Araştırma Zirvesi’nde bu yıl ‘Çokluğun Ritmi’ konuşuldu!

Türkiye Araştırmacılar Derneği reklam, pazarlama, araştırma, akademi, iletişim dünyasından profesyonelleri dün Hilton Bosphorus’ta gerçekleşen 26.Araştırma Zirvesi’nde bir kez daha buluşturdu!

Türkiye Araştırma sektörünün en önemli ve tek büyük etkinliği olan Araştırma Zirvesi’nin bu yılki ana teması ‘Çokluğun Ritmi’ydi. 

Kongrede, ekonomik krizlerimiz, askeri darbelerimiz, sistem değişikliklerimiz, pandemi bezginliğimiz, yetişemediğimiz hayat pahalılığı, büyük depremlerimiz, kaybedilen canlarımız, göçlerimiz, göçmenlerimiz, çarpık melezleşen kültürümüz, neredeyse hiçbir konuda el sıkışamadığımız sorunlarımız, kaybolan hikayelerimiz arasında “BİZ” duygusunu nasıl tekrar yakalayacağımız, içsel farklılıklarımız, tekilliklerimiz ve bize benzemeyenlerle yanyana gelerek nasıl tekrar “BİZ” olacağımıza dair, farklı disiplerden konuşmacılara ve içeriklere ve çözüm önerilerine yer verildi. 

TÜAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Yener Girişken kongrenin açılış konuşmasında “TÜAD’ın önerisiyle glaobalde de kutlanmaya başlayan 2 Mayıs Dünya Pazar Araştırmaları Günü’nde 26.Araştırma Zirvesi’nin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Girişken ‘Biz araştırmacılar insanı anlama sürecinde dirsek çürütüyoruz ve gece Gündüz çalışıyoruz. Bizim amacımız sadece rakamları biraraya getirmek değil bizim amacımız insan duygusunu da anlayarak davranışları arasındaki köprüyü kurmak ve iş dünyasına karar alma süreçlerinde bu damıttığımız içgörü setini aktarmak” olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı. 

Araştırma Zirvesi bu yıl TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ı da ağırladı. ‘Geleceği İnşa Etmek’ başlıklı konuşmasında Turan; tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakan acıyı, kederi, dayanışma ruhunu paylaşan ülkemizin refahı da aynı ruhla paylaşması gerektiğini ve parlak bir geleceğe giderken hiçbir bireyi geride bırakmadan ulaşmak için biz olma duygumuzu kaybetmememiz gerektiğinin altını çizdi. 

Ana sponsorluğunu NilesenIQ’nun üstlendiği etkinlikte ‘Belirsizlik Ortamında Tam Görünüm için: “Analitiğin Çoklu Ritmi” Yapay Zekâ Katkısı ile Kârlı Büyüme’ başlıklı sunumlarında Didem Şekerel Erdoğan ve Murat Yıldırım ile Ülker pladis’den Asya Ceyhun Türkiye FMCG pazarının hızla büyümeye devam ettiginden, hızlı tüketim ürünleri sektöründe veri analitiği yolculuğunun tanımlayıcı ve betimleyici analitiklerin ötesinde predictive ve prescriptive analitiğine evrildiğinden, ve yapay zekâ katkısıyla Revenue Management ve mikro planlamada Precision Areas’in markaların kârlı büyüme yolculuğuna nasıl katkı yaptığından bahsettiler.

Moderasyonunu Gazateci ve Yazar Duygu Merzifonluoğlu Kıvaner’in yaptığı, 11 konuşmacı ve 3 panelin yer aldığı etkinlikte, 2 Mayıs Dünya Pazar Araştırmaları Günü ve TÜAD’ın kuruluşunun 35. yılı olması dolayısla müzisyen Cemil Demirbakan ve Karışık Kaset grubu katılımcılar için bir konser verdi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir