Markalar Açısından Chatbot Kullanımı: Verimli mi, Değil mi?

Sizlerle daha önce paylaştığımız “Chatbot’ları İş Modelinize Entegre Etmeniz İçin 6 Neden” başlıklı yazımızda chatbot kullanımı ile operasyonel verimliliğin artışından ve maliyetleri azalttığından bahsetmiştik. Peki bunları neye dayanarak söylüyoruz? Bugün istatistikler ve infografiklerle bunlara değineceğiz. Ne kadar sık mesajlaştığımızı yukarıda sayılarla görebilirsiniz. Mesajlaşmaya yönelik geliştiren yeni ticari iletişime ise “Konuşarak Ticaret” deniliyor ve buna geleceğin trendi olarak bakılıyor. Konuşarak Ticaret (Conversational Commerce) kavramı mesajlaşma uygulamaları ile ticaretin kesişimine işaret ediyor. Bu iletişimi aslında yapay zeka ile sağlıyoruz ve bunun bize pekçok açıdan katkısı oluyor. Hem müşteri olarak hem şirket olarak chatbot kullanımı verimi artırıyor, basit ve otomatize işleri robotlara yönlendirebiliyoruz. SOR'UN, kendi çözümlerini kullanan müşterilerinden elde ettiği veriler ile bazı istatistikler çıkardı ve bunları incelediğimizde chatbot kullanımının basit iletişim işlemleri için ne kadar tasarruflu olduğunu görebiliyoruz. Chatbotları iş modelinize entegre ettiğinizde maddi olarak 4 kat kar edebiliyor ve aynı zamanda 2 kat zaman tasarrufu sağlayabiliyorsunuz. Zamandan tasarruf tamam, maliyetten tasarruf tamam ama insanları nasıl memnun edecekler diye düşünüyorsanız merak etmeyin. Chatbotların diyalogları olabildiğince insancıl ve samimi olma yolunda ilerliyor. Hatta çoğu insan chatbotların bir karakteri olması gerektiğini ve bu karakterin genellikle kurumu yansıtması gerektiğine inanıyor. Chatbotların memnuniyet puanı ortalamaları 5 üzerinden 2.96 ile müşteri temsilcilerinin ortalamasını geçiyor. Bütün bu saydıklarımızdan sonra müşteri ilişkilerinde chatbotlar tarafından yönetilecek işlem oranının %85 olacak olması kimseye tuhaf gelmemiştir diye düşünüyorum. Chatbotlar hayatımızın çok daha fazla alanına girecek ve çoğunlukla işlerimizi kolaylaştıracak. Bu duruma hazırlıklı olup süreç daha da hızlanığında şaşırmayın…

SOR’UN Kimdir?

SOR’UN, şirketlere entegre ve dijital müşteri deneyimi yönetimi konusunda özelleştirilebilir çözümler sunar.  Yapay zeka ve doğal dil işleme destekli ChatBot’lar ile müşteri iletişimi süreçlerinde dijital dönüşümünün hızlanmasına ve bu sayede iletişim merkezi maliyetlerini azaltma konusunda yardımcı olmaktadır. Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki onlarca şirketin müşterileri ile yaptığı milyonlarca görüşmenin altyapısı sağlayan SOR’UN finans, sigorta, e-ticaret, kamu, otomotiv ve daha birçok sektörde yer alan kurumsal müşterilerine ihtiyaçlarına göre geliştirdiği çözümler ile bölgesel ölçekte müşteri deneyiminde dijital dönüşümün öncüsü olmaktadır.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir