İK Dünyasında Büyük Değişim: Tüm İşe Alım Süreci Artık Dijital Platformda!

Dünyadaki tüm sistemler internetle birlikte değişime uğrarken, makineler internetle birbirine bağlanırken insan kaynakları sektörünün bu değişime kayıtsız kalması düşünülemezdi. Tecrübeli insan kaynakları profesyonelleriyle yaptığı iş birliği sonucunda işe alım süreçlerini oldukça kolaylaştıran bir sistem geliştiren İnplus, geliştirdiği platformu yayına aldı. Türkiye’de ilklerden biri olacak sistem sayesinde artık işe alım süreçlerinde kimse vakit kaybetmiyor, konuşulan her şey kayıt altına alınıyor ve nitelikli değerlendirmeler yapılabiliyor. EasyHR ismiyle sektöre merhaba diyen akıllı platform sayesinde hem insan kaynakları uzmanı hem de başvuru yapan aday için işe alım süreci oldukça kolaylaşıyor. İnsan kaynakları yöneticileri ise tüm süreci adeta kuş bakışı izleyip, değerlendirmeler yapabiliyor. İnplus kurucusu Yusuf Talus, “Gelişen teknolojiye insan kaynakları dünyası sessiz kalamazdı elbette. Onlarca yıldır işleyen geleneksel yöntemleri daha verimli hale getirmek kaçınılmaz hale gelmişti. Sektöre yenilik getirmek bizim için büyük bir gurur.” diyerek proje için duydukları heyecanı aktardı.

Görüşme İçin Zaman-Mekan Belirlemeye Gerek Yok

İş arama sürecinde olan herkes heyecanla bir ilana başvuru yapar ve gözü kulağı telefonda, gelecek bir davet için beklemeye başlar. Telefon çalar, karşıdaki insan kaynakları uzmanı sizi görüşmeye davet eder. O ilk görüşmeler heyecandan neler yaptırmaz ki insana… Herkesin yaşadığı birbirinden ilginç hikayeler vardır: Kimi görüşmeye geç kalmıştır, kimi kahvaltı etmeden gittiği için bayılmıştır, kimi çok heyecanlanmış dili damağı kurumuştur. EasyHR ile birlikte bu sorunlar tarihe karışıyor. İlk iş görüşmeleri artık dijital platformda ve video cevaplar ile yapılıyor. İnsan kaynakları uzmanı ve aday, bir gün ve saat belirlenmesine gerek kalmadan ilk görüşmeyi gerçekleştirebiliyor. İnsan kaynakları uzmanın gönderdiği sorulara aday cevabını videolar aracılığı ile veriyor. Cevapları istediği yerde istediği zamanda izleyen uzmanlar, konuyla ilgili notlar alabiliyor ve adayı puanlayabiliyor. Yani geleneksel yöntemlerle yapılan görüşmelerdeki not alınan kağıtlar gibi hiçbir yere kaybolmuyor, üzerine su dökülmüyor.

Türkiye’de bir ilk: HRFLOW

İlk görüşmeyi başarılı tamamlayan ve mülakat sürecine geçen adaylar için EasyHR yolculuğu bitmiyor. İnsan kaynakları uzmanları belirledikleri adayları HRFLOW platformuna aktarıyor ve sonraki tüm işlemleri buradan yürütüyor. Seçilen adayların mülakatlara çağırılması, mülakatlarda yapılan puanlamalar ve eklenen notlar, birim yöneticilerinin görüşleri, adaya teklif yapılması, adayın işe alınması ve hatta işten çıkarıldıktan sonra 2 yıl boyunca bilgilerinin saklanması... Evet, bütün bu işlemler, hatta daha fazlası, HRFLOW’un içine sığdırılmış durumda. Kısacası, 360 derece tüm insan kaynakları süreci bu platformda yer alıyor. Projenin ortaya çıktığı günden beri yoğun ilgi gördüğünü anlatan Talus, “Projemizi, Türkiye’nin önde gelen şirketleri kendi sistemlerinde denemeye başladı. Bu süreçte yabancı yatırımcıların yoğun ilgisine maruz kaldık. Hatta ABD’li bir yatırım şirketi, 1 milyon dolar teklifte bulundu ancak şimdilik projemize bir ortak düşünmüyoruz.” diye konuştu.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir