Araştırma ve Veri Sunarken Yapılması ya da Yapılmaması Gereken 9 Püf Nokta

Big Data’nın hakimiyetinde bir çağda yaşıyoruz. Tüm işlerde bunun etkisini görmek mümkün. Big Data’nın sağladığı fayda ise her konu hakkında kullanabileceğimiz bir veri deposuyla yaşıyor olmamız. TV izleme alışkanlıklarından, bir tüketicinin alışveriş sepetinin büyüklüğüne hatta kişisel zevklerine kadar birçok konuda bilgi sahibiyiz. Pazarlamacılar için bu bilgi birikimi şüphesiz ki paha biçilemez. Bu birikimle yeni müşteri kazanmak, hedef kitleyi doğru yerde yakalamak, trendleri önceden belirlemek gibi birçok faydasını, markanın lehine kullanmak mümkün. Ancak tüm bunlardan önce, bu birikimin doğru algılanması ve analiz edilmesi gerekli ve tabi ki doğru aktarılabilmesi… Tüm pazarlamacıların doğuştan bir veri uzmanı olmasını beklemek biraz ütopik olsa da, işte analiz ettiğiniz veriyi pazarlayabileceğiniz 9 altın değerindeki püf noktası:

1. Kitlenizin Bilmediği Bir Şeylerden Bahsedin

Storytelling yani hikayeleştirerek anlatmak, son dönemde bir hayli ön plana çıkan bir trend olarak pazarlama dünyasında kendine geniş bir yer buldu. Ancak bunu boş yere uygulamak yerine, izleyici kitlenize bilmedikleri bir şeyler sunarsanız, analizin boşa gitmeyecektir. 1

2. Veri Tablonuzu Görselleştirin

Unutmayın görsellik bir pazarlamacının en büyük ve en güçlü kanadıdır. İnsan olarak da görselliği severiz. Dinleyici kitlenizin de bu karakteristiğe uygun olduğunu unutmayın. Big Data gibi bir kavramı, sıkıcı metinler yerine eğlenceli görsellerle içselleştirmelerini sağlayın.

3. Görselliği Abartmayın

Günümüz teknolojisinde abartılı görseller artık çok sıradan bir hal almaya başladı. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta da bu kadar basit bir aracı kullanırken aşırıya kaçmamak. Aktarmak istediğiniz analiz yerine görsellerde kaybolup dinlemeyi bırakan bir kitleyi hiçbir pazarlamacı istemez. Dart on Target and  People

4. Kitlenizi Tanımaya Enerji Harcayın

Kitlenizi tanımanız, size sunumu hazırlarken birçok kolaylık sağlayacaktır. Özellikle dikkat ettikleri noktaları, dikkatlerinin dağıldığı noktaları bilerek, veri yüklü sunumunuzu onların gözünde daha da mükemmel hale getirebilirsiniz.

5. Karar Verin

Sunumu hazırlamadan önce, hangi veriyi nerede kullanacağınızı, bu verilerle nasıl bir sonuca ulaşacağınızı önceden belirleyin. Kervan yolda düzülür diye düşünmek, başarılı bir sunum yerine sizi strese sokacaktır.

6. Veriyi Yönetin

Big Data, çok fazla özellik ihtiva ettiği için, çoğu zaman içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Bunu iyi analiz ederek, kitlenizi de bu işin içinden çıkılmayacak konuma sokmayın.

7. Yanlış Veri Hakkında Yalan Söylemeyin

Yalan söylemek sizi hiçbir zaman bir yere taşımaz. Bu durum sunumunuz için de geçerlidir. Big Data her ne kadar güvenilir olsa da, eksik analiziniz ya da yanlış bir veri kullanmanız olasıdır. Bunu yalanla kapatmaya çalışmayın, boş yere kendi kredinizden yemeyin. is-arkadasi-goermek

8. Sunmadan Önce İş Arkadaşlarınıza Gösterin

Farklı bir gözün incelemesi her zaman için iyi sonuçlara gebedir. Kendi hazırladığınız sunum içerisinde mutlaka bir körleşme yaşamışsınızdır. Sunum günü gelmeden önce, iş arkadaşlarınızla birlikte kontrol etmeniz hem kendinize hem de verilerinize güveninizi artıracaktır.

9. Sorulara İyi Hazırlanın

Beklemediğiniz yerden sorular gelme olasılığı her zaman vardır. Bu nedenle sunum günü gelmeden önce olası sorulara, verilerinizi iyice gözden geçirerek ve biraz da kendinize sorular sorarak hazırlıklı olabilirsiniz. Bunları sadece araştırma ya da veri sunumu olarak değil, her türlü sunum için de düşünebilirsiniz…
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir