İş Dünyasının Mutlaka Okuması Gereken 10 Makale

Yoğun bir tempoda geçiyor hayatımız. Bu tempo da bazen hayatımıza ilham olabilecek yazıları kaçırmamızı sağlayabiliyor. Günlük  hayatta karşımıza yüzlerce makale çıktığını ve  Türkiye’de kaliteli içeriğin çok zor üretildiğini düşünürsek kaçırdığımız yazılar için ne kadar üzülsek azdır.

Biz de Pazarlamasyon olarak bugüne dek usta kalemlerin elinden çıkmış makaleleri araştırdık ve   mutlaka okunması gereken makaleleri bir araya getirdik. Bakalım listede hangi yazılar var.

Sina Afra - Av Mevsimi: Grup Satınalma 2011 (24.4.2011)

Sİna AfraNe güzel özetlemişti Grup Satınalma şirketlerini. O günden bu güne tam 2 yıl geçti ve bu sektör çok çalkantılı günler geçirdi. Yazısında Grup Satınalma sektörü için “Bu sektör ‘dünü’ hatırlamayan, sadece ‘bugün’ ile yaşayan bir sektör.” Demişti  Sina Afra. Doğru da söyledi zira o gün bu sektörde olan şirketlerin çoğunun bugün esamesi okunmuyor. Peki ya bundan sonrası?

Uğur Özmen – İşimiz Zaman Satmak 1, 2 , 3 (02.2008)

Ugur_OzmenUğur Özmen (nam-ı diğer ugurabi), CRM konusundaki uzmanlığı ve yazıları ile öne çıksa da, iş yaşamına ait tecrübelerini aktarma konusunda da oldukça güçlü bir kalem. Konuları hikayeleştirmedeki başarısı, sizi en teknik konulardan, derin kavramlardan bahsederken bile sıkmıyor. ‘’İşimiz Zaman Satmak’’ yazı dizisi de buna güzel örneklerden birisi. Aslında Uğur Abi'nin pazarlama ve iş hayatı üzerine yüzlerce değerli yazısı var ama hayattaki en değerli varlığımız ve en büyük problemimiz zaman değil mi?

Hasan Başusta - Rocket Internet’in Türkiye’den Çekilmesi Olumsuz mu? (19.08.2012)

hasanbasusta2Rocket İnternet’in Türkiye’den çekilmesi olay olmuştu hatırlarsanız. Bu konu üzerine çok yazı yazıldı, çok tartışma çıktı. Teknik analizler yapıldı, tonlarca fikir üretildi bu konuda.   Ancak sorulması gereken en mantıklı soruları  bir kişi sordu. ‘’Biz ne zaman bu hale geldik? ‘’  dedi Hasan Başusta. Bu sorunun altında yer alan 2 paragraf ise bu çıkışın teknik nedenlerden  ziyade zihinsel nedenlerden kaynaklandığını gösteriyordu.

Ekim Nazım Kaya - Bir şeyi yapmanın en iyi yolu: “Zorunda kalmak.” (5.11.2012)

ekim nazim kayaEkim Nazım Kaya’nın bu yazısı özellikle sektöre yeni adım atacaklar için bir kılavuz niteliğinde.Yazıda geçen ‘’Hayat, konfor alanınızın bittiği yerde başlar. Ve dünya, zorunlulukları zul görmeyenlerin sırtında döner.’’ Cümlesini ilk okuduğumda çok etkilenmiştim. Hala da aklımda. Bu sözün   bütün girişimcilerin kulağına küpe olması gerekiyor.

Erdem Yurdanur - Yeni Dönemden İlk İzlenimler (23.10.2012)

erdem_yurdanurMackolik.com’u hayata geçiren ve çoğunluk hissesini yüksek  bir meblağ ile İngiliz Perform Group’a satan Erdem Yurdanur ‘’Yeni Dönemden İlk İzlenimler’’ başlığı ile satışı ve satış dönemindeki izlenimlerini anlattığı bu yazı, yaşanan olayların güzel bir özeti olmuş. Mackolik’in başarısı başlı başına case konusu. Bu yazı da Mackolik’in başarısının kısa bir özeti niteliğinde.

Ercüment Büyükşener - Yerel Pazardan, Dünya Pazarına Bir Başarı Öyküsü… Kulüp VAIO Türkiye ( 5.08.2007)

ercumentbuyuksener_Ercüment Büyükşener’in başarı öyküsü birçok girişimciye örnek olacak türden bir başarı. Yazıda da   resmi olmayan ve bir hayalden yola çıkılarak üretilmiş bir proje olan Kulüp VAIO Türkiye’nin nasıl Sony tarafından tanındığı detayları ile anlatılmış.

Temel Aksoy - Sosyal Paylaşım Siteleri Gelip Geçici Bir Moda Mıdır?  (20.07.2010)

temel-aksoyTemel Aksoy uzun gözlemleri sonucunda yazdığı ayrıntılı makaleleri ile tüm sektörün gıpta ile baktığı bir isim. Bu yazısında da sosyal ağların geçmişini ve potansiyelini özetlemişti. Şüphesiz 2010’da okuduğum en başarılı yazıydı. Bugün bile konferanslarda bu yazıdan farklı bir şey konuşulmuyor.

Ersan Özer - İşimden ayrılmadan internet projemi hayata geçirebilir miyim? (03.02.2012)

ersan-ozerErsan Özer’in itiraf.com’u kurduğu günleri anlattığı yazısı girişimcilere ders olabilecek bir nitelikte. Zamanında kurduğu bir hayalin sonucu olarak NTV’den ayrılışı ve itiraf.com’u faaliyete geçirmesi ve bu hayalinin peşini bırakmaması övgüye  değer.   Umarız YouLike projesi ile tüm dünyada adından sıkça bahsettirir.

Eticaretmag - Yeni Başlayanlar İçin E-ticaret Sitesi Kurmak

Yeni-Başlayanlar-İçin-EticaretTürkiye’de yeterli miktarda kaliteli içeriğin üretilmediğini hepimiz biliyoruz. Eticaretmag bu konunun en büyük istisnası. Kurulduğu günden  beri ilgi ile takip ettiğim bu sitenin en büyük özelliği magazinsel içerikten uzak olması ve salt bilgiler ile okuyucularını buluşturması. Eticaretmag’in belki de en önemli çalışması ise sayıları 70’i geçen e-ticaret yazılarını bir araya getirmesi. Bu çalışmanın e-ticaret alanında şimdiye dek yapılmış en kapsamlı ve kaliteli çalışma olduğu su götürmez bir gerçek. Bu arada Eticaretmag’in yeni tasarımını tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Güven Borça - Bu topraklardan dünya markası...

mediacat-kitaplari-guven-borca-bu-topraklardan-dunya-markasi-cikar-mi-978975837869220111215152353Güven Borça’nın Marketing Türkiye’den ayrılması bizi derinden üzdü. Üzmesinin en büyük sebebi ise  bu ayrılıkla birlikte bir dönem yazmaya ara vereceğini açıklamasıydı. Umarım bizi yazılarından uzun bir süre mahrum bırakmaz.

Konumuza dönecek olursak eğer; Güven Borça uzun bir süre önce “Bu topraklardan dünya markası çıkar mı?” diye sormuştu. Bu sorusu çevresinde şekillenen kitabı, ben de dahil olmak üzere onbinlerce kişi tarafından okundu. Borça’nın bu yazısı da aradan geçen sürede neyin değişip değişmediğinin kısa bir özeti niteliğinde.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir