Teknoloji devi Google, Google Buzz gibi başarısız olmuş birçok ürün geliştirdi. Bu başarısız ürünlerden bazıları birkaç yıl, bazıları birkaç ay dayandı. Bazıları ise tek bir günü bile çıkaramadı. Google'ın en başarısız 11 ürününü listeledik:
1. Google Offers (2011-2014)
Google Offers, Groupon ve Living Social gibi indirim kuponları ve günlük fırsatlar sunan şirketlerin altın çağını yaşadığı sırada çıkarıldı. Bu akımla birlikte Google Offers da ortadan kalktı.
2. Google Web Accelerator (2005-2008)
Google Web Accelerator, sayfa yükleme sürelerini hızlandırarak kullanıcıların internette daha hızlı gezinmesine yardımcı olmayı amaçlıyordu. Ancak ürün, yüklenemeyen YouTube videoları da dahil olmak üzere hatalarla doluydu. Şirket, 2008'de Accelerator'ı desteklemeyi bıraktı.
3. Google Video (2005-2009)
YouTube 2005'te ivme kazanmaya başladığında, Google kendi video platformunu kurmaya karar verdi. Google Video yeterli ilgiyi çekemeyince, yaklaşık bir yıl sonra arama devi, YouTube'u 1.65 milyon dolara satın aldı. Mayıs 2018 itibariye YouTube'un aylık 1.8 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.
4. Google Health (2008-2012)
Google Health, sağlık hizmeti veren katılımcılara gönderilebilecek birleştirilmiş tek bir sağlık kaydı oluşturmak amacıyla kullanıcıların kendi sağlık verilerini sisteme girmelerini sağlıyordu. Gizlilikle ilgili endişeler ve sektördeki rekabet nedeniyle şirket Google Health'i kapatmaya karar verdi.
5. Google X (16 Mart 2005)
Google Search'e alternatif bir arayüz olarak oluşturulan Google X, kullanıcıları Görseller, Gruplar, Yerel gibi kategorilerde arama yapma imkanı sunuyordu. Tasarım, Apple'ın MacOS dock'una benziyordu. Ancak Google X yalnızca bir gün sürdü.
6. Google Buzz (2010-2011)
Bir sosyal ağ ile anlık mesajlaşma karışımı olan Google Buzz, kullanıcılara bağlantı, fotoğraf, video, durum ve daha fazlasını paylaşma imkanı veriyordu. Bu "sohbetler" Gmail içinde düzenlendi ve gerçekleşti. Google, Gmail kullanıcıları için Buzz'ı varsayılan olarak ayarladı ve bu durum, kullanıma tam olarak hazır olmayan ürüne karşı kullanıcıların tepkisine neden oldu. Nihayetinde, ürünle ilgili gizlilik sorunlarına ilişkin bir toplu davanın ortasında Buzz, lansmanından 18 ay sonra kapandı.
7. Google Lively (Temmuz-Aralık 2008)
Temmuz 2008'de başlatılan ve aynı yılın Aralık ayında kapatılan Google Lively, "Second Life"a benzer web tabanlı bir sanal dünyaydı. The New York Times, Lively'yi "sohbet odalarında konuşmak için karikatür benzeri bir yöntem" olarak tanımlıyordu. Google, aldığı tüm övgülere rağmen "kaynaklarını önceliklendirmek ve temel arama, reklam ve uygulama işine daha fazla odaklanmak için" Lively'yi sonlandırdı.
8. Knol (2008-2012)
Knol, Google'ın Vikipedi'ye yanıtıydı; hatta Vikipedi ile birebir aynı yazı tipine sahipti. Google tarafından oluşturulan "knol" terimi "bilgi birikimi" anlamına geliyordu ve çeşitli konularda kullanıcılar tarafından oluşturulan makaleler içermesi gerekiyordu. Ancak Knol, yeterli sayıda kullanıcı içerik üretmeden kalkışını yapamadı ve 2012'de durduruldu.
9. Dodgeball (2005-2009)
2005'te Google tarafından satın alınan Dodgeball, kullanıcıların mesaj yoluyla konum bildirmesini sağlayan bir hizmetti. Kurucu ortakları Alex Rainert ve Dennis Crowley, şirket ile alakalı hayal kırıklıkları nedeniyle 2007'de Google'dan ayrıldı. Crowley, ikilinin ayrıldığını Flickr'da duyurdu ve Dodgeball'a hak ettiği ilgiyi göstermediğini söyleyerek Google'ı suçladı. Crowley 2009'da Foursquare'i kurdu, aynı yıl Dodgeball kapatıldı.
10. Google Glass (2012-Belirsiz)
Çıktığı zamana göre biraz erken kabul edilebilecek Google Glass, Google Hangouts aramaları ve e-postaları gibi dijital bilgileri gerçek dünyanın üzerine yerleştiren bir üründü. Bununla birlikte Glass, 1.500 dolarlık fiyatıyla oldukça pahalıydı, yazılım problemleri vardı ve garip görünüyordu. 2015 yılında Google, ilk nesil Glass'ın satışlarını sona erdirdi, ancak şirket bugünlerde yavaş yavaş gözlüklerin yenilenmiş bir sürümünü piyasaya sürüyor.
11. Nexus Q (Piyasaya Sürülmedi)
Nexus Q, Google Müzik'i ve YouTube'u televizyonda oynatmayı sağlayan bir video oynatıcısıydı. Bugün çok popüler olan Google Chromecast, Roku ve Amazon Fire TV'nin bir öncülüydü diyebiliriz. Ürün, Google'ın 2012 I/O 2012 konferansında tanıtıldı ve katılımcılara verildi. Ürünün 299 dolara satışa sunulması planlanmıştı ancak The New York Times'dan David Pogue de dahil olmak üzere eleştirmenler, sınırlı işlevselliği olan bu cihaz için satış fiyatının fazla olduğunu söyledi. Ürün satışa sunulmadı ve durduruldu.