Twitter 140 Karakter Sınırını Esnetiyor: Bu Markalar için Ne Anlama Geliyor?

 

Bir marka için tweet atmak biraz zorlu bir süreç. Link kısaltıcı da kullansanız, 140 karakterden geriye kalanlarla derdini anlatmak, bir de emojilerle süslemek istiyorsanız tam bir kelime ustası olmanız gerekiyor.

Daha önce platform üzerinden gönderilen özel mesajlarda 140 karakter sınırını kaldıran Twitter, twee lerde fotoğraflar ve linkler sonrası hepimizin biraz daha alana ihtiyacı olduğunu düşünerek, 140 karakter sınırını biraz daha gevşetecek. Karar hayata geçirildikten sonra artık tweetlerde yer alan link, görsel, video ve GIF’leri artık karakter sınırında sayılmayacak. Haber yayıldığından bu yana bir çok kesim tarafından sevinçle karşılandı. Ancak bazıları bu kararın taktiksel bir değişim olduğunu , Twitter’in yakın gelecekte içerik stratejisini değiştireceğinden şüpheleniyor. Twitter değişikliklerin her zaman gerektiği ilgiyi gördüğü bir mecra. Öyle ki daha önceleri Moments isimli anlık akış haber uygulamasını, sonrada video ve GIF’lerin popülerleşmesi ile Twitter’da GIF’leri daha fazla görmeye başlamıştık. Karakter sınırından link, görsel ve GIF’lerin kalması söyleyebilecek daha fazla kelimemiz anlamına geliyor ki işte bu tam anlamıyla markaların ihtiyaç duyduğu şey. Bununla beraber linklerin de  karakter limiti içinde sayılması aslında oldukça kısıtlıyıcı bir uygulamaydı. Özellikle söz konusu olan Twitter gibi bol kullanıcılı ve aktif bir platform olunca markanın bir mesajı iki ya da fazla tweet ile anlatması kullanıcıların Twitter Feed’de bir çok yarım tweet görmesine neden oluyor, işin içine  görsel , link, hashtag girince kelimelere fazla yer kalmıyordu. Markalar için daha faza özgürlük alanı demek olan bu haber, her ne kadar bir görselin bin kelime yerine geçeceğini savunanlar olsada markanın bir tweet’te vermek istediği mesajı ikiye bölüp karmaşa yaratmaması açısından oldukça güzel olacak. Ancak Twitter’ın 140 karakter limiti her ne kadar markalara daha fazla içerik imkanı sağlayacak olursa olsun, aslında Twitter’ın asıl alameti farikası vermek istediği mesajı karakter sınırı içinde de verebilen zeki pazarlamacıların varlığı. Bu arada Twitter yönetimi tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Peki sizce bu haber markalar için iyi mi kötü mü değerlendirilmeli? Twitter’ın az kelime ve akıllı içerik ile olduğu haliyle güzel olduğunu düşünenlerden misiniz yoksa bu karakter esnekliğinin markalar için getirisinin yüksek olduğunu düşünenlerden mi?  
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir