işleri almak için ihtiyaç duyduğunuz becerileri listeledi. İşte LinkedIn’e göre iş dünyasında yükselen meslekler ve aranan yetkinlikler:
https://pazarlamasyon.com/linkedin-arastirdi-z-kusagindan-boomerlara-kusaklar-arasi-yetenek-dagilimi/
1. E-ticaretin Ön Saflarında Yer Alan Profesyoneller
Bu yıl pek çok büyük perakende şirketi ve lojistik şirketi varolan personelini koruduğu gibi, mağazadaki ürünlerin müşterilerin eline daha hızlı bir şekilde ulaşması için binlerce e-ticaret çalışanını işe aldı. Bu roller için işe alımlar geçen yıl %73 arttı ve bu talep şu anda 400.000'den fazla açık pozisyon ile devam ediyor.
2. Kredi ve İpotek Uzmanları
Dünyanın pek çok ülkesindeki düşük faiz oranları ve koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik krizde
istihdamın korunması için ABD'de uygulamaya konan Maaş Çeki Koruma Programı
(PPP) ülkedeki en küçük işverenlerinin ayakta kalmalarına yardım etmişti. Dolayısıyla işverenlerin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu kredilerin yaygınlaştırılması 2020 yılı boyunca kredi uzmanlarına fazlasıyla ihtiyaç duyuldu. 2020'de kredi uzmanlığı için işe alım 2019'a göre yaklaşık %59 arttı.
3. Sağlık Destek Personeli
Koronavirüs salgını, hepimizin de bildiği gibi ani ve sürekli bir doktor ve hemşire ihtiyacına neden oldu. Ancak aynı zamanda sağlık profesyonellerini destekleyen insanlar için de aynı talebi yarattı. Bu kişiler, hastaları sağlık sistemi aracılığıyla yönlendirmeye, doktorlar için kayıt tutmaya ve çok daha fazlasını sağladı. 2019'dan bu yana, bu pozisyonlar için işe alım %34'ten fazla arttı.
https://pazarlamasyon.com/linkedin-sirket-sayfanizi-daha-gorunur-kilmanin-4-pratik-yolu/
4. İş Geliştirme ve Satış Uzmanları
İşletmeler, belirsiz bir dünya ve ekonomiye hızla uyum sağlamakla görevlendirildi. Bu nedenle pandemi ile beraber işlerin evrimleşmesi ve gelişmesi büyük önem kazandı. Bu roller için işe alım, 2019 ve 2020 arasında %45 arttı.
5. Irk ve Cinsiyet Çeşitliliği Konusunda Uzmanlar
Breonna Taylor ve George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi ve sonrasında başlayan Black Lives Matter protestoları, dünya çapındaki organizasyonların ve şirketlerin, yüksek pozisyonlar da dahil olmak üzere pek çok konumda ırk ve cinsiyet eşitliğine dikkat etmeye itti. Büyük ve küçük şirketler, kuruluşlarına yeni sesler getirmelerine yardımcı olabilecek çeşitlilik uzmanlara yöneldi. Bu roller için işe alımlar 2019'dan bu yana %90'dan fazla arttı.
6. Dijital Pazarlama Uzmanları
İnsanlar, salgın nedeniyle evlerinde ve dört duvar arasında sıkışıp kaldılar dolayısıyla eğlence ve vakit geçirmek için internete döndüler. Bu durum, işletmelerin ürünlerini ve hizmetlerini insanların sürekli elinin altında olan bilgisayar ve telefonlarda daha fazla gösterme isteğine neden oldu. Dijital pazarlama rolleri için işe alım, yıldan yıla yaklaşık %33 arttı.
https://pazarlamasyon.com/linkedin-2019da-en-cok-aranan-10-kisisel-ve-mesleki-beceriyi-listeledi/
7. Hemşireler
Hemşireler, sağlık bakım sisteminin bel kemiğidir ve hemşireler dünya pandemi ile boğuşurken açıkça büyük talep görmektedir. Ancak sadece hastaneler için değil. Uzun süreli bakım tesislerin, okullar, acil bakım merkezleri ve yaşlı nüfus bakım evleri gibi daha pek çok kuruluş hizmet verecek hemşire arayışında. Hemşirelere olan talep 2020'de yaklaşık %30 arttı.
8. Eğitim Uzmanları
2020 yılında, nasıl çalıştıklarını ve eğittiklerini hızla yeniden düşünmek zorunda kalan okullar ve üniversitelerde pek çok yeni eğitimci görevlendirildi. Geleneksel ilk ve orta öğretim öğretmenlerine ek olarak, destek çalışanları ve eğitmenlere olan talep arttı. Bu roller için işe alımlar 2019 ile 2020 arasında %20'den fazla arttı.
9. Dijital İçerik Oluşturucular
Her işin dijitalde dönmek zorunda kaldığı pandemide dijital içerik oluşturuculara fazlaca iş düştü. Markalar ürünlerini onlar sayesinde tanıttı ve bütün dünya evdeki bütün boş vakitlerinde onları izledi. TikTok'tan YouTube'a ve bloglardan podcast'lere kadar dijital içerik oluşturuculara olan talep yıldan yıla %49 artarak hepimiz için sürekli ve eğlenceli bir medya akışı sağladı.
https://pazarlamasyon.com/linkedindeki-sahte-is-ilani-herkesin-google-ceosu-olmak-icin-basvurmasina-izin-verdi/
10. Profesyonel ve Kişisel Koçlar
2020'nin bitmek bilmeyen olayları, birçok insanın kariyerinin, yaşamının ve çok daha fazlasının yönünü yeniden değerlendirmesine neden oldu. Birçoğu kendileri veya işleri için yeni bir rota çizmelerine yardımcı olabilecek insanlara ulaştı. İnsanların ve kuruluşların dönüşümüne yardımcı olma konusunda uzmanlaşan insanlar değerlendi. Bu koçluk rolleri için işe alımlar 2019'dan bu yana %51'den fazla arttı.
11. Uzman Mühendisler
Pandeminin doruk noktasında çoğu iş ve gündelik etkileşim, çevrimiçi ortama taşındı. Bu sohbetleri mümkün kılan teknoloji, onu oluşturmak ve devam ettirmek için son derece uzmanlaşmış kişilerin olmasını gerektirdi. Bu mühendislik rolleri için işe alım, 2019 ile 2020 arasında yaklaşık %25 arttı.
12. Ruh Sağlığı Uzmanları
Koronavirüsün fiziksel sağlığı ve ekonomik maliyetlerinin yanı sıra pandemi bir ruh sağlığında da krizlere neden oldu. Danışmanlar, terapistler ve diğer akıl sağlığı uzmanları, kendilerini yalnız hisseden veya güvenliklerinden endişe duyan insanlara yardım etmekle görevlendirildi. Bu roller için işe alımlar yıldan yıla yaklaşık %24 arttı.
https://pazarlamasyon.com/viral-olan-linkedin-paylasimi-microsoftta-staj-imkani-sagladi/
13. Kullanıcı Deneyimi Uzmanları
Bir uygulamanın veya web sitesinin çalışma şekli, başarısı için çok önemlidir. Milyonlarca insan eğlenmek, bağlanmak veya alışveriş yapmak için internete ve cihazlarına döndükçe, insanların bu teknolojilerle nasıl etkileşimde bulunduğunda uzmanlaşan insanlara olan talep arttı. Bu uzmanların işe alım oranı 2019 ve 2020 arasında %20 arttı.
14. Veri Bilimi Uzmanları
Dünya verilerle işliyor. Büyük ve küçük kuruluşların, verileri anlamlandırabilecek ve onlardan öğrenebilecek uzmanlara ihtiyacı var. Pandemi, giderek belirsizleşen bir dünyada gezinirken bazı işletmelerin veri bilimcilere daha fazla dayanmasına neden olmuş olabilir. Bu roller için işe alım 2019'dan bu yana yaklaşık %46 arttı.
15. Yapay Zeka Uygulayıcıları
Yapay zeka (AI) mesleği, salgının ekonomiyi etkilemesinden çok da önce de gelişiyordu ve Koronavirüs salgını sahanın büyümesini yavaşlatamadı. Pek çok şirket, salgın sırasında artan talebe ayak uydurmanın bir yolu olarak veya gelecekteki pozisyonlarını belirlemek amacıyla yapay zeka ile ilgilenmeye başladı. Bu alanda işe alımlar 2019 ile 2020 arasında %32 büyüdü.