Salgının tüm hayatımızı etkilemesi sonrası insanlar online iletişim kanallarına yöneldi. Özellikle iş ve eğitim gibi süreklilik gerektiren konularda birçok konferans uygulaması kullanılmaya başlandı.
Son dönemde adını en sık duyduğumuz uygulama ise Zoom oldu. Zoom ilkokuldan üniversiteye kadar birçok eğitim kurumunun tercihi olmakla beraber, canlı yayınlar ve iş görüşmeleri için de ilk tercih oldu.
Görüntülü görüşme uygulamasının Aralık ayında 10 milyon günlük kullanıcı sayısı varken bu sayı Mart ayında 200 milyonun üzerine çıktı.
Zoom CEO’su Eric S. Yuan platformlarının öncelikli olarak kurumsal müşteriler için olduğunun altını çiziyor. Ürünün birkaç hafta içinde dünyadaki herkesin aniden evden çalışacağı, ders çalışacağı ve sosyalleşeceği bir öngörüler ile tasarlanmadığına da ayrıca dikkat çekiliyor. Birçok kişinin aynı anda uygulamayı kullanması elbette sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak şirket mevcut sorunları çözmek ve en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyor.
Bildiğiniz üzere platform bir süredir gizlilik ve güvenlik sorunları sebebi ile ağır eleştirilere maruz kaldı. Yuan, şirketin yaptığı değişiklikler konusunda şeffaf olacağını da ekledi.
Ülkemizdeki uzaktan canlı eğitim sürecinde de büyük bir rol oynayan popüler yazılım, güvenlik konusundaki bu endişeler nedeniyle geçen haftaABD genelindeki okullarda yasaklanmıştı.