Markalar, Oyunlaştırılmış Hikaye Anlatımıyla Müşterileri Nasıl Çekiyorlar?

  • ABD'nin en büyük alışveriş merkezi Mall of America, alışveriş yapan kişilerin akıllı telefonları aracılığıyla tatil temalı bir hikayeyle etkileşime girmelerine ve alışveriş merkezinde dolaşırken oyuncaklar toplamalarına imkan tanıyan artırılmış gerçeklik tabanlı bir çöpçü avı oyunu yayınladı.
  • The Walt Disney Studios, "Ralph Breaks the Internet" isimli animasyon filminin ön gösterimi sırasında artırılmış gerçeklik tabanlı bir oyun oynama fırsatı sundu.
  • Sony Pictures, OmniVirt isimli sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik reklam platformuyla iş birliği yaparak Escape Room adlı filmi için etkileşimli ve 360 derecelik bir reklam kampanyası paylaştı.
  • İlgili Yazı: Hikaye Anlatarak Pazarlamak Neden Önemli?

Son yıllarda sık sık karşılaştığımız ama hala ana akım haline gelememiş yeni nesil teknolojiler, potansiyel müşterilerle etkileşime geçme konusunda markalara yeni fırsatlar sunuyorlar. Markaların yararlandıkları yeni nesil teknolojilerin başında da artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik geliyor. Bu iki teknoloji, markaların müşterilerine daha önce gerçekleşmesi mümkün olmayan tarzda deneyimler sunmalarına imkan tanıdı.

https://pazarlamasyon.com/hikaye-anlaticiliginin-en-onemli-4-unsuru/

Önde gelen perakende şirketleri, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerini oyunlaştırma ile bir araya getirerek bu teknolojileri hedef kitleleriyle etkileşime girmek için kullanıyorlar. PSFK, "Gelecek Nesil İçerik Deneyimleri Yaratmak" isimli raporundan alıntı yaptığı bir yazıda, müşteri deneyimini geliştirmek ve müşterilere sürükleyici ve ilgi uyandıran oyunlar sunmak için artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinden yararlanan dört büyük markadan söz etti.

Mall of America

Geçtiğimiz aralık ayında, ABD'nin en büyük alışveriş merkezi Mall of America, XenoHolographic Inc. isimli yazılım şirketiyle iş birliği yaparak alışveriş yapan kişilerin akıllı telefonları aracılığıyla tatil temalı bir artırılmış gerçeklik hikayesiyle etkileşime girmelerine ve alışveriş merkezinde dolaşırken oyuncaklar toplamalarına imkan tanıyan bir çöpçü avı oyununu insanların beğenisine sundu.

PSFK'in haberine göre, bu oyuna dahil olmak isteyen insanlar, XenoPlay uygulamasını indiriyorlardı ve uygulama, onları alışveriş merkezinin farklı bölgelerine yönlendiriyordu. Her bir artırılmış gerçeklik deneyimi bir tatil hikayesinin bir bölümünü anlatıyordu ve bu deneyime dahil olan kişiler, bir kez tüm farklı yerleri ziyaret ettikten ve hikayeyi tamamladıktan sonra, alışveriş merkezinin etrafındaki alışveriş çılgınlığı için bir çekilişe katılabiliyorlardı.

Lancome

Lancome isimli güzellik markası, Hong Kong'daki müşterilerinin bayram dileklerini eğlenceli ve ilgi çekici deneyimlerle hayata geçirmek için artırılmış gerçeklik tabanlı bir "çöpçü avı oyunu" içeren bir Çin Yeni Yılı kampanyasını ortaya çıkarmak için Alibaba’nın bulut teknolojisini kullandı. Müşteriler bu deneyime dahil olmak için akıllı telefonlarını çıkardılar ve Lancome’ın en önemli güzellik ürünlerinin başında gelen Genifiques’in artırılmış gerçeklik fotoğraflarını çekerek sınırlı sayıdaki ürünler ve özel hediyelerden kazanma fırsatını yakaladılar.

https://pazarlamasyon.com/oyunlastirma-ile-verimliligi-artiran-4-sirket/

The Walt Disney Studios

PSFK'in paylaştığı haberde belirtilene göre, The Walt Disney Studios, geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren "Ralph Breaks the Internet" isimli animasyon filminin ön gösterimi sırasında izleyicilere artırılmış gerçeklik tabanlı bir oyun oynama fırsatı sunarak sinema deneyimini geliştirdi. Bu oyunu gerçeğe dönüştürmek için National Cinemedia isimli şirketle iş birliği yapan Walt Disney Studios, filmin ön gösterimi başlamadan önce izleyicileri "Noovie Arcade" isimli uygulamayı indirmeye teşvik etti. Ön gösterim başladıktan sonra uygulamayı açarak akıllı telefonlarının kameralarını sinema perdesine doğru yönelten izleyiciler, animasyon filmindeki karakterler yer aldığı bir artırılmış gerçeklik deneyimiyle karşılaştılar.

The Walt Disney Studios'ta "sinema ortaklıkları başkan yardımcısı" olarak görev yapan David Sieden, artırılmış gerçeklik teknolojisinin, sinema perdesinden çıkarak akıllı telefonlar aracılığıyla izleyici kitlesiyle etkileşime girebildikleri deneyimler sunmalarına imkan tanıdığını ifade etti. Zira Disney, sinema salonları, Netflix gibi online yayın yapan platformlarla rekabet etmeye başladıkları için sinema salonlarındaki izleyici sayısını artırmaya yardımcı olmak amacıyla bu tarz benzersiz deneyimler sunmayı amaçlıyor.

Sony Pictures

Sony Pictures, OmniVirt isimli sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik reklam platformuyla iş birliği yaparak bu yılın hemen başında vizyona giren Escape Room adlı filmi için etkileşimli ve 360 derecelik bir reklam kampanyası yayınladı. Bu reklam kampanyası, filmin kendisinden, insanları hikayenin içine çeken bir dizi kaçış odası içeriyordu.

Reklam içerisinde, izleyiciler birtakım bulmacalar çözerek ve filmin çıkışına zemin hazırlayan deneysel hikaye anlatımının ilerlemesini sağlayarak odaları keşfedebiliyor ve odalardan kaçabiliyorlardı. Bu arada buradaki bağlantıya tıklayarak bu etkileşimli reklam kampanyasının OmniVirt'in internet sitesinde yer alan bir ön izlemesine göz atabilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir