Yemeksepeti'nden Yeni Yatırım: ifood.jo

Şüphesiz ki yoğun yaşayan bizlere bu karmaşada yaşamsal faaliyetlerimizden biri olan "yemek yeme"yi gerçekleştirmek adına pek çok seçenek arasından belli kriterlerle hedefe varmayı, yeni seçenekleri de tanımamıza imkan sunarken en hızlı çözüme kavuşturmayı 2001 yılından bu yana sağlayan bir oluşum Yemeksepeti. Şu anda Türkiye'de 61 il ve KKTC'de hizmet veren Yemeksepeti, deneyim ve sektördeki gücünü yalnız yerelde değil küreselde de kullanıyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Katar ve Umman'da hizmet veren Foodonclick.com ve Yunanistan'da hizmet veren Clickdelivery.gr'nin ardından Yemeksepeti'nin küreselde, özellikle Orta Doğu'daki güçlü girişmleri ve ortaklıklarına bir yenisinin daha eklenmesi şaşırtıcı değil. Dün itibariyle Ürdün'de hizmet veren ifood.jo'nun hisselerinin büyük kısmına sahip olan Yemeksepeti; şirketin teknolojik gelişimine ve sektördeki bilgisi dahilinde büyüme stratejilerine katkı sağlama konusunda çalışacak. ifood.jo'nun kurucuları ise şirketin yönetimine devam edecek.

ifood.jo'nun CEO'su Omar Akel'in açıklaması şöyle: "Türkiye'de her gün 80,000'den fazla sipariş alabilen bir firma olan Yemeksepeti ile ortak olduk. Bu ortaklık bize, finansal ve yönetimsel bir destek olmanın yanısıra  ifood.jo'yu katlanarak büyütmemize yardım edecektir. Bu bölgede %200 büyüme oranları var. Bu ortaklıkla birlikte ifood.jo'nun büyük bir vizyon ve stratejik büyüme perspektifi kazanacağına eminiz". Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın'ın açıklaması ise şu şekilde: "Yeni girdiğimiz pazarlarda nüfus ve satın alım gücünün önemi kadar o pazarın dengeleri ve kültürünü de bilmek gerekiyor. Bu anlamda Yemeksepeti'nin Türkiye'de elde ettiği başarıyı tüm bölgede de yakalayacağını öngörüyoruz. Ürdün'de ifood.jo'ya yaptığımız yatırım, Yemeksepeti'nin yurtdışı hedeflerinde ne kadar kararlı adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi. Bundan sonra da potansiyel gördüğümüz pazarlarda satın almalarla yolumuza devam edeceğiz."

Şirketin "Tüm dünyada e-ticaret sektöründe yön belirleyici bir konumda bulunarak yemek denince akla ilk gelen markalardan biri olmak." vizyonunu  ve "Öncelikle Türkiye'deki, daha sonra ise Orta Doğu ve Avrupa'nın gelişmekte olan ülkelerindeki tüm internet kullanıcılarına ve ilgili tüm restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlamak." misyonunu ele alacak olursak bu ortaklığın doğru bir adım olduğunu söylemek mümkün. Nevzat Aydın'ın yaptığı açıklama da vizyon ve misyonlarını doğrular nitelikte. Yemeksepeti'nin attığı bu adımla yurtdışında hizmet verdiği ülke sayısı 8'e yükselirken bir sonraki adımın ne olacağı merak konusu.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir