Yaratıcılık ve Yeni Fikirler için Mutlaka Değerlendirmeniz Gereken 3 Tavsiye

Yazılar yazıyoruz, raporlar hazırlıyoruz ödev yapıyoruz. Hayatının içinden 'yazmak' eylemi geçen herkes bir şekilde yeni fikirlerle beraber uyanmayı alışkanlık haline getirmeli. Yazdığımız şeyin esinlendiğimiz kaynaklar, okuduğumuz kitaplar izlediğimiz filmler ve gün boyunca maruz kaldığımız binlerce şey olabiliyor. Sürekli bir çok bilgiye maruz kalıp dikkat dağınıklığı yaşadığımız bu günlerde fikir geliştirebilmemiz için yapabileceklerimiz:

Modern medya ve getirdikleri

social-media-apps Modern meyda kelimenin tam anlamıyla hayatımıza boşluk bırakmayacak şekilde entegre olmuş durumda. Gün boyunca sıklıkla yeni şeyler öğreniyoruz artık bir şeyler öğrenmek için yaptığımız araştırmalar günlerimizi değil dakikalarımızı alıyor. Ancak bu kaynaklardan aldığımız bilgilerin güvenilir kaynaklardan derlenip derlenmediği oldukça önemli bir konu. Mutlaka edindiğiniz bilgilerin doğrulukları konusunda bilinçli olmalısınız. Çünkü hiç bir zaman bilgi kuraklığı olmaz önemli olan o bilgilerin güvenilirliklerinden emin olup yeni fikirlerle yaşatabilmektir. Araştır, Oku ve Derle! Sadece tek bir kaynağa kısılı kalamayacağımız bir çağdayız hepsini oku, her kaynaktan bilgilen ve sonra onları derle ve ihtiyacın olanı analiz et. Bilginin özünü bulmak yaratıcı fikirlerin gelmesinden hemen öncesidir.

Yeni Fikirler Beklemediğiniz Yerden mi Gelir?

man having great business ideas Bazen yanınızdaki insanlar size öyle bir bakış açısı sunar ki şaşar kalırsınız. Fikirler sizinle beraber sokakta yürüyor, otobüste seyahat ediyor vapura binip martılara simit atıyor olabilir. Kulaklıklar çıkarın yeter, iletişmek eylem olarak ne güzeldir! Bir yazar aklımıza gelebilecek her an çalışmalıdır. Not defterinizi yanınızdan ayırmayın mesela, notlar alın, sonra onları okuyun düşünün ve tekrar düşünün. “Breakthrough Advertising” kitabının yazarı Eugene Schwartz bir müşterisi ile oturup 4 saat bir ürün hakkında konuşmaya başlamış, sadece dinleyip notlar alan Schwartz o günün gecesinde Manhattan'a gitmek için hazırlanan eşini beklerken oturup o ürünün tüm reklam metnini yazmış. Reklam metninin %70'inin müşterinin kendi sözlerinden oluştuğunu da söylemeden geçmeyelim. Bazen yapmamız gereken sadece dinlemektir. Az konuşup, çok dinlemek.. “You don’t have to have great ideas if you can hear great ideas.” Schwartz Sir John Hegarty ise kulaklıkları çıkarmak konusunda şunları söyler. “Her tarafımızda ilham kaynaklarımız var Gördüğümüz duyduğumuz, dokunduğumuz, tattığımız ve kokladığımız her şey. Farkında olmasak ble, yeni fikirler şekillendirmemize yardımcı olurlar." Dolayısıyla size ulaşan ilham miktarını niye azaltıyorsunuz ki?

Niçin kulaklık takıyorsunuz?

kulaklık Unutmayın ilham kaynakları olmadığı sürece yaratıclık kurur ve kendimizi tekrarlamaya başlarız. Dünya sürekli bir ilham kaynağı olabilir başarılı bir yaratıcı dünyanın tüm gariplikleri, terslikleri ve harikalarına hayran olmalıdır.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir