Yabancı sanılan Türk markaları

Bu markaların Türkiye'de kurulduğunu duyunca şaşırabilirsiniz.

Günümüzde dünya ticaretinin hızla globalleştiği bir çağda yaşıyoruz ve bu, pek çok ülkenin ürünlerini uluslararası pazarlarda tanıtmak ve satmak için büyük fırsatlar sunuyor. Türkiye, bu büyük değişimin parçası olarak, uluslararası arenada birçok ünlü ve başarılı markaya ev sahipliği yapıyor. Ancak ilginç bir şekilde, bazı Türk markaları zaman zaman yabancı sanılabiliyor. Gelin, yabancı olup olmadığı konusunda akıllarda soru işareti bırakan Türk markalara yakından bakalım.

1) Gratis

Adı, sıkça yabancı bir kökene işaret eder gibi gelse de, Gratis'in gerçek hikayesi bu yanılgıyı açıklığa kavuşturuyor. 2009 yılında İstanbul'da SEDES Holding tarafından kurulan Gratis, bugün Türkiye'nin dört bir yanında 700'ü aşkın mağaza ile faaliyet gösteren bir perakende devi haline geldi.

gratis

Şirket, 17 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul Metrocity AVM'de ilk mağazasını açtı. "Peki, adının anlamı nedir?" dediğinizi duyar gibiyim. Latince'den gelen "Gratis", "bedava" anlamına geliyor.

2) Beymen

Beymen, Türk markası olduğu halde zaman zaman yabancı sanılabiliyor. Geçmişi iki yüz yılı aşan bir aile şirketi tecrübesine dayanan Osman Boyner tarafından, 1969 yılında hazır giyim sektörüne adım atan Beymen, ilk mağazasını Şişli’de açıyor.

beymen-1

Erkek koleksiyonunun ilgi görmesinin ardından, şirket, 1985 yılında Beymen Club markasını lanse ediyor. Erişilebilir lüks pazarına hitap eden Beymen, 2017 sonunda toplam Beymen Club mağaza sayısını 21’den 44’e yükseltiyor.

3) English Home

Hem tasarımıyla hem de sahip olduğu isimle, English Home, Türk kökenli olduğu halde yabancı sannılan markalar arasında yer alıyor. Turgut Aydın Holding tarafından kurulan English Home, ismini İngiliz stili ev tarzını yansıtma amacından alıyor.

English-Home-12008 yılında kurulan marka, ülkemizde 290’dan fazla mağazası ile hizmet sunuyor.

4) Greyder

Son olarak, Greyder'de zaman zaman yabancı kökenli bir marka sanılabiliyor. Çorum, İskilip merkezli Türk ayakkabı markası olan Greyder, 1956 yılında İsmail Kavlu tarafından atölye olarak kuruluyor.

greyder

Ana firma adı Kavsan Ayakkabı Sanayi olan Greyder'in Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Kavlu üstleniyor. Greyder, günümüzde, 380’i aşkın satış noktasında takipçilerine hizmet sunuyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir