Tüketiciler, Uzun Kargo Süreleri Nedeniyle Online Siparişlerini Mağazadan Alıyor

Bildiğiniz gibi, salgın döneminde online alışverişe olan talep son derece hızlı bir şekilde arttı. Adweek'in yaptığı habere göre, Adobe Analytics de ABD'yi kapsayan ve nisan ayını baz alan bir e-ticaret raporu hazırladı ve bu rapor, salgın dönemindeki online alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili önemli içgörüler sağlıyor.

Adobe Analytics'in e-ticaret raporuna göre, geçtiğimiz ay online pijama satışları %143'ten fazla artarken online market alışverişi %110, online alkol satışları ise %74 oranında arttı. Ancak Adobe Digital Insights Direktörü Taylor Schreiner'e göre en şaşırtıcı şey, online tüketici talebindeki artışla birlikte, tedarik zinciri aksaklıkları nedeniyle elektronik ürünlerin fiyatlarında yaşanan artıştı. Taylor Schreiner, bu konuda şunları dile getirdi:

"Adobe altı yıldan uzun bir süre önce fiyatları izlemeye başladığından beri, elektronikler neredeyse aralıksız bir düşüş eğilimi gösteriyordu. Son üç ayda bu sürekli aşağı yönlü fiyat trendi bir son buldu."

https://pazarlamasyon.com/genc-tuketiciler-neden-online-alisveris-yapmak-yerine-fiziksel-magazalara-gidiyor/

Adobe'un belirttiğine göre, salgın nedeniyle fiziksel mağazalarını kapatmak zorunda kalan giyim perakendecileri ise tüketicileri online alışverişe teşvik etmek için Black Friday düzeyinde indirimler yapıyorlar. Bu nedenle nisan ayında online perakende fiyatları, mart ayına göre %12 daha düşüktü. Bu indirimler sayesinde online giyim perakendecilerinin nisan ayındaki satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %34 oranında artış gösterdi.

Bunların yanı sıra Adobe'un raporuna göre, online siparişlerin teslimatında yaşanan aksaklıklar nedeniyle pek çok tüketici, online olarak satın aldığı ürünleri yakınındaki bir mağazadan teslim almayı tercih etti. Schreiner'ın belirttiğine göre, mağazadan teslim alınan online siparişlerin sayısı, nisan ayının ilk üç haftasında geçen yılın aynı dönemine göre üç katına çıktı.

https://pazarlamasyon.com/online-siparislerin-magazadan-iadesi-sirketlere-nasil-fayda-sagliyor/

Nisan ayında gerçekleşen bir başka kayda değer değişiklik de daha fazla tüketicinin online market alışverişi yapması nedeniyle bazı market ürünlerinin fiyatlarının artması oldu. Fiyatları artan ürünler ise tüketicinin yoğun talep gösterdiği uzun raf ömrüne sahip işlenmiş gıdalar oldu. Schreiner, bu ürünlerdeki fiyat artışının sebebinin tüketicilerin stok yapması olduğunu ifade etti.

Market ürünlerinin yanı sıra, elektronik ürünlerin ve kitapların online satışlarında da önemli artışlar yaşandı. Ve insanlar karantina nedeniyle çoğunlukla evde vakit geçirdikleri için karantina sona erene kadar bu ürünlerin online satışlarının da bu seviyelerde seyretmesi bekleniyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir