Yorgun Olduğunuz Zamanlarda Kendinizi Motive Etmenin Yolları-2

Çok yorgun olduğumuz zamanlarda belki de yapacağımız en zor şey kendimizi motive etmektir. Bundan bir önceki yazımızda to-do list, yapacağınız şeylerden en azından aileniz ya da arkadaşlarınızdan bir kaç kişinin bilmesi gibi küçük önerilerle kendinizi motive etmeye başlayabilirsiniz. Yazının ilk kısmını okumayanları buraya alalım ve biz kendimizi motive etmemizi sağlayacak diğer yollara odaklanalım.

Çalışma Ortamınızı Değiştirin!

Çalışma ortamınızın üretkenlik ve motivasyonunuzu temelden etkilediğini biliyormuydunuz? Çünkü beynimiz otomatik olarak yatakta yatılır, koltukta dinlenilir gibi komutlara odaklanmış oluyor. Bu sebeple eğer çalıştığınız ortamda dikkatiniz dağılıyorsa başka bir yere gidin. Yapmanız gereken ya da gün içinde halletmeniz gereken çok öenmli bir şey varsa olduğunuz mekandan uzaklaşıp sizi kimselerin rahatsız edemeyeceği bir yere tabiri caizse kapatabilirsiniz. Ortam gürültüsünden uzaklaşmış, dış uyaranların etkisini elinizden geldiğince soyutlamış olduğunuz için üretkenliğiniz artmış olacak. Ne derler bilirsiniz tebdil-i mekanda ferahlık vardır.

Müzik Dinleyin

Müziğin motivasyon üzerinde ki mucizevi etkisini en az bir kere yaşamışsınızdır. Şöyle düşünün insanların müzik eşiliğinde spor yapmasının bir nedeni olmalı değil mi? Müzik enerji verir. Müzik dinlerken sadece duygusal tepkiler değil, aynı zamanda fiziksel tepkilder de veriyoruz. Müzik hızlandığı zaman yaptığınız aktivitenin de hızlandığını bununla beraber kalp atışlarınızın da hızlandığını fark etmediniz mi? surekli-yorgunluk-hissi-neden-olur Kendinizi yorgun hissettiğiniz de ya da sıkıldığınızda giden enerjinizin yerine gelmesi için müzik dinlemek yapabileceğiniz en güzel şeylerden birisi. Müzik sadece sizi işinize tekrar odaklamakla kalmıyor aynı zamanda beyninizde ki olumsuz düşüncelere de odaklanmamanızı sağlıyor. Sadece yaptığınız işe odaklanmanızı sağlamakla da kalmıyor müzüik, hava kötüyken neşeli bir şarkı dinlediğiniz de modunuzu da yükseltiyor mesela. Hep atasözleriyle gittik ama olsun zaten aklınıza gelmiştir “Müzik ruhun gıdasıdır.” atalar haklı.

Birşeyler Atıştırın!

Yemek yemek hem beynimiz hem de vucudumuzu çalıştıran temel şey. Düşünün öğle yemeğine çıkmadan önce ki son bir saatiniz ile döndükten sonraki bir saatinizin performansı sizce aynı mı? Yemek yemenin performansımız üzerinde direkt etkisi var. Tabi bahsettiğimiz çekmecenizi bilimum abur cubur ile doldurmanız değil tabi. Sağlıklı atıştırmalık değer önerisi ile piyasa çıkmış bir çok ürün bulunuyor, ayrıca vücudunuzun ihtiyacı olan şekeri meyvelerden de alabiliyorsunuz unutmayın! Yaklaşık 25 gram glikoz kan dolaşımınızı hızlandırırken size de enerji veriyor. Ancak abur cuburlar sayesinde almanız gerekenden fazla şeker aldığınız durumlarda tam bir çöküş hali başlıyor. Başlarda enerji ile dolduğunuz hissediyorsunuz ancak uzun sürmüyor. Enerjinizle beraber üretkenlik ve motivasyonunuz da da azalmalar yaşanıyor. Üzülerek belirtiyorum ki kahvenin de enerji seviyeniz üzerinde herhangi bir kalıcı etkisi olmuyor. Kafein etkisi ile ilk anda kendinizi iyi hissetseniz de sonrasında yine bir çöküş yaşayabiliyorsunuz. Hem bedeninizi hem de ruhunuzu sağlıklı besleyerek kendinizi olumsuz duygulardan arındırdığınızda üretkenlik seviyenizin arttığını göreceksiniz. Arada bir gülümsemeyi unutmayın!
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir