• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Fransa Hükümeti, Start-Up’lara 4,3 Milyar Dolar Destek Sunacak

Cemre Üçhisarlı / 26 Mart 2020
facebook twitter

Fransa COVID-19 salgınından oldukça etikelenen bir ülke. Bu sebeple devlet kapsamlı bir mücadele planı çerçevesinde vatandaşlarına evde oturmalarını söyledikten sonra geçim ücretleri ile ilgili de bazı düzenlemeler yaptı. Örneğin Macron şirketlerin elektrik, gaz ve kira ödemelerinin askıya alınacağını duyurdu, işsizlik maaşlarının ise devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Tüm bunların haricinde Fransa’nın Dijital İşler Bakanı Cédric O, salgın krizi sürecinde akıllı çözümler sunabilecek start-up’lar için de bir destek planı açıkladı. Bu destek planı çerçevesinde hükümet yakın bir zamanda finanasal açıdan sıkıntı çekmeye başlayacak olan start-up’lara 4.3 milyar dolarlık bir fonlama sunulacak.

Cédric O yaptığı açıklamada start-up’ların özellikle iş söz konusu olduğunda ekonominin büyüyen bir bölümünü temsil ettiğini ve bu kilit dönemde uzaktan görüşmeler, evden çalışma gibi sorunlar için onların inovatif çözümlerine ihtiyaç olacağını söyledi.

Bu süreçte start-up’lar devletten para ödünç alabilecek ve ek olarak vergi ödemelerini geri alabilecekler.

Vatandaşına ve şirketlerine ne kadar destek çıkmaya çalışsa da her zaman iflasın eşiğinde olan start-up’lar için ek önermeler içeren bu destek planıyla Fransa, kriz ortamında ekonomik olarak bir adım daha ileri gitmiş oldu.

4 Global Markanın “İnanç” Dolu Kuruluş Hikayeleri
4 Global Markanın “İnanç” Dolu Kuruluş Hikayeleri

Bu yazımızda sizlerle, bir dünya markası yaratmak için inancın ne kadar önemli bir unsur olduğuna dair kısa hikayeler paylaşacağız. FedEx’in kurucusu Fred Smith, şirket iflasın eşiğindeyken şirketin kasasındaki son para […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Fransa start-up

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kendi Hikayesini Anlatacak Bir Şirket İsmi Bulmada 7 Altın İpucu

Cemil Hayri Durgun / 04 Ağustos 2020
facebook twitter
Kendi Hikayesini Anlatacak Bir Şirket İsmi Bulmada 7 Altın İpucu Başarılı bir şirket ismi, müşterilerine yaptıkları işi anlatmaktan ziyade arkasındaki hikayeden belli olur. Ne kadar güçlü bir hikayeye sahipse, o kadar da güçlü olur. Bunun en güzel örneklerinden birisi Apple olarak gösterilebilir. Şirket isminin, ne sattıklarından ziyade, arkasındaki güçlü hikayeden aldığı destek ve tabi ki doğru stratejilerle bugün paha biçilemez bir değere ulaşmıştır. İşte bu tarz güçlü hikayeyle harmanlanabilecek şirket isimleri kullanmanız için uygulayabileceğiniz altın değerinde 7 ipucu:

1. Kendini Bilmek

Levi's, Disney gibi dünyaca ünlü markalar, hatta Türkiye'den de Ülker gibi güçlü markalar sahiplerinin hikayeleriyle var olmuşlardır. Bu isimler, şirketlerin başlangıç hikayelerini anlatacak güçlü iletişim stratejilerini başlatabilecek güçlü araçlardır. Bazen mükemmel isimler, şirketin içinde var olanlardır.

2. İlgi Yaratmak

Müşterilerinizin merakını çekecek isimler bulmak da önemli olacaktır. Yabancı sözcüklerden kurulmuş şirket isimleri de bu stratejiye güzel örnek teşkil ediyor. Hikayenizi destekleyen bir ismi yabancı dillerden devşirmek de güçlü bir merak duygusu uyandıracaktır. Örneğin ünlü Prego soslarının isminin uyandırdığı merak sayesinde İtalyanca'da 'lütfen' anlamına geldiğini öğrenen müşterilerin merak dürtüsü alışveriş potansiyelini de geliştirmektedir.

3. Doğaya Dokunmak

Doğayla iç içe yaşamlarımızın belki de şirketlere en büyük katkısı isim noktasında olabilir. Ne tür bir sıfatı yakıştıracağınız ve hikaye anlatacağınızı strateji haline getirirken, doğaya dokunan bir isim tercih etmek de şirketinizin rekabetten sıyırıp dünyayla, doğayla ilişkilendirmenizi sağlayacaktır. Bunun en güzel örnekleri olarak Amazon ve Apple'ı verebiliriz herhalde. Güçlü hikayelerini doğayla birleştiren bu markaları dünya üzerinde tanımayan ve hikayelerine tanık olmayan çok azdır.

Finepix_S200_back14. Lokasyon (Lokasyon, Lokasyon)

Tıpkı doğa gibi, coğrafi lokasyonlar da ilham alınası güçlü isim kaynaklarındandır. San Fransico menşeili Cisco firması ya da ismini Japonya'daki Fuji yanardağından alan Fujifilm gibi firmalar isimlerini lokasyon bazlı belirlemişlerdir. Lokasyon bazlı isimler müşterilerin şirketlerle güçlü bağlar kurmalarını sağlar. Ancak unutulmaması gereken nokta ise, şirketinize bu isimleri koyarken mutlaka ürününüz ya da hizmetinizle ilişkilendirmeniz. Çünkü legal olarak coğrafi isimler ticaret markası olarak kullanılamaz.

5. Şairane Olmak

Stratejik olarak kullanıldığında, güçlü metaforlar büyük anlamlar taşıyacaktır. Şirket isminizi belirlerken, bir şairin kaleminden çıkmışcasına güçlü anlamlar içerecek şekilde belirleyebilmek kolay bir şey değil elbette. Bunun en güzel örneklerinden biri de Ford Mustang olsa gerek.

6. Mitoloji ve Din

Din ve mitoloji insanların favorileridir. Şirket isminizi belirlerken bu kriterlere tutundurduğunuzda, hikayenizi de sağlam kurgulama yolunda kolay bir adım atıyorsunuz aslında. Ünlü giyim markası Nike'ın Yunan mitolojisinden ya da ünlü yazılım firması Oracle'ın Delphi Kahini hikayesinden gelmesi gibi, güçlü mitolojiler ve hikayeler güçlü markalar yaratma noktasında yardımcı olacaktır. Nikola-Tesla

7. Ünlüleri Kullanmak

Ünlülerin isimlerini yaşatmak sadece onları anmak değil aslında. Ünlü elektrikli araba markası Tesla'yı bir düşünün. Elon Musk şirkete ünlü mucit Nikola Tesla'nın ismini verirken, ürünleriyle bağdaşlaşabilecek bu ismi de bir adım öteye taşımasını bilmiştir. Belirli kriterler doğrultusunda bu tarz bir isim tercihi, şirketinizin içinde bulunduğu rekabetten bir adım ötesine geçmenize imkan sağlayabilecek başarılı yöntemlerden birisidir. Hepsini bir arada düşündüğümüzde, isminizin olmazsa olmazı bir nokta öne çıkıyor; hikaye. Şirketinizin ismini koyarken belirlediğiniz hikaye, müşterilerinizin şirket isminizin nereden geldiğini merak ettiği zaman vereceğiniz cevapta sizi daha da güçlü ve başarılı kılacak en stratejik aracınızdır.
Eski Google CEO’suna Göre, Salgından Sonra Ofis Alanlarına Talep Artacak
Eski Google CEO’suna Göre, Salgından Sonra Ofis Alanlarına Talep Artacak

Pek çok kişi, corona virüs salgınının etkileri azalıp ofis yaşamına geri dönülmesinden sonra, şirketlerin çalışma düzenlerinin kalıcı olarak değişeceğine inanıyor. Eski Google CEO’su Eric Schmidt’e göre, salgın sonrası dönemde çalışma […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Fransa start-up

Fujitsu, Evden Çalışma Modelini Kalıcı Hale Getiriyor

Cansu Bolat / 06 Temmuz 2020
facebook twitter
Fujitsu, Evden Çalışma Modelini Kalıcı Hale Getiriyor

Japon teknoloji şirketi Fujitsu, corona virüsle mücadelenin devam ettiği bugünlerde, Japonya'daki şirketinin kapasitesini yarıya indirip evden çalışma sistemini kalıcı hale getireceğini duyurdu.

Şirket, "İş Hayat Değişimi" adını verdiği programla, ülkedeki 80 bin çalışanına evden çalışma imkanı tanıyacak. Programla beraber şirket çalışanlarına esnek çalışma saatleri sunulacak ve mümkün olan her koşulda evden çalışmaları teşvik edilecek.

Şirket ayrıca, çalışanların evden, büyük kurumsal merkezden veya uydu ofisi aracılığıyla işlerine devam edebileceklerini belirtti.

Fujitsu, yeni çalışma yöntemiyle çalışanlarına daha güçlü, üretici, yaratıcı bir deneyim, müşterileri ve topluma da yeni değerler vaadinde bulunduklarını söyledi.

Steve Jobs’tan Başarının 10 Altın Kuralı
Steve Jobs’tan Başarının 10 Altın Kuralı

O, yaptığı inovasyonlarla günümüz dünyasının şekillenmesinde önemli rol oynayan insanlardan biri. “Dijital Devrimin Babası” olarak nitelendirilen, kariyerine en dipten başlayıp zirveye çıkmayı becerebilen Steve Jobs, 2010 yılında 8 milyar dolarlık […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Fransa start-up

2019’da 47 Milyar Dolar Değerinde Olan WeWork’ün Şu Anki Değeri, 2,9 Milyar Dolar

Serdar Altan / 19 Mayıs 2020
facebook twitter
2019’da 47 Milyar Dolar Değerinde Olan WeWork’ün Şu Anki Değeri, 2,9 Milyar Dolar

Corona virüs salgını, pek çok şirketin önemli ölçüde değer kaybetmesine neden oldu. Bu şirketlerden biri de şirketler için ortak çalışma alanları sağlayan WeWork'tü. Business Insider'ın yaptığı habere göre, WeWork'ün en büyük hissedarı olan SoftBank dün açıkladığı kazanç raporunda, şirketin piyasa değerinin 2,9 milyar dolara düştüğünü belirtti.

SoftBank, aralık ayında 7,3 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan şirketin değerlemesindeki bu düşüşün kısmen corona virüs salgınına bağlı olduğunu ifade etti. İşin daha da dikkat çekici yanı, geçtiğimiz yıl şirketin piyasaya değeri tamı tamına 47 milyar dolardı. Ancak yılın ilerleyen zamanlarında, şirketin halka arzını ertelemesi nedeniyle bu değer 10 milyar dolara kadar düştü. Ve yukarıda belirttiğimiz gibi, aralık ayında da 7,3 milyar dolara kadar geriledi.

https://pazarlamasyon.com/zoom-dunyanin-en-buyuk-7-hava-yolu-sirketinden-daha-degerli/

WeWork'e yatırım yapan SoftBank'ın Vizyon Fonu, bu değer kaybı nedeniyle milyarlarca dolar zarara uğradı. Hatta bu durumun üstüne SoftBank CEO'su Masayoshi Son dün yaptığı açıklamada, WeWork'e yatırım yaptığı için pişman olduğunu dile getirdi.

WeWork şu sıralarda ofislerini açık tutsa da, şirketin kiracılarının çoğu, zorunlu olmayan işçiler üzerindeki yerel kısıtlamalar nedeniyle bu alanları kullanamıyor. Bununla birlikte geçtiğimiz ay yaklaşık olarak 200 çalışanını işten çıkaran şirket, 800'den fazla lokasyonunda görev yapan çalışanlarından, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında işlerine yeniden başvurmalarını istiyor.

Salgın Dönemindeki İşten Çıkarmaların %42’si Kalıcı Olabilir
Salgın Dönemindeki İşten Çıkarmaların %42’si Kalıcı Olabilir

Corona virüs salgınının yarattığı ekonomik çöküş, dünya genelinde milyonlarca insanın işsiz kalmasına neden oldu. ABD İş Gücü İstatistikleri Bürosu, nisan ayındaki işsizlik oranının %14,7 olduğunu açıkladı. World Economic Forum’un yaptığı […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Fransa start-up
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön