Günümüz dünyasında tüketiciler; markalardan yalnızca satın aldıkları ürün ve hizmetleri değil, büyük ve cesur somut girişimleri hayata geçirmesini bekliyor.
Dünya sorunlarıyla ilgili, duyarsız kalmayarak toplumsal faydaya odaklanan ve şeffaf bir şekilde paylaşan şirketlerin marka değerini artırdığı gerçeğinden söz edebiliriz. Bu bağlamda, Coca-Cola Türkiye Kamu İlişkileri ve İletişim Direktörü Nazlı Berberoğlu ile Coca-Cola Türkiye'nin geride bıraktığımız yıla dair en iyi projelerini ve yeni dönemde tüketicilerin markalardan beklentisini konuştuk.
"Hedefimiz yıl sonuna kadar 250 bin kadının hayatına dokunmak"
Coca-Cola’nın kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta güçlenmesine destek olma vizyonu kapsamında Türkiye’de 2015’te "Kız Kardeşim" projesini hayata geçirdik. Habitat Derneği ve TOBB işbirliğinde yürüyen projemiz kapsamındaki eğitim ve hibe programları ile bugüne kadar 100 binin üzerinde kadına ulaştık. Projemiz 2021’de de kesintisiz olarak devam ediyor. Yeni işbirlikleri ile hedef kitlesini ve kapsamını sürekli genişlettiğimiz projede hedefimiz yıl sonuna kadar 250 bin kadının hayatına dokunmak.
"Bir markanın değeri sürdürülebilir bir dünya ve toplumun iyiliği konusundaki hassasiyeti ve bu yolda yaptığı çalışmalarla ölçülüyor"
Dünya tepeden tırnağa bir dönüşüm içinde. Sürdürülebilir büyüme, gelecek nesillere aktarma, şirketlerin giderek güçlenecek yapılara dönüşmesi eskiye göre daha da hayati konumda. Artık kaliteli ürün üretmek ve bunu en mükemmel şekilde sunmak yeterli değil. Günümüzde bir markanın değeri sürdürülebilir bir dünya ve toplumun iyiliği konusundaki hassasiyeti ve bu yolda yaptığı çalışmalarla ölçülüyor. Coca-Cola olarak faaliyet gösterdiğimiz toplumlarda ortak fayda yaratmak, varoluş amacımızın en önemli parçası. Toplumsal sorunlara yönelik yenilikçi, sonuç odaklı, ölçülebilir ve sürdürülebilir çözümler üretme yolunda projeler hayata geçiriyoruz.
Pandemi sürecinde tüm önceliklerimizi toplumsal ihtiyaçlara yönlendirdik. Coca-Cola Vakfı aracılığıyla Türk Kızılayı işbirliği ile 3 bacaklı bir destek programı yürüttük. Söz konusu dönemde 65 yaş ve üzeri ihtiyaç sahiplerine gıda ve içecek yardımı yaptık. Gıda bankalarına Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ile gıda ve temizlik malzemesi ulaştırdık. Yeme-içme hizmeti sektörü çalışanlarına Ahbap Derneği aracılığıyla alışveriş kartı dağıttık. Türk Kızılayı aracılığıyla karantina altındaki yaklaşık 20 bin kişiye içecek temin ettik. Metro Türkiye’nin “Küçük İşletmem İçin” projesine destek verdik.
"Covid-19 hjiyen tedbirleri kapsamında işletmelere fayda sağladık"
Yeniden açılma ile birlikte; Pandemi döneminde hayata geçirdiğimiz "Küçük İşletmelere Tanıtım Desteği", "Bir Menü Alana Bir Menü Bizden", "Kafe ve Restoranlara Hijyen Kiti Desteği", "Bu Coca-Cola Bizden" ve "Mahalle Bakkallarına Dijital Eğitim" gibi proje ve kampanyalarla da topluma ve ekonomiye katkı sağlamak için çalıştık. Ayrıca, müşterileriyle yeniden buluşan kafe ve restoran gibi küçük yerel işletmelere, Covid-19 hjiyen tedbirleri kapsamında destek olmak amacıyla geri dönüştürülmüş pet şişelerden üretilen separatörler hazırlayarak, işletmelerin kullanımına sunduk.
Coca-Cola orman yangınlarında da ilk günden itibaren şişeleyici ortağımız Coca-Cola içeçek ile afet bölgelerine insani yardımlarda bulundu. Acil ihtiyaçlar için 100 binden fazla ürün, soğutucu, şemsiye ve soğutucu kamyonlar ile yangınla mücadele eden ekiplere destek verildi. Yangından etkilenen bölge halkının yaralarını sarmak amacıyla Kızılay ile birlikte temel insanı yardım malzemesi desteğinde bulunduk.
Yine Coca-Cola İçecek ile birlikte Batı Kardenizde yaşanan sel felaketinde içecek ve yine bölge halkının ihtiyaç duyduğu, temel ihityaç malzemelerini Kızılay aracılığıyla ulaştırmaya çalıştık.
"Coca-Cola olarak atıksız bir dünyayı hedefliyoruz"
50 bin fidan Bağışı Milli Ağaçlandırma Günü’nde Ege Orman Vakfı’na 50 bin fidanlık bağışta bulunduk. Bağış kapsamında Bursa, Adana ve Elazığ bölgelerinde dikilecek fidanlar büyüyerek, 50 bin ağacın kök saldığı “Coca-Cola Hatıra Ormanı”na dönüşecek. Coca-Cola olarak kamu, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile hayata geçirdiğimiz projelerle kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesini, toplumsal yaşamı iyileştirmeyi, temiz su kaynaklarına erişimi korumayı, atıksız bir dünyayı hedefliyoruz.
“Kız Kardeşim” projemiz, “Atıksız Dünya-World Without Waste” vizyonumuz, “Geleceğin Tarımı” ve “Gece Sulaması” projelerimiz ile sürdürülebilir bir dünya hedefine katkıda bulunuyoruz.