Türk mobil oyun şirketi
Dream Games, şirketin eski yatırımcılarından olan
Index Ventures ve
Makers Fund'ın ortak liderliğiyle gerçekleşen B serisi yatırım turunda aldığı 155 milyon dolarlık yatırımla 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı ve Türkiye'nin yeni 'unicorn'u oldu.
Şirket, aldığı 155 milyon dolarlık yatırımla toplamda 212 milyon dolar yatırım almış oldu. Yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Dream Games kurucu ortağı ve CEO'su Soner Aydemir, "Royal Match'in erken dönemde elde ettiği başarıyla gurur duyuyoruz. Bu yatırımı oyunun her yerde büyümesi için kullanacağız" dedi.
Makers Fund liderliğinde 2020 Kasım ayında 7,5 milyon dolar ve Index Ventures liderliğinde bu yılın Şubat ayında 50 milyon dolar yatırım alarak şirket değerlemesini 4 ay gibi bir sürede 5 katına çıkarmayı başardı.
Soner Aydemir, İkbal Namlı, Hakan Sağlam, Eren Şengül ve Serdar Yılmaz tarafından kurulan Dream Games, yayınladığı Royal Match oyunu ile birlikte kısa zamanda önemli bir başarı elde etti. Bulmaca türündeki oyun, 3 ayda ABD, Birleşik Krallık ve Almanya'da en çok gelir elde eden 20 oyun arasında yer aldı.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Q3FW4DsL2oM[/embed]