Psikolog, Marka Stratejisti Gözde Atilla: "Ödomanik mutluluk pazarlamacılar olarak bize çok uzak bir kavram değil aslında. Markalar için ödomanik mutluluğu “marka amacı” kapsamında düşünmeye alışığız: Markalar uzun süredir ulvi amaçlarını bulmak ve iletişimini yapmak için çalışıyorlar. Peki ödomanik mutluluk, markaların topluma katkı sağlama çabalarının neresinde olmalı?"
Markaların logolarında seçtiği renkler tüketiciye hangi mesajları veriyor?
Başkaları sizi izlerken performansınızın arttığını ya da azaldığını düşünüyorsanız, bunun arkasında yatan nedeni yazımızda bulabilirsiniz.
Eğer elde ettiğiniz başarıları hak etmediğinizi ve başkalarını kandırdığınızı düşünüyorsanız, Sahtekârlık Sendromu (Imposter Syndrome) yaşıyor olabilirsiniz. Başarılarınızın arkasında sadece "şans" olduğunu düşünmenize neden olan Sahtekârlık Sendromu nedir?
Psikoloji ve pazarlama kitaplarına giren IKEA etkisi, sanılanın aksine sadece mobilya sektörü ile ilişkili değil. 1940'lı yıllara dayanan bu bilişsel eğilimin, kek yapmayı pratikleştirme amacıyla ortaya çıkan ve literatüre geçen hikâyesi sizlerle...