Facebook Corona virüs ile ilgili zararlı içerikleri önlemek için yanıltıcı reklamları yaklaşık bir ay önce yasaklamıştı. Facebook'un ürünlerinden olan WhatsApp da Covid-19 ile ilgili asılsız haberlerin yayılmasını önlemek için yeni bir kısıtlamaya hazırlanıyor.
WhatsApp, Covid-19 ile ilgili sahte haberlerin yayılmasını önlemek adına iletme (Forward) özelliğine kısıtlama getirmeyi planlıyor.
Sistem tarafından sıkça paylaşıldığı saptanan bir mesaj kullanıcılar tarafından en fazla bir kişi veya gruba gönderilebilecek. WhatsApp daha önce aldığı karar ile bu sayıyı 5 olarak belirlemişti.
Şu an için sadece Hindistan’da yürürlükte olan bu kısıtlamanın artan internet trafiğinin sunuculara olan baskısının artması durumunda WhatsApp'ın hizmet verdiği 180'den fazla ülkede de kendisini gösterebileceği belirtiliyor.