• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Xiaomi, Yılın İlk Yarısında %8 Büyüdü

Pazarlamasyon / 31 Ağustos 2020
facebook twitter

Merkezinde nesnelerin interneti platformu ile birbirine bağlı akıllı telefonlar ve akıllı donanımlar bulunan bir internet şirketi olan Xiaomi Corporation, 30 Haziran 2020 tarihinde sona eren yılın ilk altı ayına ilişkin denetlenmemiş konsolide finansal sonuçlarını açıkladı.

2020 Yılının İlk Yarısında Öne Çıkan Rakamlar

  • Toplam gelir yıllık bazda pazar beklentilerinin üzerine çıkarak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,9 artışla 103,24 milyar RMB oldu.
  • Brüt kâr, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22,3 artışla 15,26 milyar RMB oldu.
  • Dönem kârı, piyasa beklentilerinin üzerine çıkarak bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29,3 artışla yaklaşık 6,65 milyar RMB oldu.
  • IFRS dışı düzeltilmiş net kâr bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 düşüşle pazar beklentilerinin üzerine çıkarak 5,67 milyar RMB oldu.
  • Hisse başına kazanç 0,279 RMB oldu.
Xiaomi, Kar Marjının Asla %5’i Geçmeyeğine Söz Verdi

2020 Yılının İkinci Çeyreğinde Öne Çıkan Rakamlar

  • Toplam gelir, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,1, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,7 artarak yaklaşık 53,54 milyar RMB oldu.
  • Brüt kâr, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,1 ve bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,9 artışla 7,7 milyar RMB oldu.
  • Dönem kârı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 129,8 ve bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 108 artışla yaklaşık 4,49 milyar RMB oldu.
  • IFRS dışı düzeltilmiş net kâr bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,2 düştü, ancak bir önceki çeyreğe göre yüzde 46,6 artarak 3,37 milyar RMB oldu.
  • Hisse başına kazanç 0,189 RMB oldu.

Xiaomi Corporation’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2020 yılının ilk yarısında COVID-19’un etkilerine ve küresel anlamda yaşanan büyük belirsizliklere rağmen, operasyonlarımızın genişlemeye devam ettiği bir dönemde hem gelirlerimizdeki hem de düzeltilmiş kârımızdaki artışın pazar beklentilerinin üzerine çıkması, çeşitlendirilmiş iş ekosistemimizin dayanıklılığını kanıtladı. Bu sene ikinci kez girdiğimiz Fortune Global 500 listesinde, geçtiğimiz yıla göre 46 sıra yükselerek 422’inci sıradan girmeyi başardık.

Kuruluşumuzun 10’uncu yıldönümü olan 2020’de, akıllı telefon işine dayalı olan geleceğin, akıllı yaşam ortamına liderlik yapmamızı sağlayan ana stratejimizi AIoT’yi de ekleyerek “Smartphone X AIoT” olarak güncelledik. Önümüzdeki on yıla hazırız. Üç ana ilkemize bağlı kalarak keşfetmeyi ve inovasyonu asla bırakmayacağız, güçlü fiyat/performans oranına sahip ürünler sunmaya devam edeceğiz ve en etkileyici ürünlerle dünyadaki herkesin daha iyi bir yaşam sürmesine öncü olacağız.”

Xiaomi, Üç İlkeye Sadık Kalarak Premium Pazardaki Konumunu Korudu

Xiaomi, COVID-19’un küresel akıllı telefon pazarında neden olduğu zorlukların üstesinden gelmek için üç yol gösterici ilkeye bağlı kaldı: Keşfetmeyi ve inovasyonu asla bırakmamak, fiyat/performans oranına sahip ürünler üretmeye devam etmek ve en etkileyici ürünlerle dünyadaki herkesin daha iyi bir yaşam sürmesine öncü olmak.

Huawei, Samsung’u Geçerek En Büyük Akıllı Telefon Üreticisi Oldu

Akıllı telefon segmentinden elde edilen gelir, 2020 yılının ilk yarısında 61,952 milyar RMB, ikinci çeyreğinde ise 31,628 milyar RMB oldu. Akıllı telefon satışları 28,3 milyon adede ulaştı.

Canalys’e göre, 2020’nin ikinci çeyreğinde Xiaomi, akıllı telefon satışlarında dünya genelinde dördüncü sırada yer alırken pazar payı %10,1 oldu. Yurt dışı pazarlarda perakende satış fiyatı 300 euro ve üzeri olan akıllı telefon satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %99,2 arttı. Orta ve üst düzey akıllı telefonlardaki satış oranının yükselmesine bağlı olarak Xiaomi’nin akıllı telefonlarının ortalama satış fiyatı (“ASP”) bir önceki çeyreğe kıyasla %7,5 ve bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %11,8 oranında arttı.

Çift marka uygulaması sayesinde grup oldukça önemli sonuçlar elde etti. Xiaomi’nin 5G destekli amiral gemisi akıllı telefonları Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun satışları, Şubat 2020’de piyasaya sürülmelerinden sadece iki ay sonra 1 milyon adedi aştı. 2020 yılının ağustos ayında Mi 10 Ultra piyasaya sunuldu ve genel kamera performansında DXOMARK’tan 130 puan alarak lansman sırasında bir kez daha küresel anlamda 1. sıraya yerleşti. Satışlar, satışa başlanmasından sadece 10 dakika sonra 400 milyon RMB’ye ulaştı.

Redmi markası 5G teknolojisini büyük kitlelere sunmaya devam etti. Grup, 2020 yılının haziran ayında Redmi 9A serisini 499 RMB fiyat etiketiyle satışa sundu. Ardından ağustos ayında sadece 1.999 RMB’den başlayan fiyatlarla birçok premium özelliğe sahip olan Redmi K30 Ultra’yı satışa sundu.

Xiaomi, geçtiğimiz aylarda toplamda yaklaşık 600 milyon RMB’lik yatırımla yeni bir akıllı fabrika kurdu ve fabrikalarında akıllı üretim çağını başlattı. Mi 10 Ultra, bu akıllı fabrikada seri üretime geçilen ilk ultra yüksek kaliteli model oldu.

Çeşitlendirilen İnternet Hizmetlerinden Elde Edilen Gelir Sürekli Büyüyor

Xiaomi’nin internet hizmetleri segmentinden elde ettiği gelir yılın ilk yarısında 11,808 milyar RMB ve ikinci çeyreğinde 5,908 milyar RMB oldu. İkinci çeyrekte MIUI’nin aylık aktif kullanıcı sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %23,3 artarak 343,5 milyona yükseldi. Çin anakarasındaki aylık aktif kullanıcı sayısı ise 109,7 milyon oldu.

2020’de Akıllı Telefon Satışları Ne Kadar Düştü?

2020’nin ikinci çeyreğinde, reklam geliri, yurtdışı reklam gelirlerindeki hızlı büyümenin yanı sıra Çin anakarasındaki reklam bütçelerindeki kademeli toparlanmanın da etkisiyle yıllık %23,2 artarak 3,1 milyar RMB’ye ulaştı.

Çin anakarasındaki akıllı telefonlardan elde edilen reklam ve oyun internet hizmetleri geliri hariç, Youpin e-ticaret platformu, fintech işleri, TV internet hizmetleri ve yurt dışı internet hizmetlerinden elde edilenler dahil, internet hizmetleri geliri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %39,5 artarak toplam internet hizmetleri gelirinin %39’unu oluşturdu.

Haziran ayında Xiaomi akıllı TV’ler ve Mi Box’ın aylık aktif kullanıcı sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %41,8 artarak 32 milyona ulaştı. Haziran ayı itibarıyla ücretli abone sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %33,1 artarak 4 milyona ulaştı.

Avrupa’da En Hızlı Büyüyen Akıllı Telefon Markası Xiaomi

Yurtdışı pazarlardan elde edilen gelir 2020’nin ilk yarısında 48,861 milyar RMB ve ikinci çeyrekte 24,029 milyar RMB oldu. Canalys’e göre, 2020’nin ikinci çeyreğinde Xiaomi’nin pazar payı akıllı telefon satışları açısından 50 ülke ve bölgede ilk beşe girerek bu pazarların 25’inde ilk üçe ulaştı.

Canalys’e göre 2020’nin ikinci çeyreğinde Xiaomi’nin akıllı telefon satışları Avrupa’da bir önceki yılın aynı dönemine göre %64,9 artarak pazar payını %16,8’e çıkardı ve ilk kez ilk üçte yer aldı. Batı Avrupa’da markanın akıllı telefon satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %115,9 artarak %12,4 pazar payına ulaştı. Şirketin İspanya’daki akıllı telefon satışları %150,6 artarak %36,8 pazar payı ile arka arkaya iki çeyrekte birinci sırada yer aldı. İkinci çeyrek boyunca Xiaomi, akıllı telefon satışlarında Fransa’da ikinci, Almanya ve İtalya’da dördüncü sırada yer aldı.

Xiaomi, Doğu Avrupa’da %37,1 ve %27,5’lik pazar paylarıyla Ukrayna ve Polonya’da akıllı telefon satışlarında 1 numaralı akıllı telefon şirketi oldu. Doğu Avrupa bölgesinde ise Xiaomi Ukrayna’da %37,1 ve Polonya’da %27,5’lik pazar payıyla akıllı telefon satışlarında 1 numaralı akıllı telefon şirketi oldu. IDC’ye göre Hindistan’da akıllı telefon pazarında arka arkaya 12 çeyrektir 1 numaralı konumunu korumaya devam etti.

Xiaomi, 2020’nin ikinci çeyreğinde Canalys’e göre Türkiye’deki akıllı telefon satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre %226 artırarak %20 pazar payına ulaştı ve 3’üncü sırada yer aldı.

COVID-19 Salgınının Etkileri

2020 yılının ikinci çeyreğinde COVID-19 salgını Xiaomi’nin operasyonlarını farklı düzeylerde etkilemeye devam etti. Şirketin faaliyet gösterdiği pazarların birkaçında nisan ve mayıs aylarında çok sıkı tecrit önlemleri alınması nedeniyle satışlar büyük ölçüde etkilendi. Önlemlerin kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte satışlar gözle görülür bir şekilde toparlandı.

Hindistan Hükümeti, TikTok da Dahil 59 Uygulamayı Yasakladı
Hindistan Hükümeti, TikTok da Dahil 59 Uygulamayı Yasakladı

Hindistan hükümeti, Çin ile yaşadıkları gerilim devam ederken ekonomik boykot için ilk adımı attı. Hindistan hükümeti nüfusun büyük bir çoğunluğu tarafından kullanılan Çin menşeili mobil uygulamaları güvenlik ihlali gerekçesiyle ülkede […]

comment 0
share
Etiketler
xiaomi

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ericsson’dan Türkiye’ye Yapay Zeka ve Otomasyon Merkezi

Pazarlamasyon / 11 Kasım 2020
facebook twitter
Ericsson’dan Türkiye’ye Yapay Zeka ve Otomasyon Merkezi

Ericsson, Türkiye'de yapay zeka ve makine öğrenimi dahil olmak üzere yeni nesil teknolojilere dayalı yüksek değerli mühendislik ve tasarım çözümlerinin teşvik edilmesini amaçlayan bir merkez açacağını duyurdu. Yapay zeka yeteneklerinden faydalanacak olan merkezin, servis sağlayıcıların dijital planlarını ayrıntılı bir şekilde tasarlayabilmelerine yardımcı olması amaçlanıyor.

130 yıldan bu yana Türkiye'deki varlığını sürdüren Ericsson, araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunuyor ve yerel üretim olanakları sağlıyor. Ericsson, Türkiye'nin uzun vadeli vizyonuna bağlılığının bir parçası olarak, yerel ar-ge ekosisteminin desteklenmesi ve "uygulama, geliştirme ve bakım" (ADM) portföyünü geliştirmek için büyümeye devam ediyor.

https://pazarlamasyon.com/yapay-zekanin-insandan-zeki-olamayacagina-inananlar-sandiklarindan-daha-aptallar/

Ericsson Genel Müdürü Işıl Yalçın yeni açılacak merkezle ilgili olarak şunları söyledi:

"Dijital dönüşümden geçen servis sağlayıcılar, yeni hizmetleri pazara ilk sunan ve ihtiyaç duyulan çevikliğe ulaşmak için giderek daha fazla yapay zeka ve otomasyona yöneliyor. Ericsson olarak yeni merkezimizin kurulmasıyla birlikte ekosistemimizi daha da geliştirecek, sadece Türkiye'de günümüzün teknolojik ortamında ihtiyaç duydukları araçlara Türk mühendislerimizle destek olacağız.”

En son Ericsson Mobilite Raporu'na göre, 5G'nin 2025 yılına kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde 80 milyon aboneye ulaşması ve toplam mobil aboneliklerin %10'unu temsil etmesi bekleniyor. Sonuç olarak servis sağlayıcılar, verilerde yaşanan büyük artışı desteklemede çok önemli zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve genellikle bilişim teknolojileri dönüşümü stratejilerinin bir parçası olarak ağ ve uygulama performansını iyileştirme yoluna gidiyor.

https://pazarlamasyon.com/pazarlama-dunyasinda-yapay-zeka-rapor/

Ericsson, Yönetilen Hizmetler Merkezi'ne servis sağlayıcıların müşterileriyle olan etkileşimlerini artırmak için çeşitli yapay zeka tabanlı yönetim hizmetleri ekleyerek 5G’ye giden yolda onların yanında olmaya ve desteklemeye devam edecek.

Nintendo, Toyota ile Pikachu Şeklinde ve Benzinsiz Bir Araç Üretecek
Nintendo, Toyota ile Pikachu Şeklinde ve Benzinsiz Bir Araç Üretecek

Japon markası Nintendo, Pokemon’un büyük ses getiren karakteri Pikachu temasında benzinsiz gidebilen “Pi!Car!” için araba üreticisi Toyota Motor Corporation arasında ortak bir proje olduğunu belirtti. Pokemon Go ile birlikte yeniden […]

comment 0
share
Etiketler
xiaomi

Tesla Semi Üretime Hazır, Ancak Pil Hücreleri Sorun Yaratıyor

Ayşe Göl / 28 Ocak 2021
facebook twitter
Tesla Semi Üretime Hazır, Ancak Pil Hücreleri Sorun Yaratıyor Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketin elektrikli tırı Tesla Semi'nin tüm mühendislik çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Şirket, bu yıl Tesla Semi'nin teslimatlarına başlamayı planlıyor. Musk, şu anda üretim yeteneklerini sınırlayan tek şeyin pil hücrelerinin kullanılabilirliği olduğunu söyledi. https://pazarlamasyon.com/teslanin-tam-otonom-surus-ozelligi-2021de-kullanima-sunulacak/ Elon Musk, şirketin daha fazla enerji sağlayan "tablo" adlı tasarımıyla oluşturduğu yeni bir özel hücre tasarımı olan 4680 pil paketinde üretime geçtikten sonra ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli hücre hacmine, yoğunluğuna ve aralığına sahip olmayı beklediklerini açıkladı. Musk, bu kısıtlamanın Tesla'nın bir minibüs geliştirme olasılığı için aynı sonuca işaret ettiğini ve kısıtlamanın kaldırılmasının Tesla'nın bu araç kategorisinin de geliştirilmesine devam etmesini mümkün kılacağını söyledi. https://pazarlamasyon.com/tesladan-158-000-araci-geri-cagirmasi-isteniyor/ Musk, Semi'nin üretimine dair "Yeni ürünleri - örneğin Tesla Semi gibi - hızlandırmamamızın ana nedeni, bunun için yeterli hücreye sahip olmamamızdır. Semi'yi şimdi yapacak olsak kolayca üretime başlayabilirdik, ancak bunun için yeterli hücreye sahip olmayacaktık. Bir Semi tipik olarak bir arabanın kullanacağı hücre sayısının beş katını kullanır, ancak bir arabanın beş katına satılmaz, bu yüzden şu anda Semi'yi yapmamız mantıklı olmaz. Ancak bunu hücre üretim kısıtlamasını ele aldıktan sonra yapmamız kesinlikle mantıklı olacaktır," açıklamalarında bulundu.
Amazon, Yapay Zekâ Destekli Paketleme Sistemiyle Ürün Hasarlarını Azalttı
Amazon, Yapay Zekâ Destekli Paketleme Sistemiyle Ürün Hasarlarını Azalttı

Dünya’nın dört bir yanına milyarlarca ürün dağıtan Amazon, yapay zekâ destekli yeni bir paketleme sistemi kullanmaya başladı. Bu yeni paketleme sistemi sayesinde paketleme sırasında meydana gelen ürün hasarları da %24 […]

comment 0
share
Etiketler
xiaomi

Yapay Zekanın İş Dünyasının Geleceğini Etkileyebileceği 4 Yol

Ayşe Göl / 22 Ekim 2020
facebook twitter
Yapay Zekanın İş Dünyasının Geleceğini Etkileyebileceği 4 Yol

Yapay zeka, iş dünyasını hızlı bir şekilde dönüştürüyor ve etkisi önümüzdeki yıllarda daha da artacak gibi görünüyor. İş yerinde yapay zekanın yükselişi, işlerin bazı yönlerini iyileştirme potansiyeline sahip. Ancak kamuoyundaki tartışmaların çoğu, yapay zekanın çalışanları işlerinden etme potansiyeline ve bunun geçim kaynakları üzerinde yaratabileceği ciddi etkilere odaklanmış durumda.

Daha az tartışılan ancak aynı derecede önemli bir diğer nokta ise yapay zekanın çalışanları eğitmek, becerilerini geliştirmek ve onları işe hazırlamak için de etkili olarak kullanılabileceği.

https://pazarlamasyon.com/caper-yapay-zeka-destekli-otonom-odeme-sistemini-tanitti/

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2020 İstihdamın Geleceği Raporu, otomasyon arttıkça insanlar ve makineler tarafından iş yerinde görevler için harcanan sürenin 5 yıl içinde eşit olacağı ortaya konuldu. Rapora göre, 2025 yılına kadar 26 ülke ve 15 sektörde 85 milyon iş yerinden edilecek. İşverenlerin %80'inden fazlası uzaktan çalışmayı daha geniş bir alana yaymayı ve iş süreçlerini dijitalleştirmeyi planlıyor.

Bu anlamda insanlığın önündeki zorluk, iki nedenden dolayı daha da büyük olacak gibi görünüyor: Birincisi, corona virüs küresel ekonomiye büyük bir zarar vererek, 2020'nin ikinci çeyreğinde çalışma saatlerinin tahmini %14'üne ve yaklaşık 400 milyon tam zamanlı işin kaybına neden oldu. İkincisi, otomasyon teknolojileri, pandemi sırasında artan bir hızla geliştirilmekte ve ticarileştirilmekte birlikte artan miktarlarda veri, bilgi işlem gücü ve deneyimden yararlandıkça sürekli artan kapasitesiyle sabit kalmaktan çok uzak.

Yapay zeka yenilikçilerinden oluşan yeni bir grup, dünyanın dört bir yanındaki çalışanların yalnızca yapay zekanın sunduğu riskleri değil, aynı zamanda faydalarını da görmeleri için harekete geçti ve yapay zekanın çalışma hayatını olumlu etkileyebileceği 4 yolu paylaştı.

1. Yeniden Beceri Kazandırma ve Becerilerin Geliştirilmesine Yatırım Yapın

Bazı yapay zeka girişimleri, bugünün çalışanlarını gelecekte teknolojinin yaratacağı fırsatlara hazırlamak amacıyla çalışanların mevcut becerilerini temel alan kişiselleştirilmiş eğitim programları oluşturmak için yapay zeka algoritmalarını kullanarak çalışanları doğrudan yeniden eğitmeye ve becerilerini geliştirmeye odaklanıyor. Örneğin, Kaliforniya merkezli EdCast, çalışanların becerilerinin ayrıntılı bir değerlendirmesini gelecekteki işgücü piyasası ihtiyaçlarının veriye dayalı analiziyle birleştirerek, kullanıcıların gelecekteki potansiyel işleri belirlemelerine ve bunları güvence altına almak için ihtiyaç duydukları beceri ve nitelikleri kazanmalarına olanak tanıyor.

https://pazarlamasyon.com/kisisel-antrenorluk-yapan-yapay-zeka-destekli-egzersiz-cihazi/

2. Öğrenimi Günlük Aktivitelere Dahil Edin

Diğer yenilikçiler, çalışanların becerilerini sürekli olarak geliştirmeleri ve gelecekteki iş gücü ihtiyacını karşılamak için kapasitelerini genişletmeleri amacıyla öğrenmeyi günlük iş faaliyetlerine yerleştirmeye odaklanıyor. Örneğin, Kanadalı girişim Axonify, çalışanların vardiya başına 3-5 dakika harcadıkları ve bir yapay zeka algoritması ile bireysel ihtiyaçlarına uygun öğrenme ve performans iyileştirme için oluşturulan "mikro öğrenme" fikrine öncülük etti.

3. İşçileri Yeni Fırsatlara Uyumlayın

Yapay zeka odaklı yeniden beceri kazandırma, çalışanları aksamalara karşı hazırlamaya yardımcı oluyor. Ancak aynı zamanda çalışanları yaratılan yeni fırsatlara uyumlamak gerekiyor. Yapay zeka bu noktada da yardımcı olabiliyor; SkyHive ve Kalido gibi girişimler, çalışanları bireysel becerilerine, kariyer hedeflerine ve eğitim ihtiyaçlarına göre mevcut organizasyonlarının içindeki ve dışındaki yeni fırsatlara uyumlanmalarını sağlayan yapay zeka odaklı platformlar yarattı.

4. Yeni Nesil İşçileri Hazırlayın

Yapay zeka yalnızca bugünün çalışanlarını geleceğe hazır hale getirmek ve onları yarının fırsatlarına uyumlamak için değil, aynı zamanda yeni nesil işçileri teknolojiyle kesintiye uğramış ve dönüştürülmüş bir geleceğe hazırlamak için de kullanılıyor. Örneğin, Yeni Delhi merkezli girişim ConveGenius, her öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarını değerlendirmek ve işçi ve vatandaş olarak başarılı olmak için ihtiyaç duydukları eğitim içeriğini sunmak için yapay zekayı kullanarak kaliteli eğitime en sınırlı erişime sahip Hindistan'daki 100 milyon öğrenciyi hedefledi.

Klein Vision, Uçan Arabasını Gelecek Yıl Piyasaya Sürmeyi Amaçlıyor
Klein Vision, Uçan Arabasını Gelecek Yıl Piyasaya Sürmeyi Amaçlıyor

Ağustos ayında sizlerle Japonya’da uçan arabaların artık gerçek olacağına dair haberimizi paylaşmıştık. Japonya’nın en yeni uçan araba girişimlerinden biri olan SkyDrive, 100 km hıza ulaşabilen, onlarca kilometre menzile sahip, yaklaşık […]

comment 0
share
Etiketler
xiaomi
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön