• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Kanada’nın Temiz Havasını Satarak Bir Senede 230 Bin Dolar Kazanan Girişimcilerin Öyküsü

Cemre Üçhisarlı / 11 Ekim 2019
facebook twitter

39 yaşındaki Lam ve 32 yaşındaki Paquette, dünya çapında Banff havası tenekeleri satan Vitality Air şirketinin ortaklarıdır. Moses Lam ve Troy Paquette, dünyanın en güzel ve en temiz havasına sahip yerlerinden birisi olan  Banff National Park’ının havasını küçük tüplere koyup tanesini 20 dolardan satarak geçen yıl tam 230.000 Dolar kazandılar.

Geliştirdikleri sistemle havayı bir makine aracılığıyla ateşledikten sonra boş tanklara ve ardından küçük teneke kutulara koyuyorlar. Ve “Sahip olabileceğiniz en temiz hava, bir tüpün içinde olsa bile” şeklinde bir pazarlama stratejisiyle bu havayı insanlara satıyorlar. Tanesini 20 Dolardan sattıkları temiz havanın alıcı kitlesi de her geçen yıl genişliyor. Geçen yıl şirket 40.000 adet sattı ve bu rakamı 2018’de ikiye katlamayı umuyorlar.

Aslında bu işe bir şaka yoluyla başlamışlar ardından fikir gerçek bir girişimcilik öyküsüne dönüşmüş. Çin’den Hindistan’a, Meksika’dan ABD’ye insanlar Vitality Air’in temiz hava dolu kutularını satın alıyor.Tüpler tıbbi amaçlarla oksijen tüpü olarak kullanılmıyor, insanlar sadece hava satın almak istedikleri için bu tüpleri satın alıyorlar.

Girişimciler bu işe eğlenceli bir şeyler yapmak istediklerini ve şişedeki sudan ilham alarak şişelere hava doldurmayı denemek istediklerini söylüyor. 2015 yılında Vitality Air’i başlatmak için çoğunlukla Lam’dan yaklaşık 1 milyon dolar yatırım yaptılar. Bir kamyona 60.000 dolar ve bir römorkta 14.000 dolar harcadılar. Bir tesisi kiraladılar ve havayı şişirmek için en son teknoloji temiz odaya dönüştürdüler.

“Böyle Girişim mi Olur?” Dedirtecek 10 İlginç Girişim
“Böyle Girişim mi Olur?” Dedirtecek 10 İlginç Girişim

Çağımız teknoloji çağı olduğu kadar aynı zamanda girişim çağı malumunuz. Küçücük girişimler büyüyor kocaman şirketler oluyor veya ne girişimler ne yatırımlar alıyor… İşte o “Ne girişimler ne yatırımlar alıyor” diyeceğiniz […]

comment 0
share
Etiketler
featured Kanada Vitality Air

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Airbus’tan Yeni Uçan Taksi: CityAirbus eVTOL

Ayşe Göl / 30 Temmuz 2020
facebook twitter
Airbus’tan Yeni Uçan Taksi: CityAirbus eVTOL

CityAirbus, Airbus'ın helikopter bölümü tarafından geliştirilen ve şehir içi seyahatlerde uçan taksilerin kullanıldığı yeni bir dönemi amaçlayan bir eVTOL. Son derece fütüristik görünümlü araç, saatte 75 mil hızla, 60 millik bir mesafede dört yolcu taşıyabiliyor. Airbus ilk kez 20 Temmuz'da, Alman bir politikacının Bavyera'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında eVTOL'u halka tanıttı.

Elektrikli uçak CityAirbus, Airbus'ın "uçan taksi" vizyonunun bir parçası olarak helikopter bölümü tarafından üretiliyor. Aviation Today'in haberine göre, uzaktan kontrol edilen araç ilk bağımsız uçuşunu aralık ayında gerçekleştirdi ancak halka ve medyaya arzı Bakan Markus Söder'in ziyareti sırasında gerçekleşti.

Avrupa'nın önde gelen uçak üreticisi, gürültülü ve pahalı helikopterlerin hakim olduğu bir alan olan kentsel hava hareketliliğini geliştirmek için eVTOL'a yatırım yapanlar arasında. Airbus, son birkaç yıldır Silikon Vadisi'ndeki geliştiricisi Acubed aracılığıyla bu yeni alanda veri topluyordu. Acubed, aynı zamanda talep üzerine girişimi başlatılan ve daha sonra feshedilen "Voom" adlı helikopter projesinin geliştirilmesine de yardım etmişti.

https://pazarlamasyon.com/airbusin-ucan-taksi-projesi-hayata-geciyor/

Airbus, şehirde trafiğin üzerinde uçabilen bir taksi filosu oluşturmak amacıyla 2016 yılında eVTOL'u geliştirmeye başlamıştı. Airbus Helicopters tarafından geliştirilen eVTOL, şirketin ürün serisiyle de benzerlik gösteriyor. Ancak CityAirbus gibi uçan taksiler, Airbus'ın ürettiği helikopterlerin yerini alamayacak çünkü eVTOL, yalnızca şehir içinde kısa mesafelerde uçma kapasitesine sahip.

Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen ve dört kanallı itme ünitesine, sekiz motora ve sekiz pervaneye sahip bu elektrikli uçak, 60 millik bir menzilde yaklaşık 15 dakika uçabiliyor. Sekiz adet Siemens SP200D motoru, saatte 75 mil/120 kilometre azami hız sunuyor, bu da otoyolda seyahat eden ortalama bir arabadan sadece biraz daha hızlı demek. Avantajı ise, doğrudan rotalarda ve şehirdeki trafikten etkilenmeden seyahat etmek. Sınırlı mesafeyi artırabilmek içinse daha gelişmiş ve şarj sürelerini kısaltan bir pil teknolojisi gerekiyor.

CityAirbus, "tek hatayı tolere edebilir", yani pervanelerinden birini kaybetse dahi normal bir iniş gerçekleştirebilir. eVTOL son derece yeni bir teknoloji olduğundan, bunun gibi hataya dayanıklılık özellikleri tüketici güveni için oldukça önemli. Ana gövde, kokpit gerektirmiyor ve dört yolcuyu taşıyabiliyor. Airbus'ın eVTOL'unun gelecekte tamamen otonom olarak uçması hedeflense de ilk aşamada uzaktan kumanda edilmesi planlanıyor.

Şimdi yeni eVTOL, uçan araçların çağı için zemin hazırlamayı hedefliyor. eVTOL alanı ise kalabalıklaşıyor; Jaunt Air Mobility, Airbus'a karşı rekabette yerini alıyor.

Drone Kamyon Girişimi Einride, Yük Taşımacılığı İçin Yeni Otonom Araçlarını Tanıttı
Drone Kamyon Girişimi Einride, Yük Taşımacılığı İçin Yeni Otonom Araçlarını Tanıttı

İsveçli otonom kamyonculuk girişimi Einride, 2021’de yollarda olmasını planladığı yeni sürücüsüz araçlarını tanıttı. Otonom Elektrikli Taşımacılık (AET) olarak adlandırılan araçlar dört farklı çeşitte üretilecek. Araçlar, Einride’ın önceki prototipleri gibi direksiyon, […]

comment 0
share
Etiketler
featured Kanada Vitality Air

Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor

Begüm Canbaz / 14 Ağustos 2020
facebook twitter
Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor

ABD'nin büyük perakende şirketi Kroger, Amazon ve Walmart ile rekabet edebilmek için yeni online pazar yeri açmaya karar verdi. Özellikle COVID-19 salgınından sonra büyüyen online market alışverişi sektörü sonrasında bu adımı atmaya karar veren şirket yeni pazar yerini sonbaharda açacağını duyurdu.

Kroger’ın yeni pazar yeri, bozulmayan hazır gıda ürünleri için 2018 yılında piyasaya sürdüğü e-ticaret platformu Kroger Ship'e dahil olacak. Pazar yeri, üçüncü taraf satıcıların tekliflerini alarak sakızdan ev eşyasına kadar geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet vermeye başlayacak. Kroger, B2C ve B2B dijital pazarları için bir yazılım platformu olan Mirakl ile yeni pazar yerini güçlendirmek için anlaştığını söyledi.

https://pazarlamasyon.com/dunyanin-en-buyuk-10-market-zinciri/

Kroger’in ürün deneyimi grup başkan yardımcısı Jody Kalmbach yaptığı açıklamada, Mirakl ile olan ortaklığın, Kroger'ın e-ticaret operasyonlarını üçüncü taraf ürün satıcılarını da içerecek şekilde genişleterek "daha alakalı ürünler" sunmasına izin vereceğini söyledi.

Açıklamada Kroger'in açılacak olan online pazar yerinin iki buçuk yıl önce başlayan Restock Kroger stratejik planı kapsamında e-ticaret teknolojisine devam eden yatırımlarının bir devamı olduğunu söylüyor. Pazarın başlangıçta doğal ve organik, uluslararası gıda, özel ürünler, ev eşyaları ve oyuncaklar da dahil olmak üzere birçok kategoride 50.000'den fazla ek ürün sunacağı belirtildi.

Ayrıca, COVID-19 krizinin e-ticaret market satışlarında muazzam bir büyüme sağladığı bir zamanda Kroger’ın 2020 ilk çeyrek sonuçlarında dijital satışları % 92 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Ancak Kroger CEO'su Rodney McMullen 18 Haziran'da analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesinde pandeminin çevrimiçi ve çevrimdışı satışları artırırken maliyetleri de artırdığını, Kroger'in 2020'nin ilk aylarında pandemiyle ilgili harcamalara 830 milyon dolar harcadığını dile getirdi.

Evinizdeki Malzemeye Göre Yemek Tarifi Veren Oluşum
Evinizdeki Malzemeye Göre Yemek Tarifi Veren Oluşum

Yalnızca hafta sonunu kapsayan, Türkiye’nin 30 büyük şehrinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı aniden ve yetersiz bilgiler ile duyurulunca panik ortamına sebep oldu. Vatandaşların çoğu temel gıda maddelerini tedarik edebilme paniği […]

comment 0
share
Etiketler
featured Kanada Vitality Air

Japonya’da Uçan Arabalar Gerçek Oluyor

Begüm Canbaz / 13 Ağustos 2020
facebook twitter
Japonya’da Uçan Arabalar Gerçek Oluyor

Ford Motor Co.'nun T Modelinin seri üretiminin başlamasından yaklaşık 100 yıl sonra, eski bir Toyota Motor Corp. mühendisine göre insan ırkı bir başka mobil devrimine tanık olmak üzere: 2023 yılından itibaren hayatımıza girecek olan ticari bir uçan taksi hizmeti.

Japan Times'ın haberine göre Japonya'nın en yeni uçan araba girişimlerinden biri olan SkyDrive, kısa bir süre önce saatte 100 km hıza ulaşabilen, onlarca kilometre menzile sahip, yaklaşık bir araba büyüklüğünde olan iki kişilik şık bir eVTOL uçağı olan SD-XX'yi üretti.

https://pazarlamasyon.com/abdde-bir-eyalet-ucan-arabalarin-kullanimina-izin-verdi/

Boeing Co., Airbus SE ve Uber Technologies Inc. gibi büyük uluslararası firmalar da dahil olmak üzere dünya çapında 100'den fazla uçan araba projesi olmasına rağmen, Tokyo merkezli SkyDrive tarafından tasarlanan iki koltuklu araç, dünyanın en küçük uçan arabası olması özelliği ile öne çıkıyor. Dört köşesinin her birine bir çift pervanenin takıldığı pille çalışan bir prototip, geçen Aralık ayında ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. Şirket bu yaz uçuş testlerini tamamlamayı planlıyor.

Eskiden Toyota'da bir mühendis olarak çalışan SkyDrive Inc. CEO'su Tomohiro Fukuzawa gazeteye verdiği röportajda Osaka veya Tokyo gibi büyük şehirlerde, ilk uçuşlarını deniz üzerinden bir hava taksisi hizmeti olarak başlatmayı düşündüklerini, çünkü karada birden fazla insanın üzerinden uçmanın çok riskli olacağını dile getirdi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=C6tOQ7E4jTQ&feature=emb_logo

Ayrıca SkyDrive girişimindeki personel sayısı arttıkça ilerlemenin de hızlananacağını belirtti. Fukuzawa'ya göre şirketin şimdilik amacı 2028 yılında kadar her biri pahalı bir araba maliyetine sahip en az 100 uçan arabayı satabilmek.

Son olarak Japon hükümeti de SkyDrive'ı destekleyerek gerekli yatırımı yapmaya başladı. Hükümetin amacı insanları büyük şehirlerde taşıyabilmek, trafik sıkışıklığını önleyebilmek, dağlık alanlar veya uzak adalar için doğal afet ve diğer acil durumlarda kullanmak üzere uçan arabaları kullanabilmek.

Airbus’tan Yeni Uçan Taksi: CityAirbus eVTOL
Airbus’tan Yeni Uçan Taksi: CityAirbus eVTOL

CityAirbus, Airbus‘ın helikopter bölümü tarafından geliştirilen ve şehir içi seyahatlerde uçan taksilerin kullanıldığı yeni bir dönemi amaçlayan bir eVTOL. Son derece fütüristik görünümlü araç, saatte 75 mil hızla, 60 millik […]

comment 0
share
Etiketler
featured Kanada Vitality Air
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön