Türklerin yüzde 7’si her yıl akıllı telefon değiştiriyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı “Tüketici İsrafın Boyutlarının İncelenmesi” başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi.  Türkiye’de akıllı telefon kullanımının yüzde 84’e ulaştığına dikkat çekilen araştırmada, yüzde 14,7’lik kesimin standart cep telefonu sahibi olduğu, telefonu olmayan kesimin ise yüzde 1,5’te kaldığı ifade ediliyor.

Anadolu Ajansı’nın yayımladığı habere göre, akıllı telefon sahiplerinin yüzde 7’si yılda bir, yüzde 17’sinin iki yılda bir akıllı telefonunu değiştiriyor.  Araştırmada ayrıca ortalama akıllı telefon değişim süresinin ise 3,2 yılda bir olarak hesaplandığı vurgulandı.

Otomobil sahiplerinin yüzde 10’u 2-3 yılda bir otomobil değiştiriyor

Araştırmada Türkiye’nin yüzde 27’sinin otomobil sahibi olduğuna dikkat çekilerek, otomobil sahiplerinin yüzde 10’unun 2-3 yılda bir otomobilini değiştirdiği, ortalama değişim süresinin ise 6,2 yılda bir olarak görüldüğü ifade edildi.

Tasarruf yapma oranının ise yüzde 14’te kaldığına dikkat çekilen araştırmada, kamuoyunun yüzde 56’sı gelir yetersizliği nedeniyle yüzde 26’sının ise borçları olduğu için tasarruf yapamadığı bildirildi.

Araştırmada, gazete, kitap, dergi için para harcamak, kamuoyunun yüzde 57’sinin için zorunlu ihtiyaç olarak algılanırken taksiye binmek, abur cubur tüketmek, dışarıda yemek yemek, tatile gitmek, kültür sanat konularına para harcamak ihtiyaç dışı tüketim olarak görüldüğü kaydedildi.

Bakanlığın araştırması 7 bölgeden 26 kent merkezinde, 18-69 yaş arası bin 650 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir