Yapı Kredi’den “Geleceği Konuşalım” İsimli Podcast Kanalı

Rekabet piyasası sayesinde dijital gelişimlere ve yeniliklere açık olan Yapı Kredi bu kez podcast kanalını açıyor. Dünyadaki son gelişmeler, yeni teknolojiler ve inovasyon hamleleri hakkında sesli içeriklere yer verdiği podcast kanalının ismi ise “Geleceği Konuşalım.”
Apple ve Spotify podcast platformlarında yer alacak olan “Geleceği Konuşalım” isimli kanalı, kuantum veya biyoçip gibi geleceğin teknolojilerinden 5G’ye kadar dünyanın nereye gitmekte olduğuna dair bir ön izleme sunuyor.
Yapı Kredi‘nin “Geleceği Konuşalım” podcast kanalına;
- https://podcasts.apple.com/us/podcast/id1470228927 ve
- https://open.spotify.com/show/0GO3db45YUqhhcJx2jRu7N linklerinden ulaşım sağlanabiliyor.
Dijital Pazarlama, Geleneksel Pazarlamadan Yüzde 33 Daha Etkili

Dijital pazarlama, özellikle yeni normalde işletmelerin ürün veya hizmet tanıtımı, hedef kitleye kolaylıkla ulaşma ve satış potansiyellerini artırmada öncelikli tercihi. Geleneksel pazarlamanın durağan yapısının aksine dijital pazarlamanın dinamik olması, hızlı […]
Reader Interactions
Bir cevap yazın Cevabı iptal et
“Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” Sertifika Programı için Erken Kayıt Fırsatı Devam Ediyor

1,3 milyardan fazla web sitesi dijital ortamda ziyaretçi kazanmak için mücadele verirken, Google üzerinde indeksli sayfa sayısı 130 trilyonu aştı. Artık günde ortalama 600 mesajı doğrudan, 10.000 pazarlama mesajını ise dolaylı olarak gören ve dikkat aralığı 8 saniyeye düşen tüketicileri etkilemeniz gerekiyor. (American Marketing Association)
Dünya genelindeki yoğun ticari rekabet sonucu, modern yönetim, stratejik pazarlama, marka stratejileri, markaya aidiyet gibi kavramlar ön plana çıkarken doğru pazarlama stratejilerini belirlemek ve buna uygun marka iletişimi geliştirmek hiç olmadığı kadar önemli.
Pazarlamasyon Akademi olarak yukarıda bahsettiğimiz kavramları öne çıkaran ve çağın gerekliliklerine uygun bir sertifika programı tasarladık.
Programdaki Derslerin Konu Başlıkları
Katılımcılar; Pazarlama İletişimine Giriş, Marka Yönetirken “Fark Yaratmak”, Yeni Marka Yaratma Süreci, İçerik Pazarlaması, Pazarlama Stratejisi Oluşturma, Pazarlamada Trendler, Yeni İletişim Yaklaşımları, Dijital Pazarlama Yönetimi, Marka Deneyimi, Müşteri Deneyimi Yönetimi, Tüketici Davranışları, Marka İletişiminde İkna, Yeni Dünyada İç görü Okuma, Kurumsal İletişim ve PR derslerini konularının uzmanlarından alacak.
Programdan sonra şimdiki ya da gelecekteki işinizi geliştirmek için özellikle odaklanmanız gereken inovatif stratejileri uygulayabilir hale gelecek, marka ile ilgili süreçleri kolaylıkla kurgulayabileceksiniz.
Eğimenler Kim?
"Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi" Sertifika Programı'nda FutureBright Research Kurucu ve Yönetici Ortağı Akan Abdula, LEGO Turkiye'nin Turkiye, Yunanistan, Israil Pazarlama Direktörü Tuna Canatar, Mitsubishi Electric Türkiye'nin Reklam ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Savaş Ceneviz, Related Digital Pazarlama Direktörü Sercan Çalbak,A101 E-Ticaret Müdürü Murat Dağlı, The Others Brand Experience Agency Ajans Başkanı Serdar Keskin, Pazarlamasyon ve Marketing Meetup Kurucusu Necip Murat, Customer Experience Professionals Association (CXPA) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kara ve Pazarlamanın Sherlock'u Marketing Holmes gibi tecrübeli isimler yer almaktadır.
Eğitime Kimler Katılmalı?
Pazarlama, marka, satış ve kurumsal iletişim yönetimi konularındaki kariyerlerinde ilerlemek isteyen kişilerin yanı sıra, perakende, mağazacılık ve finans sektörlerindeki, pazarlama, pazarlama araştırması, marka yönetimi, ürün yönetimi, satış ve satış raporlama konularındaki kariyerlerinde ilerlemek isteyen kişiler veya kariyer planı yapmayı hedefleyen kişilerin katılabileceği bir eğitim programıdır.
7 Mart – 11 Nisan aralığında her cumartesi olmak üzere gerçekleşecek olan sertifika programımıza hemen başvurarak erken kayıt indiriminden faydalanabilirsiniz. Kaydolmak ve program hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.
*Katılım 20 kişi ile sınırlıdır.
Yeni Zelanda, Turizm Kampanyası İçin Tüm Ülkeyi Oyun Alanına Dönüştürdü

Malum, salgın nedeniyle şu günlerde seyahat etmek sıkıntılı bir durum. Hele de yurt dışına… Ancak “Tourism New Zealand” adlı turizm grubu, TBWA/Sydney ajansının da yardımıyla, ülkeyi en azından sanal turistlerin […]
Sanal Perakende Deneyimleri Oluşturmak İçin Markaların Uyguladığı 4 Strateji
Günümüzde hayat pandemiden dolayı büyük ölçüde ev hayatımızla sınırlı kalıyor ve çoğu perakende firması da evlerimizin içine kadar girerek bizlere seslenmenin bir yolunu bulmaya çalışıyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarının %40'ından fazlasını online olarak giderdiği bir değişim sürecinde, markalar mağazalara gelemeyen tüketicilere dijitalden seslenmenin ve seslenirken de yaratıcı olmanın yollarını arıyor. Bizler de sizler için markaların tüketicilere seslenirken uyguladıkları yaratıcı ve yenilikçi 4 farklı sanal perakende deneyimi oluşturma stratejisini derledik.
Yerleşik Pazarlama
Tüketicilerin, internette gördüğü bir kıyafeti kendi üzerinde hayal etmesi veya günlük kombinlerine nasıl kolayca uydurabileceğini düşünmesi bazen zor olabiliyor. Bu zorluğun üstesinden gelmek için markalar, özellikle influencerlar ile işbirliğine giderek onlara ilham vermeyi amaçlıyorlar. Hatta bazı markalar da takipçilerine deneme ürün göndererek tüketicilerin zihninde kalmayı hedefliyor.
Örneğin bir iç giyim markası olan Adore Me, özellikle hayranların ve tüketicilerin influencer olabilmesi hatta başkalarını etkileyebilmeleri için, ücretsiz ürün gönderimi karşılığında farklı içerik oluşturulabilen Adore Me Creators platformunu geliştirdi. Platforma, hayranlar sitedeki formu doldurarak, sosyal medya bağlantılarını ve iletişim bilgilerini göndererek başvurabiliyorlar. Seçilen adaylara Adore Me ilgili ürünleri gönderiyor ve katılımcılar da kendi zevklerine uygun içerikleri üretebiliyorlar. Bu kampanyaya katılan katılımcılar etkileşime bağlı olarak gönderi başına 150-300 dolar karşılığında ücret ödeniyor.

Adore Me Creators gönderileri ile tüketicilerin Adore Me ürünlerini daha kişisel bir ortamda görselleştirmelerine olanak tanınıyor. Organik bir içerik oluşturulmuş oluyor. Tüketiciler, kişisel olmayan, ultra profesyonel reklamları görmek yerine, ürünleri hayranlarının evlerinde daha sade ve daha kişisel bir şekilde görüyor. Platform, aynı zamanda markaya iç çamaşırlarını daha doğal, otantik bir ortamda sergileme fırsatı veriyor.
Sanal Gezinme
Özellikle ABD başta olmak üzere pek çok mağaza hala pandemi nedeniyle kapılarını açamadı. Bu nedenle bizler de, mağazanın koridorlarında, reyonlarında ve raflarında rasgele gezinemiyoruz. Ürünleri deneyemiyoruz, ürünler hakkında tam bilgi sahibi olamıyoruz. Online alışveriş yaparken de doğal olarak birebir mağaza gezmenin tadını çıkaramıyoruz. Bazı markalar da tüketicilerine bu nedeyimi yeniden yaşatmak amacıyla mağazalarını birebir bir şekilde online ortama taşımaya karar verdi.

Örneğin Nisan ayında Dior Beauty, Paris'te kapanan bir mağazasını 3D sanal gezinme deneyimine uygun olarak düzenledi ve alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıdı. Ziyaretçiler mağazanın sokak kapısından giriş yaparak ve bir oka tıklayarak sanal olarak içeri girebildiler. İçeri girdikten sonra, kokuları, hediye setlerini, banyo ve vücut ürünlerini görüntüleyip dolaşabildiler. Böylece Dior'un online sitesinde alışveriş yapanlar, satın almadan önce mağazada sanal olarak dolaşabilir ve ürünler hakkında daha fazla bilgi edinebilir hale geldi.
Sesle Yönlendirilen Deneyimler
Tüketiciler evde zaman geçirmeye başladıkça sesli satın alma da yaygın hale geldi. Akılcı ve kolay bir yol olan sesli satın alma, özellikle marlalar için tüketicilerin sorunlarını çözme, bilgi sağlama ve sorunsuz bir şekilde hızlı satın alma imkanı yaratma konusunda geniş fırsatlar yaratıyor.
Örneğin yürüyüş ayakkabısı ve dış mekan ekipman spor markası olan Merrell, maceracıların yakındaki parkurları bulmalarına ve öğrenmelerine yardımcı olmak için, Alexa ve Google Asistan'ı kullanarak sesle çalışan bir özellik oluşturdu. Merrell'in sese dayalı rehberli deneyimi, insanların yolları bulmasına yardımcı olmanın yanı sıra, etkinlik ve faaliyet fikirleri vererek tüketicilerin, açık hava gezi programı planlamasını sağladı.
Sürükleyici Görselleştirme
Yüz yüze deneme ve satın alma fırsatlarına erişimimiz hala biraz kısıtlı olduğundan, müşteriler ürünü kendi ev ortamında veya suratında, vücudunda görselleştirmede sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle de çoğu kişi online alışveriş yapmaktan çekiniyor. Markalar da son zamanlarda, müşterilerin ürünleri gerçeğe yakın dijital simülasyonlarda görselleştirmelerine yardımcı olmak için VR ve AR gibi teknolojilerden yararlanmaya başladı.

Örneğin 3D ve artırılmış gerçeklik teknolojisini kullarak ticaret deneyimleri oluşturmaya çalışan Vertebrae adlı şirket, oluşturduğu uygulama ile ev eşyalarının yanı sıra güneş gözlüğü, şapka ve takı gibi aksesuarların da mobil üzerinden denenmesini sağlayarak ürünlerin kullanıcıların zevkine uyup uymadığını öğrenmelerine yardımcı olan bir uygulama tasarladı.
Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor

ABD’nin büyük perakende şirketi Kroger, Amazon ve Walmart ile rekabet edebilmek için yeni online pazar yeri açmaya karar verdi. Özellikle COVID-19 salgınından sonra büyüyen online market alışverişi sektörü sonrasında bu […]
Dijitale Ağırlık Veren P&G’nin Satışları Ciddi Oranda Arttı

P&G, salgının ilk günlerinde olduğu gibi, sağlık krizi tüketici davranışlarını değiştirdikçe pazarlama faaliyetlerini ikiye katlamaya devam ediyor. Son açıklanan raporlara göre, P&G'nin geliri 2020'in ilk çeyreğinde %9 artarak 19,3 milyar dolara yükseldi. E-ticaret satışları %50 oranında arttı ve toplam satışların yaklaşık %11-12'sini temsil ediyor.
P&G'nin CFO'su Jon Moeller, şirketin pazarlama harcamalarını 100 milyon dolardan fazla artırdığını ve genel gider, medya, ajans ve prodüksiyon maliyetlerini düşürdüğünü söyledi. Online alışverişe ve dijital pazarlamaya daha fazla odaklanan şirket, tüketicilerin evde daha fazla zaman geçirdiği bir dönemde temizlik, sağlık ve hijyen alanlarında isim markalarının arkasındaki şirket olmanın avantajlarından yararlanırken; bazı analistler şirketin büyümesini pazarlama yaklaşımı, ürün yenilikleri ve iç yapı değişikliklerine bağladı.
Hızlı tüketim ürünleri sektörü ve diğer endüstriler tüketici davranışlarındaki hızlı değişimlerle karşı karşıya gelirken, e-ticaret ve doğrudan tüketiciye satış yapan markalar yükselişte. P&G, şirketin paketlemeyle, iletişimle ve değer yaratarak başarıya ulaşmasına yardımcı olan "kanaldan bağımsız bir yaklaşım" tercih ettiğini söyledi. Aynı şekilde doğrudan tüketiciye satış, P&G'nin tüketicilerin ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına daha da yakınlaşmasına olanak tanıyor.
Mart ayından bu yana tüketicilerin davranışlarında ortaya çıkan bazı değişiklikler, pandeminin azalmasının sonra da devam edebilir ve gelecekteki ekonomik yetersizliğe ve talepteki potansiyel düşüşe rağmen P&G'yi güçlü bir konumda kalabilir.
Tüketiciler ve Pazarlamacılar, Reklam Tercihleri Konusunda Farklı Görüşteler
Her geçen gün sosyal medya platformları artıyor ve kullanıcılar da üye oluyor. Markalar da tüketicileri bu platformlarda yakalamak için kıyasıya rekabet ediyorlar. Tüketicileri dijitalde yakalamak için sürekli kendilerini geliştiriyorlar. Platformlara […]