2018 İlk Yarıyılı Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Reklam Pazarı Analizi

GemiusAdMonitor'un yeni raporu yayınlandı. Görüntülü reklam ve video kampanyalarının oranı nedir? Pazarda mobil cihazların gösterimdeki payı ne kadar? Bunları ve reklam pazarı analizi hakkında daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin.

Reklam gözlemleme sistemleri olan gemiusDirectEffect ve AdOcean adserver’ı sayesinde, yine Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde reklam endüstrisi ile ilgili bazı ilginç bilgiler veren gemiusAdMonitor raporunu yayınladı. AdMonitor, 12 reklam pazarında, görüntülenebilirlik, tıklama oranları, mobil cihazların penetrasyonu ve bunlar gibi sahip olabileceğiniz başlıca soruların bazılarının ölçülüp yanıtlandığı bir rapordur. Burada en göze çarpan gerçeklerin kısa bir özeti yapılmış, ancak hepsi bu kadar değil, bu yüzden daha fazla bilgi için admonitor.gemius.com adresini ziyaret etmenizi öneririz.

Türkiye ve Polonya’da Video Kampanyalarının Payı Rekor Kırdı

Display  reklam formatının pazarda önemli bir paya hep sahip olacağı bir gerçek. Ancak, özellikle üç pazarda göze çarpan şey video kampanyalarının artışı. Polonya'da, videolar tüm kampanyaların neredeyse yüzde 37'sini oluştururken, Türkiye’de bu rakam yüzde 32.  Ukrayna'da da durum ilgi çekici, ancak sonuçta diğer ikisinden biraz daha düşük: video kampanyaları tüm kampanyaların yüzde 26'sına yaklaştı. Bununla birlikte, bazı reklam öğelerinin hem video hem de görüntü öğelerine sahip olabileceğini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, bazı ülkelerde kampanya payı yüzde 100'e tamamlanmıyor.

Avrupa’nın Mobil Dönüşümü

2018'in ilk yarısı, gösterimlerin paylaşım tablosunda görüldüğü üzere, mobilin birçok pazarda giderek artan önemini ortaya koyuyor. Yalnızca telefon gösterimlerinin payı, yüzde 54’e yaklaşan Romanya en yüksek orana sahip! Sıralamanın başında Moldova (yüzde 45), Bulgaristan (yüzde 44) ve yüzde 43 ile Hırvatistan bulunuyor.Bununla birlikte, masaüstü, hala Estonya (yüzde 82), Polonya (yüzde 76) ve Çek Cumhuriyeti (yüzde 73) gibi pazarlarda güçlü. Başka ülkeler için ayrıntılarla ilgileniyorsanız, daha ayrıntılı analiz için admonitor.gemius.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir