Başarılı Bir Girişimci Olmanın 7 Altın Kuralı

Kendi işini yapmak birçok kişinin istediği bir durumdur, ancak tabi ki bunun riskinin de yüksek olması adım atma konusunda çoğu başarılı fikirleri hayata geçirmeyi engelleyebilir. Hatta Türk milletini de düşündüğümüzde, bulunduğumuz coğrafyada o kadar çok fikir buluruz ki, ancak iş adım atmaya gelince ya çekiniriz ya da düzensiz yapımız nedeniyle başarılı fikirleri filizlendiremeden piyasadan çekeriz. İşte başarılı bir şekilde fikrini uygulamak isteyenler için 7 altın kural.

1. Nedeninizi Belirleyin

Neden bu işi yapmak, neden bu fikri oluşturmak istediğinizden emin olduğunuzda, daha güçlü bir şekilde destekleyebilirsiniz kendinizi. Önünüze birçok engel çıkacak, güveninizi kıracak durumlarla karşılaşacaksınız, bazen de parasız kalacaksınız, işte bu sırada kendinize ve girişiminize inanmanızı sağlayacak kutsal güç bu "neden"iniz olacak. Ona sağlam bir şekilde belirlemeyi ihmal etmeyin.

2. Tutkunuzu Kaybetmeyin

Çok para kazanıyor olmak, albenisi olan bir eylemdir hemen herkes için. Ancak bunun sizin çalışma tutkunuzun önüne geçmesine izin vermeyin. Bunlar aslında birbirini körükleyen iki olgu gibi gözükse de, bir fikre/girişime karşı tutkunuzun yerini sadece paranın albenisi alırsa, geliştirilmesi gereken noktaları görmek yerine ne kadar para kazanacağınıza odaklanırsınız. Bu da fikrininizin gerilemesine hatta başarısız bir girişime dönüşmesine neden olabilir.

3. İçgüdülerinize Güvenin

Mantıklı olmak öğretilir iş hayatında hepimize. Ancak girişimcilik bundan biraz daha fazlasıdır. Mantığın yanına içgüdülerinizi de koyup yola çıkmanız gerekir, birçok başarılı girişimcinin de bahsettiği gibi. Şartlar sizi birkaç seçenek arasından seçim yapmaya ittiğinde, mantığın her zaman işe yaramadığını göreceksiniz. İşte bu yüzden içgüdülerinize de güvenmeyi ihmal etmeyin, tabi ki içgüdülerinizi de doğru eğitmiş biri olarak.

4. Tadını Çıkarın

İyi bir plan yapmak ve yol haritası çıkarmak önemlidir. Nihai amacınızı belirlemek ya da kısa vadede başarabileceğiniz noktaları kesinleştirmek de motivasyonunuzu artırabilir. Ancak bunları yaparken, üzerinde aldığınız yolu da ihmal etmeyin. Sonuç odaklı olmak, sürecin ve süreçteki küçük başarıların önüne geçmesin. Anı yaşayın ve sonuca giden yoldaki küçük zaferlerin de tadını çıkarın.

5. Zaman Yönetimini Öncelikleriniz Arasına Alın

Zaman yönetimi birçok kişinin ortak alanıdır ancak olumsuz anlamda. Birçok kişi zamansızlıktan yakınır, ancak bunun asıl nedeni ise zaman yönetimi becerisinin düşük olmasından kaynaklıdır. Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız, zamanınızı iyi yönetebilmelisiniz. Her konuda işinize yarayacak bu yönünüzü geliştirmeniz gerçekten önemli.

6. Kendinize Yatırım Yapın

Dünyadaki tüm başarılı girişimcilerin ortak özelliklerinden biri de kendilerine yatırım yapmalarıdır. En değerli varlık sizsiziniz unutmayın, girişiminizi geliştirecek olan da. Kendinize yatırım yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü bu yatırımın karşılığını misli misli alacağınız garanti.

7. Kesenin Ağzını Sıkı Tutun

"Para parayı çeker" sözü kesinlikle çok doğru bir sözdür. Bu nedenle harcamalarınızı dengeli tutmayı öğrenmeniz gerekiyor. Gereksiz harcamalardan kaçınıp, mümkün olduğunca gerekli noktalara kanalize etmeniz, girişiminize erken veda etmenizi engelleyecek önemli noktalardan biridir.

Kaynak: http://www.makethelist.net/7-tips-successful-entrepreneur/

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir