Twitter Irkçılığa Karşı Logosunu Siyaha Çevirdi

ABD’de yakın zamanda yaşanan polis şiddeti, ABD’nin olayların yaşandığı eyaleti Minnesota başta olmak üzere tüm dünyanın gündemine oturmuş durumda. Twitter bu duruma sessiz kalmadı ve resmi Twitter hesabı üzerinde logosunu siyaha çevirerek ‘Black Lives Matter’ hareketine desteğini gösterdi.
ABD’de polisin orantısız güç kullanarak uyguladığı şiddet sonucunda ölen George Floyd isimli siyahi, ABD’de Covid-19 salgınına rağmen insanları bir araya getiren büyük bir protesto dayanışmasına sebebiyet verdi. Protestolar günlerdir durmadan devam ediyor.
Eşitlik için mücadele edenle destek göstermek için profil biyografisine “#BlackLivesMatter”ı ekleyen Twitter’ın logosu da şu an siyaha döndü. Harekete destek vermek için sorumluluk almaktan çekinmeyen Twitter, @TwitterTogether isimli hesaptan da COVID-19 krizinin zorladığı mesafeye rağmen insanlığın nasıl bir araya geldiğine dikkat çekiyor.
Instagram, Takip Listelerini Temizleme Kolaylığı için Kategorize Ediyor

Instagram, iki kategoriye ayırarak kullanıcılarına sunduğu takip listenizi temizlemenize yardımcı olan yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Instagram’da birçok hesabı takip edersiniz ve zaman zaman takip listenizdeki lüzumsuz hesapları fark edersiniz. […]
Reader Interactions
Bir cevap yazın Cevabı iptal et
Instagram Müzik Türkiye’deki Kullanıcılara Açıldı

Pek çok ülkede kullanıma açık olan, Instagram Hikayeler'e müzik ekleme özelliği Türkiye'de kullanılamıyordu. Instagram müzik özelliği artık Türkiye'ye de açıldı.
Instagram Müzik, Instagram kullanıcılarının hikayelerine müzik eklemelerini sağlıyor. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar Facebook ve Instagram hikayelerine 39 milyon şarkı içeren kütüphaneden yerli ve yabancı müzik ekleyebilecekler. Instagram Müzik, Hikayeler kısmındaki yer bildirimi, anket gibi eklentilerin bulunduğu bölümde bulunuyor.

Peki Instagram Hikayeler'e Nasıl Müzik Eklenir?
Hikayeler kısmına ekleyeceğiniz fotoğraf veya videoyu oluşturduktan sonra, açılır pencereden 'Müzik' kısmını seçin. 'Senin İçin' sekmesindeki müziklere göz atarak istediğiniz müziğin yayınlamak istediğiniz 15 saniyelik bölümünü de seçebiliyorsunuz.
Bu özellik Instagram dışında Facebook için de geçerli olacak.
Tokalaşmayı Bir Süre Rafa Kaldırmaya Ne Dersiniz?

“Bize bir şey olmaz.” Etrafınızda ne kadar ciddi önlemler alanlar olsa da hala bu söylemlerle sizi şoke eden insanlar eminiz vardır. İster kültür deyin, ister alışkanlık, artık buna bir dur […]
Apple, 20 Milyondan Fazla Maske Tedarik Etti

Corona virüsü salgınıyla küresel çaptaki mücadeleye pek çok şirket de yaptıkları bağışlarla ya da ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz ve malzemelerin üretimiyle destek oldu. Bu şirketlerden biri de ABD'li teknoloji devi Apple.
Teknoloji şirketinin CEO'su Tim Cook'un geçtiğimiz saatlerde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, şirket; tedarik zinciri, çalışanları ve iş ortaklarını, salgını durdurmak için canla başla mücadele eden sağlık personellerine ve insanların ihtiyaçlarını gidermek için görevlerine devam eden diğer bütün çalışanlara kişisel koruyucu ekipman sağlamak için seferber etti. Bu amaç doğrultusunda şimdiye kadar 20 milyondan fazla maske tedarik eden Apple, şimdi de yüz kalkanları üretmeye ve göndermeye başladı.
TechCrunch'ın belirttiğine göre, şirket, maskeleri en çok ihtiyaç duyulan yerlere göndermek için dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerle birlikte çalışıyor. Bununla birlikte Cook'un belirttiğine göre, şirketin ürettiği yüz kalkanları, iki dakikadan daha kısa bir sürede monte edilebiliyor ve istenildiği gibi ayarlanabiliyorlar. Cook, şirketin bu haftanın sonuna kadar bir milyon yüz kalkanı göndereceğini ve dağıtımın ABD'nin ötesine genişletilmesi amacıyla her hafta bir milyon yüz kalkanı daha göndermeyi umduklarını ifade etti.
Apple CEO'su, şirket olarak gösterdikleri bu çabayla ilgili, "Apple için bu bir sevgi ve şükran işidir ve zaman içinde daha fazla çaba harcayacağız." ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra teknoloji devi, bazı üç boyutlu baskı girişimlerinin ve üretim tesislerinin ihtiyaç duyulan medikal malzemeleri üretmek için başlattıkları bir harekete de dahil oldu.
Mahkeme, Uber Yasağını İptal Etti

Geçtiğimiz yıl Uber‘e açılan davanın ardından, İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber ve Uber XL hizmetlerinin haksız rekabete sebebiyet verdiği gerekçesiyle Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermişti. Ayrıca mahkeme Uber’in […]
İş Yerinde Corona Virüsünden Korunmanın 7 Temel Adımı

Dünyada hızla yayılan Corona virüsünden korunma il ilgili pek çok içerik ve iddia ortaya atılıyor. Yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Company, 80’i aşkın ülkede toplumsal sağlığı tehdit eden ve trajik ölümlere yol açan Corona virüsü (COVID-19) vakalarının küresel ekonomiye etkilerini ve iş dünyasının bu süreci yönetmesinde etkili olacak yöntemleri açıkladı. Şirket, tüm sektörlerden şirketlerin Corona virüsü ile ilgili süreci yönetebilmeleri için 7 temel adımı içeren yol haritasını yayınladı.
Corona virüsü vakalarının yoğun görüldüğü ülkelerde eğitim başta olmak üzere toplumsal ve ekonomik aktiviteler duraksıyor. Diğer ülkelerde de alınan önlemler, turizm ve havacılık başta olmak üzere pek çok endüstriyi derinden etkiliyor. McKinsey uzmanları, bu koşulların küresel ekonominin ikinci ve üçüncü çeyrek dönemde yavaşlamasına yol açacağını tahmin ediyor. Buna göre, küresel ekonomik büyümenin yıl başında öngörülen yüzde 2,5 yerine yüzde 1,8-2,2 aralığına düşmesi bekleniyor. Bu oran virüsün dünya çapında yayılımı ve ülkelerin virüsü etkisiz hale getirme sürecine bağlı olarak değişiklik gösterebilecek.

Şirketler, Corona virüsü sürecini nasıl yönetmeli?
1. Çalışanlarınızı koruyun: COVID-19 krizi pek çok insan için duygusal etkileri olan ve günlük yaşamlarını etkileyen bir süreç. Şirketlerin bunu göz ardı etmeleri mümkün değil. Bu süreci yönetmek üzere şirketlerin öncelikle iş yerlerinde çalışanlarının sağlığını korumak üzere en üst seviyede önlemler almaları gerekiyor. Aynı zamanda duygusal olarak sağlıklarını korumak için de belirli uygulamalarını hayata geçirmeliler. Bunun için bazı şirketler diğer kurumlarla görüşerek iyi uygulamaları ve çalışanlarına sunabilecekleri destek mekanizmalarını öğrenmeye odaklanıyor. Bununla birlikte süreçte şirket liderlerinin bu konuyu sahiplenmeleri ve çalışanlar ile yakın iletişimde olmaları önem taşıyor.
2. COVID-19 ekibi oluşturun: Şirketler, Corona virüsü hakkında gelişmeleri CEO’ya direkt olarak raporlayan bir yönetici tayin etmeli ve her departmandan bir kişi de bu lideri desteklemeli. Bu takımdaki kişiler mevcut görevlerinin yerine bu konuya odaklanmalı ve şirketin, belirlenen risk faktörleri doğrultusunda tüm paydaşlarını ve değerlerini koruduğundan emin olmalı. Kurumdan kuruma farklılık göstermekle birlikte bu ekip başlıca şu alanlarda çalışmalı: Çalışanların sağlığının takibi, finansal risk yönetimi ve kriz planı geliştirmek, tedarik zincirinin kontrolü, müşteri taleplerinde dramatik düşüşlere karşı pazarlama ve satış planlarının yapılması, ilgili dış paydaşlarla koordinasyon ve iletişim. COVID-19 ekibinin hedefleri ve çalışmaları düzenli olarak takip edilmeli ve güncellenmeli.
3. Likidite yönetimini güçlendirin: Şirketler, bulundukları sektör ve pazar dinamiklerini analizler, veriler ve uzman görüşleri ile değerlendirerek gelir ve gider risklerini ortaya koyan senaryolar hazırlamalı. Her bir senaryoya göre de nakit akışı, kar-zarar ve bilanço tabloları gibi finansallarını etkileyebilecek ve likiditeyi azaltabilecek faktörleri ortaya koyan modeller oluşturmalı. Her bir faktör için ise gelir-gider hesaplarının optimize edilmesi, maliyet yönetimi, birleşme-satın alma analizleri gibi şirketin istikrarını koruyacak önlemler planlanmalı.
4. Tedarik zincirini dengede tutun: Şirketler, tüm tedarik zinciri boyunca mevcut ya da olası ürün temini aksamalarını belirlemeli ve bir envanter çıkarmalı. Örneğin; Çin’de üretimin durduğu tesislerle iş birliği içerisinde olan şirketler, bu tesislerin yeniden çalışmaya başlamasına dek geçen süreci planlamalı. Bu doğrultuda tedarikçilerin desteklenmesi, ürün tedarik edilememe durumlarına karşı planların yapılması, üretimin başlaması ile birlikte yaşanacak yoğunluğu yönetmek üzere ön siparişlerin yapılması ve nakliye sistemlerinin organize edilmesi gerekiyor. Bu dönemde ürünlerin online satışına başlanmasıyla birlikte stok yapmak isteyen diğer şirketler tarafından yoğun sipariş alması durumuna karşı da şirketler planlama yapmalı. Aynı zamanda şirketlerin orta ve uzun vadeli stabilizasyon planları yapmaları, iş ağlarını geliştirmeleri ve yeni tedarik kaynakları bulmaları gerekebilir. Bu adımlar, COVID-19 krizinin ötesinde, şirketlerin tedarik zincirlerinin sağlıklı olabilmesi için de önem taşıyor.
5. Müşterilerinize yakın olun: Yıkıcı süreçleri başarıyla atlatan şirketler, müşterilerine yatırım yapan ve onların davranışlarını önceden tahmin edebilen kurumlar oluyor. Örneğin, Çin’de tüketici taleplerinde düşüş yaşandı ancak talep tamamen ortadan kalkmadı, bunun yerine insanlar gıda vb. ihtiyaçlarını online sipariş ile tedarik etmeye yöneldiler. Bu da şirketlerin online ve çoklu kanal dağıtımı yönetimine yatırım yapmaları gerektiğini ortaya koyuyor.
6. Planı uygulayın: Hazırlanan planların etkinliği, kararların ve sürecin uygulanabilirliği ve herkesin kriz planlarını doğru şekilde anlayıp anlamadığını ortaya koymak üzere simülasyon, önemli bir araç. Bu sayede şirketler, yıkıcı durumlarda hızlı ve esnek davranabilmeyi öğreniyor ve kritik konularda hazırlıkların tam olup olmadığını önceden fark edebiliyor.
7. Toplumsal hizmetlerinizi derinleştirin: Bir şirket, ancak içerisinde bulunduğu toplum kadar güçlüdür. Kurumların bu toplumsal kriz anında mevcut güçlerini ve değerlerini -para, ekipman, uzmanlık, vb.- destek mekanizmaları oluşturmak için kullanmaları gerek. Örneğin; bazı şirketler ihtiyaca cevap verebilmek için mevcut üretimlerini medikal maske ve kıyafet üretmek üzere değiştirdiler.
Yeni Nesil Yerli Sosyal Medya Platformu: Mirket

Son yıllarda sosyal medyanın hayatlarımızda kapladığı yer yadsınamayacak derecede arttı. Gündelik hayatın içerisinde vazgeçilemez bir rolü olan sosyal medya platformları sayesinde çevremizdekilerle birçok farklı şekilde etkileşim içerisine girebiliyoruz. Fotoğraflarımızı paylaşabiliyor, […]