• Pazarlamasyon TV
  • Pazarlamasyon Dergi
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Pazarlamasyon Dergi
  • Kariyer
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Typeform Kreatif Direktörü Alex Antolino, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

Ayşe Göl / 22 Eylül 2020
facebook twitter

Typeform’un Kreatif Direktörü Alex Antolino, bu yıl online olarak gerçekleşen Marketing Meetup’ın konuşmacılarından biriydi. Alex, konuşmasında markalaşmadan ve markaların işe etkisinden söz etti.

“Markalaşmanın amacı nedir?” sorusuna cevap vermek için önce bilindik markaların insanlara ne çağrıştırdığına değindi. Nike’ı örnek vererek, Nike ismini duyduğunda işçilerin kötü çalışma koşullarının aklına geldiğini söyleyen Alex, bunun markanın ticari etkisi olduğunu ifade etti. Markanın, ürünü başka bir üründen ayırt etmemize yardımcı olmanın yanı sıra tüketici davranışını da değiştirdiğini dile getirdi.

Her şeyin güven ile ilgili olduğunu vurgulayan Alex, markanın amacının işletmeye karşı güven oluşturmak olduğunu, çünkü güvenin bir süre sonra paraya dönüştüğünü söyledi. Markaya karşı güven inşa etmenin yolunun ise kapasiteden, tutarlılıktan ve değerlendirmeden geçtiğini ifade etti ve markalaşmanın ölçülmesi zor bir olgu olduğunu ekledi.

Tansu Yeğen ve Nurcan Bıçakçı Arcan, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

“Marka nedir?” sorusuna “Marka bir algıdır,” olarak cevap veren Alex, “Marka, müşterilere ve hedef kitleye aittir,” dedi ve markanın bütünsel bir çaba olduğunu ifade etti. Alex, marka logosu, kimliği ve stratejisinin markanın daha tutarlı olmasına ve farklılaşmasına yardımcı olduğunu söyledi. Tutarlılık ve tekrarın birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Alex, tekrardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Bu yıl dünya gündeminde olan corona virüs salgınının, orman yangınlarının ve çeşitli ülkelerdeki terör eylemlerinin insanlara savunmasız hissettirdiğine değinen Alex, insanların markaların onları önemsediğini hissetmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi ve bu yıl ve gelecek yıl markaların dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden birinin bu olduğunu ifade etti. Alex, müşteri ilişkilerinin ve çift yönlü iletişimin önemini vurguladı ve marka sadakatinin bu şekilde oluşturulabileceğinden bahsederek konuşmasını noktaladı.

Tansu Yeğen ve Nurcan Bıçakçı Arcan, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?
Tansu Yeğen ve Nurcan Bıçakçı Arcan, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

Bu yıl Fast Forward temasıyla ilk kez online olarak gerçekleşen Marketing Meetup, Uipath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ve SAS Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Pazarlama Direktörü Nurcan […]

comment 0
share
Etiketler
Alex antolino featured Marketing MeetUp Marketing Meetup Fast Forward

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

James Dodkins, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

Begüm Canbaz / 22 Eylül 2020
facebook twitter
James Dodkins, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

Müzikal müşteri deneyimi konusunda danışmanlık veren Rockstar CX’in kurucusu James Dodkins Marketing Meetup 2020'ye konuk oldu. "6 Adımda Müşteri Deneyimi'nin Rock Yıldızı Olmak" adlı konuşmasında kendisinden başka henüz kimsenin yapmadığı işini anlattı ve katılımcılarla müşteri deneyimiyle alakalı ufuk açıcı detaylar paylaştı.

Ödüllü bir rock yıldızı olan James, bir ağır metal grubunun gitaristi. Grupla beraber albümler çıkardı ve bu şekilde dünyayı dolaşma fırsatı elde etti. Şimdi ise edindiği bu eşsiz deneyimleri müşterilerine ilham vermek için kullanıyor. James’in danışmanlık verdiği markalar arasında Disney, Mercedes, Nike, Microsoft, Lego gibi birçok global marka yer alırken aynı zamanda James yazdığı kitaplarla Amazon’un en çok satanlar listesine de giren de bir yazar.

https://pazarlamasyon.com/mey-diageo-turkiye-genel-muduru-levent-komur-marketing-meetup-2020de-neler-anlatti/

James Dodkins Marketing Meetup 2020'deki konuşmasında katılımcılara müşteri deneyiminin 6 ana unsurundan ve kilit noktalarından bahsetti. Konuşmasına ''Müşteriler sadece tek bir dil konuşuyor ve bu da deneyimdir'' diye başlayan James markaların müşterilerin dilini anlayabilmeleri için gerekli olan püf noktalarını dile getirdi.

Müşteri deneyimini hedef ve deneyim olarak ikiye ayıran James, deneyimi hedefi başarıya giden yolculuk olarak tanımladı. Buradan yola çıkarak bu yolculukta kesinlikle bilinmesi ve unutulmaması gereken 6 kuralı sıraladı. Kolay olmak, hızlı olmak, uygun olmak, izlenilebilir olmak, kişiselleştirilebilir olmak ve tahmin edilebilir olmak olarak sıraladığı en iyi müşteri deneyimin ortak noktaları sıraladı. Hepsi ile ilgili teker teker dünyadan örnekler vererek markalara tavsiyelerde bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=f_AhLVMhF8c

En iyi müşteri deneyiminin yaşatılması için markaların müşterileri deneyimleri adımlarının sayısını azaltması gerektiğinden ve bu sayede verimli bir müşteri deneyimi oluşturulacağından bahseden James istenilen sonuca ulaşabilmek için hızlı ve etkili bir deneyim olması gerektiğinin altını çizdi.

Paynet CMO’su Serra Yılmaz, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?
Paynet CMO’su Serra Yılmaz, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

Paynet CMO’su olarak uçtan-uca nakit akışı çözümlerinin geliştirilmesinin yanı sıra, bankacılık ilişkileri, markanın tüm pazarlama ve iletişim faaliyetleri, iş ortaklıklarının yönetimi ve ürün yönetimi alanlarından sorumlu olan Serra Yılmaz bu […]

comment 0
share
Etiketler
Alex antolino featured Marketing MeetUp Marketing Meetup Fast Forward

Marketing Meetup Sahnesinde Ne Anlatmak İsterdin?

Serdar Altan / 08 Eylül 2020
facebook twitter
Marketing Meetup Sahnesinde Ne Anlatmak İsterdin?

22 Eylül'de online olarak gerçekleştirilecek olan Marketing Meetup Fast Forward etkinliğine sayılı günler kaldı. Tabii bu etkinlik kapsamında değerli konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek sunumların yanı sıra pek çok farklı organizasyon da düzenlenecek. Bu organizasyonlardan biri de "Benim Sahnem" olacak.

"Benim Sahnem" etkinliği kapsamında, ilham verici ve pazarlama ve iletişim dünyasına yön verebilecek bir hikayesi, fikri ya da önerisi olan bir üniversite öğrecisi ya da kariyerine yeni başlamış genç bir profesyonel, Marketing Meetup sahnesinde kendisine verilen 3,5 dakikalık süre boyunca bunları katılımcılara anlatma fırsatı yakalayacak.

https://pazarlamasyon.com/marketing-meetup-2020-taslak-programi-belli-oldu/

Senin pazarlama dünyasıyla ilgili ilham verici ya da ilgi çekici bir hikayen ya da fikrin var mı? Peki, Marketing Meetup sahnesine çıkarak bunu profesyonellerden oluşan bir kitleyle paylaşmak ister misin? Eğer bu soruya cevabın evet ise, buradaki linke tıklayarak "Benim Sahnem" için oluşturduğumuz başvuru formuna ulaşabilir ve formu doldurarak şansını deneyebilirsin.

Başvuru formunu doldurarak ilk elemeyi geçmeyi başaran kişilerden 3,5 dakikalık videolar istenecek ve video gönderen arasından da bir kişi Marketing Meetup sahnesinde hikayesini anlatmaya hak kazanacak.

Bu arada 22 Eylül'de gerçekleşecek olan Marketing Meetup etkinliği ile ilgili detaylı bilgi için marketingmeetup.org adresine göz atabilirsiniz.

Marketing Meetup 2020, Benim Sahnem Platformunda Kübra Demircan’ı Konuk Etti
Marketing Meetup 2020, Benim Sahnem Platformunda Kübra Demircan’ı Konuk Etti

Marketing Meetup 2020, bu yıl ilk kez oluşturduğu Benim Sahnem platformunda Kübra Demircan’ı konuk etti. Kübra Demircan, kurumsal hayatta sekiz yıla aşkın hizmet verdikten sonra kendi markasını oluşturmaya karar veren […]

comment 0
share
Etiketler
Alex antolino featured Marketing MeetUp Marketing Meetup Fast Forward

Marketing Meetup 2020’de CMO’lar Salgın Sonrası İçin Neler Dedi?

Begüm Canbaz / 23 Eylül 2020
facebook twitter
Marketing Meetup 2020’de CMO’lar Salgın Sonrası İçin Neler Dedi?

Marketing Meetup 2020'nin son panelinde ise son dönemde yaşadığımız pandemi ve karantina süreci markalar açısından analiz edildi ve konuşuldu. Aysun Karabıyık Sarıkaya moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; Adidas Türkiye Pazarlama yöneticisi Handem Celenkler, Getir'in CMO'su Tolga Ünvan, Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu ve son olarak MediaMarkt Türkiye ve MediaMarkt İsveç Pazarlama ve Kurumsal İletişim & E-Ticaret Direktörü Çağanur Atay Uçtu yer aldı. 

Konuşmacılar kendi sektörlerinin pandeminden nasıl ve ne derecede etkilendiklerinden bahsetti. Karantina ve evde kal dönemi boyunca markaları ile birlikte yaptıkları çalışmalardan, dijital dönüşüme nasıl entegre olduklarından ve pandemi ile birlikte hayata geçirdikleri yeni çalışmalardan söz ettiler. Son olarak CMO'lar markalarının sosyal sorumluluk alanında yürüttükleri etkinlikleri ve gelecekteki hedeflerini dile getirdiler.

https://pazarlamasyon.com/typeform-kreatif-direktoru-alex-antolino-marketing-meetup-2020de-neler-anlatti/

Getir CMO'su Tolga Ünvan Neler Dedi?

Getir olarak işlerinin temelinin dijital olduğunu ve dijitale doğduklarını dile getiren Tolga Ünvan, pandemide dijital mecraları bir sosyal medya olarak değil de haber alma ve haber verme mecraları olarak kullanmaya başladıklarını söyledi. ''Dijital Alanı bir reklam verme mecrasından çıkarıp haber verme mecrasına çevirdik.'' dedi.

Sadece bir ticari bir uygulama alanından çıkıp nasıl daha güvenilir ve doğru bir hizmet verdiklerini anlatmaya odaklandıklarından bahsetti. Bu çabalarını da temassız teslimat ve online bahşiş ile taçlandırdıklarını söyledi.

Adidas Türkiye Pazarlama Direktörü Handem Çelenkler Neler Dedi?

Adidas Türkiye Pazarlama Direktörü Handem Çelenkler, pandemi ile birlikte planladıkları ama henüz yapmaya cesaret edemedikleri şeyleri yapmak için fırsat bulduklarını ve anında eyleme geçtiklerini dile getirdi.

Adidas uygulaması çıkartarak online olarak satışlarını gerçekleştirdiklerini ve bunun yanında karantina döneminde "Evde Kal" çağrılarıyla birlikte farklı markalarla işbirliğine giderek evde spor yapmayı teşvik edici içerikler ürettiklerinden bahsetti.

Eğlence sektörüne de el atarak bu sene ertelenen bir sürü spor müsabakaları yerine insanları biraz olsun mutlu edebilmek için online olarak gerçekleştirilen, iptal edilmeyen playstation turnuvası düzenlediklerini ve bu sayede gençlere ulaşabildiklerini söyledi.

https://pazarlamasyon.com/tansu-yegen-ve-nurcan-bicakci-arcan-marketing-meetup-2020de-neler-anlatti/

Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi GMY Nurçin Koçoğlu Neler Dedi?

Boyner olarak Morhipo ve Hopi sistemleri sayesinde sürece çok hazırlıklı girdiklerini dile getiren Nurçin Özkan Koçoğlu, pandemi döneminde daha çok gerçek zamanlı veri analiz ederek aktif servisler ürettiklerinden ve esnekleştiklerinden bahsetti. Mağazanın içine girmek istemeyen müşteriler için arabadan teslim gibi ek servisler sunarak müşteri deneyimini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

MediaMarkt Pazarlama, Kurumsal İletişim ve E-Ticaret Direktörü Çağanur Uçtu Neler Dedi?

Pandemi ile birlikte 70 gün boyunca bütün globalde mağazalarını kapatmak durumunda kalan MediaMarkt Türkiye Pazarlama, Kurumsal İletişim ve E-Ticaret Direktörü Çağanur Atay Uçtu bu süreçte online ve çağrı merkezlerinden hizmet vermeye devam ettiklerini dile getirdi.

2015 yılında başladıkları dijital dönüşüm programının meyvelerini bu dönemde gördüklerini ifade eden Uçtu, online tedarikte daha fazla dönem içi ağırlıklı ihtiyaçlara yatırım yaparak tüketicilerin ihtiyaçlarını anında gidermeye çalıştıklarından bahsetti.

Andrew Garrihy, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?
Andrew Garrihy, Marketing Meetup 2020’de Neler Anlattı?

Bu yıl Fast Forward temasıyla online olarak gerçekleşen Marketing Meetup, Huawei Tüketici İş Grubu Küresel CBO’su Andrew Garrihy’yi ağırladı. Andrew Garrihy, marka hikayelerini milyonlara anlatmak için teknolojiyi ve yaratıcılığı nasıl […]

comment 0
share
Etiketler
Alex antolino featured Marketing MeetUp Marketing Meetup Fast Forward
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön