• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Tatilciler, Hala Otellere Güvenmiyorlar

Begüm Canbaz / 27 Ağustos 2020
facebook twitter

Hilton ve Marriott gibi önde gelen turizm markaları, pandemi döneminde odaların temiz olduğuna dair gezginlere güven veremiyor. Nisan ayında Marriott’un kendi temizlik standartlarını yükseltmek için önde gelen doktorlardan oluşan bir konsey kuracağını duyurması ayrıca da Hilton’un, Lysol ile bir ortaklık yaptığını duyurmasına rağmen tatilciler hala otelleri tercih etmekte baya çekingen.

Disney ve Hilton Gibi Markalar, Gezginleri Çekmek İçin Pinterest’e Yöneldi

Corona virüs salgınının tüm dünyaya yayılmasından neredeyse altı ay sonra bile, büyük otellerin aldıkları önlemler henüz işe yarar gibi görünmüyor. Araştırma firması Magid tarafından 1000 gezginin katıldığı bir ankete göre, nisan ayında insanların% 42’si sağlık ve güvenlik standartlarını sağlamak için otel markalarına güvenmediklerini söylemişlerdi. Magid Başkan Yardımcısı ve Strateji Danışmanı Rick Garlick, önlemlerin çoğunu işe yaramadığını söyledi. “İnsanlar hâlâ seyahat yerlerinin, binaların ve tesislerin Covid-19’u yaymak için müsait bir alan olduğuna inanıyor. İnsanlar, uygulayacaklarını söyledikleri kuralları tam anlamıyla uygulamalarına rağmen otellere, gemi turlarına ve havayollarına güvenmiyor.” diyerek insanların çekindiklerini ve güvenmediklerini dile getirdi.

Amerikan Otel ve Konaklama Derneği (AHLA) Başkanı ve CEO’su Chip Rogers, “Rekor düzeyde düşük seyahat talebiyle, binlerce otel ticari kredilerini ödeyemiyor ve kapılarını kalıcı olarak kapatmak zorunda kalmanın sert gerçekliği ile karşı karşıya” dedi. On binlerce otel çalışanın işlerini kaybedecek duruma geldiğinden ve yerel turizmi ile ekonomik faaliyeti yönlendirmek için büyük otellere bağımlı olan küçük işletme endüstrisinin de muhtemelen benzer bir kaderle karşı karşıya kalacağını dile getiren Rogers, Amerikan turizm sektörünün corona virüs salgını azaldığında ayakta kalabilmesi ve toparlanabilmesinin çok uzun zaman alacağını düşünüyor.

Covid-19 Salgını Nedeniyle Tatile Ayrılan Bütçeler Kısıldı

Tüketici duyarlılığı üzerine yapılan başka bir ankette Magid, gezginlerin önümüzdeki 12 ay içinde seyahate çıkma istekliliğinin nisan ve ağustos arasında -aşı olsun ya da olmasın- %29 düştüğünü duyurdu. Bu kayıp, sektör için 75 milyar dolarlık bir zarara neden olabilir.

Tüketici duyarlılığı ilerisi için mükemmel bir barometre olmasa da, özellikle vakaların her hafta sıçradığı düşünüldüğünde ,% 29’luk bir düşüş hala önemli duruyor. Sektörün tepesindeki Marriott ve Hilton gibi otellerin kayıpları ikinci çeyrekte toplam 664 milyon dolar ve her iki şirketteki yöneticiler de sektördeki iyileşmenin uzun soluklu ve yavaş ilerleyeceğini düşünüyor. Belki de otellerin o zamana kadar, tüketici güvenini yeniden kazanmanın bir yolunu bulması gerekiyor.

Uçak Kafeler, Asya’da Yaygınlaşmaya Başladı
Uçak Kafeler, Asya’da Yaygınlaşmaya Başladı

Koronavirüs salgını dünya çapında binlerce uçuşu durdurdu ve havacılık endüstrisi bir hayli zorlandı. Seyahat etmeyi özleyen gezginler ise uçuşlar normal düzene dönene kadar uçak kafelere olan ilgisini arttırdı. Hiçbir yere […]

comment 0
share
Etiketler
Hilton konaklama Magid marriott otel turizm

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Girişimcilerin Covid-19 Krizi İle Mücadele Yöntemleri

Cansu Bolat / 27 Mayıs 2020
facebook twitter
Girişimcilerin Covid-19 Krizi İle Mücadele Yöntemleri

Corona virüs salgının ekonomik boyutlarını her geçen gün daha da hissetmeye başlamışken, Estonya Hükümeti E-Residency Programı Nisan ayında, 1115’i Estonya e-Oturum (e-Residency) topluluğu üyesi toplam 1535 kişi ile bir araştırma gerçekleşti. Katılımcılara Covid-19 krizinin iş ve ticarete etkilerinin yanı sıra krizle mücadelede uygulanan yöntemler de soruldu.

Araştırma sonuçlarına göre, E-resident’ların kriz sırasında işlerini adapte etmelerini sağlayan 10 yol:

1 - Ürün, hizmet veya sunulan tekliflerde değişiklik

Katılımcıların büyük çoğunluğu (%23) mevcut hizmet ve çözümlerini Covid-19’a göre uyarladıklarını, yeni ürün, servis veya hizmetleri devreye aldıklarını belirtti.

2 - Dijitalleşmek

Şirketlerin krize uyum sağlama konusunda en önemli hamlelerinden biri ise dijitalleşme oldu. Katılımcıların yüzde 19’u uzaktan çalışma ve çevrim içi iş süreçlerine geçtiğini söyledi. Bu cevabı verenlerin yarısı için işlerini dijital ortama taşımak bir zorunluluk olurken, diğer kısım ise büyük bir stratejik değişiklikle bu dönüşümü gerçekleştirdiklerini kaydetti.

3 - Yeni müşteriler, pazarlar ve sektörlere yönelmek

İşlerini dönüştüren katılımcıların yüzde 13’ü yeni müşteriler ve farklı pazarlara yönelerek işlerini krize adapte ettiklerini söyledi. Krizden daha az etkilenen sektörlere yönelerek buralardaki müşterilerle yeni iş birlikleri yaptıklarını belirtti. Bir kısmı ise coğrafi analizlerle pandeminin etkisinin azaldığı ülke ve pazarlara yöneldiklerini belirtti.

4 - Müşterilerin krizi atlatması için destek sunmak

İşlerini dönüştürenlerin önemli bir kısmı (%13’ü) ise müşterilerine krizi atlatma ve mücadele etme konusunda yardım ve destek sunduklarını, çeşitli ürün ve hizmetler vasıtasıyla iş birliği yaptıklarını belirtti. Ayrıca, ödeme koşullarındaki değişiklikler, ücretlerde indirim, ücretsiz yeni servisler gibi bazı yolları da seçtiklerini ifade etti.

5 - Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) 

Yaklaşık yüzde 12’lik bir kesim ise krizle mücadele etmek, hizmetlerini geliştirmek için Ar-Ge’ye yatırım yaptıklarını belirti. Bu kategori yeni pazarlar ve yeni müşteriler için mevcut iş modellerini değerlendirerek, yeni ürün veya hizmetler geliştirmeyi, mevcut kaynakları ve iş süreçlerini optimize etmeyi ve yeni teknolojiler keşfetmeyi içeriyor.

6 - Hayatta kalma modu 

Katılımcıların yüzde 10’u “hayatta kalma modu”na geçtiklerini belirtti. Bu kategoridekiler; finansal kaynak arayışlarına girerken, işten çıkarmalar, yeniden yapılandırmalar ve maliyetleri azaltmak gibi yollara ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Bu gruptakiler, krizi bir an evvel atlatmak için tüm önlemleri en üst düzeyde almış durumda.

7 - Kapatma, geçici ara

Yüzde 8’lik bir oranda ise şirketler, operasyonlarını geçici olarak durduklarını veya tamamen durdurduklarını belirtti. Bu kategoridekilerin büyük kısmını turizm, eğlence, etkinlik gibi sektörlerde yer alan kuruluşlar oluştururken, sebep olarak, pandemi tedbirleri birlikte ile işlerin tamamen durması ve müşteri/talep azlığı öne çıktı.

8 - Sağlık sektörü ve hastalar için destek

Katılımcıların yüzde 5’i krizin yarattığı acil ihtiyaçlara cevap vermek için uzmanlıklarını sunduklarını belirtiyor. Bu kategoride tıbbi kitler, koruyucu ekipmanlar, anti bakteriyel ürünlerin üretimi ve satışı gibi konular bulunuyor. Ayrıca, sağlık sektörüne yönelik yen yazılımlar geliştirmek, hasta takibi uygulamaları gibi dijital hizmetler de yer alıyor.

9 - Pazarlamaya odaklanmak 

Yüzde 5’lik bir kısım ise pazarlama faaliyetlerine odaklandıklarını ve bütçelerini artırdıklarını söylüyor. Bu kategorideki katılımcılar, daha çok müşteriye ulaşmak için reklam ve pazarlama stratejilerini yeniden değerlendirdiklerini, reklam ve tanıtım etkinliklerini artırdıklarını ifade etti.

10 - Kendini geliştirme

E-Oturum sahiplerinin yüzde 2’si, krizin yarattığı boş zamanları kendi kişisel gelişimlerine ayırdığını, yabancı dil öğrenmek, bilgisayar tabanlı eğitimler gibi yeni beceriler veya kişisel projelere odaklandıklarını, bu yönde harcama yaptıklarını belirtti.

Araştırmadaki katılımcıların bazıları ise Covid-19 krizinin işlerine hiçbir etkisinin olmadığını, daha iyi bir iş / özel hayat dengesi bulduklarını söyledi.

Taco Bell, Menüsündeki Vejetaryen Ürün Sayısını Artırıyor
Taco Bell, Menüsündeki Vejetaryen Ürün Sayısını Artırıyor

KFC’nin ve Pizza Hut’ın ardından Taco Bell de bitkisel et içeren ürünleri bünyesine katıyor. Taco Bell, Beyond Meat ile birlikte bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen ancak henüz isimleri belli olmayan […]

comment 0
share
Etiketler
Hilton konaklama Magid marriott otel turizm

Salgın Döneminde E-Spor Oyunlarının Satışları %63 Arttı

Serdar Altan / 28 Mayıs 2020
facebook twitter
Salgın Döneminde E-Spor Oyunlarının Satışları %63 Arttı

Salgın döneminde insanların evlere tıkılması, insanların içerik tüketiminin aşırı derecede artmasına neden oldu ve bu içerikler arasında video oyunları da yer alıyordu. Video oyun sektörü her ne kadar çok büyük bir pazar olsa da, onun içinden doğan e-spor sektörü de her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor ve salgın da bu büyümeye katkı sağladı.

Mali denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sağlayıcısı olan KPMG, salgın döneminde e-sporun yükselişiyle ilgili bir araştırma yaptı. KPMG Football Benchmark ekibinin yaptığı araştırmaya göre, salgın döneminde, e-spor tarafındaki oyun satışları %63 arttı.

Bununla birlikte araştırmaya göre, e-sporun 2021'e kadar %21,7 oranında büyümesi ve piyasa değerinin 1,5 milyar dolara çıkması bekleniyor. Aynı dönemde sinema endüstrisinin %4,4, müziğin %3,5, radyonun ise %2,1 küçüleceği öngörülüyor.

https://pazarlamasyon.com/destansi-e-spor-firsati-pandemi-olabilir-mi/

KPMG'nin belirttiğine göre, 2015 yılında 235 milyon kişinin takip ettiği e-sporun şu anda toplam 454 milyon takipçisi bulunuyor. 2022 yılında ise e-sporu takip eden toplam kişi sayısının 644 milyon olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca tahmin edebileceğiniz üzere, e-sporu takip eden kitlenin yaş ortalaması, diğer spor dallarını takip eden kitlelerin yaş ortalamasından daha düşük. Dünya genelinde futbolu takip edenlerin yaş ortalaması 39, Premier League'in izleyici kitlesinin yaş ortalaması 42 ve NBA'yi takip eden kitlenin yaş ortalaması ise 53. Buna karşılık e-sporun izleyici kitlesinin yaş ortalaması ise 32.

KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gençler e-spor dünyasına çok ilgili ve bir futbolcu olmak için çabalamak yerine e-spor oyuncusu olmayı tercih ediyorlar. Şu anda yaklaşık 32 milyon e-spor oyuncusu var. Bu gelecek yıllarda daha da artacaktır. Olimpiyatların e-spora açılması halinde rakamların katlanarak büyüdüğünü görebileceğiz.” dedi.

“Yeni Normal” ile Alışveriş ve Yaşam Tercihleri Değişiyor
“Yeni Normal” ile Alışveriş ve Yaşam Tercihleri Değişiyor

Tüm dünya ile birlikte Mart ayından itibaren evlerde geçen zamanın artması ile birlikte toplumsal hayat da yeni bir şekil almaya başladı. “Yeni normal” ile birçok insanın alışveriş, yemek ve boş […]

comment 0
share
Etiketler
Hilton konaklama Magid marriott otel turizm

Sanal Marketlerin Trafiği Dünya Genelinde Yüzde 251 Arttı

Pazarlamasyon / 13 Mayıs 2020
facebook twitter
Sanal Marketlerin Trafiği Dünya Genelinde Yüzde 251 Arttı

Corona virüs günlerinde alışverişlerini markete gitmek yerine evden yapmayı tercih eden tüketiciler e-ticaret sitelerine akın etti. We Are Social raporuna göre, dünya genelinde sanal marketlerin trafiği yüzde 251 arttı. Deloitte’un raporuna göre ise Türkiye’de video konferans ve uzaktan eğitim sistemlerinde yaklaşık 15 kat büyüme gerçekleşti.

Corona virüs sebebiyle tüketicilerin sosyal mesafeyi koruma amacıyla alışveriş yapmak için dışarı çıkmayı daha az tercih etmesi online alışveriş sitelerindeki trafiği artırdı. Hootsuite firmasının yayınlamış olduğu “We Are Social” raporuna göre, Ocak-Nisan döneminde internet üzerinden gıda ürünleri odaklı alışverişe yoğun ilgi gösterildi.

Turizm sitelerinin trafiği yüzde 72 azaldı

We Are Social raporuna göre, koronavirüs sürecinde birçok kişinin market alışverişini mümkün oldukça dışarı çıkmadan yapmaya özen göstermesi, sanal market trafiğinin yüzde 251 artmasını sağladı. Bu süreçte turizm sitelerinin trafiği ise yüzde 72 azaldı.

Skype, Zoom ve EBA kullanımı 15 kat arttı

Deloitte’un “Küresel Covid-19 Salgınının Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri” raporuna göre, Skype, Zoom ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gibi video konferans ve uzaktan eğitim programlarının kullanımı yaklaşık 15 kat arttı. Raporda, evde daha fazla vakit geçirmeyi planlayan tüketicilerin örgü ve el işi gibi hobi sitelerine yüksek ilgi gösterdiği belirtildi. Evde kaldığımız şu günlerde en çok sinema, kültür sanat faaliyetleri gerçekleştiren organizayonlar ile sanat ve eğlence etkinlikleri düzenleyen şirketler olumsuz yönde etkilendi. Ayrıca ulaşım hizmetlerine, mücevher ve takı ürünlerine talep ciddi oranda azaldı.

Dijital pazarlamaya yatırım yapan kazanıyor

Google SMB Premier Partneri EG Bilişim Teknolojileri’nin CEO’su Gökhan Bülbül, “Bu dönemde gerek yaşam döngümüzde gerek dijital alışkanlıklarımızda farklılıklar yaşıyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uyma zorunluluğu ve mağazaların büyük ölçüde kapanması, alışverişleri e-ticaret kanalına yönlendirdi. Web sitelerinin yüklenme hızı, kullanıcı dostu olması, arama kelimelerinin optimizasyonu daha da önem kazandı. Evden çalıştığımız şu günlerde dijital pazarlama yatırım yapan şirketlerin yaptıkları yatırımın karşılığını fazlasıyla aldıklarını gözlemliyoruz.” dedi.

KOBİ’ler, 2019’da E-Ticaret Sayesinde 42 Milyon Ürün Sattı
KOBİ’ler, 2019’da E-Ticaret Sayesinde 42 Milyon Ürün Sattı

E-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft tarafından KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerini yakından takip etmek amacıyla her yıl hazırlanan “KOBİ E-ticaret Raporu”nun 2019 sonuçları yayınlandı. Raporda, 2018 yılına göre, %25 artışla 8.000’i aşan IdeaSoft […]

comment 0
share
Etiketler
Hilton konaklama Magid marriott otel turizm
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön