Tokalaşmayı Bir Süre Rafa Kaldırmaya Ne Dersiniz?

“Bize bir şey olmaz.”

Etrafınızda ne kadar ciddi önlemler alanlar olsa da hala bu söylemlerle sizi şoke eden insanlar eminiz vardır. İster kültür deyin, ister alışkanlık, artık buna bir dur dememiz lazım. İtalya’daki gibi benzer bir durum yaşamak istemiyorsak tabii.

Açıkçası tüm dünyayı etkileyen ciddi bir salgınla karşı karşıya kaldığımızda bile her zamanki gibi işin ciddiyetini kavrayamadığımız apaçık görülüyor. Çevremizde bu riskli durumu kavramış ve çalışanlarına evden çalışmaları için imkan sağlayan firmalar da, bunu görmezden gelen şirketler de var. Sözümüz operasyonel anlamda bu fırsatı sunamayacak şirketler, kurumlar için değil, imkan varken karar aşamasını bürokratik engellerle tıkanmasına ve bu kararın alınma hızını engelleyen veren yöneticiler ve şirket sahiplerine.

Havalarda aksi gibi soğudu. Önlemlerimizi bir süre daha almamız ve koronavirüs zamanında sosyal teması uzmanların söylediği gibi minimize etmemiz gerekiyor. Hala tokalaşma direten birileri çevrenizde varsa, konunun ciddiyeti hakkında karşı tarafı bilgilendirmenizi ve toplum bilinci oluşmasına yardımcı olmanızı tavsiye ediyoruz.

Koronavirüs yayıldıkça, dünyanın dört bir yanındaki liderler insanlara nasıl tepki vermeleri konusunda rehberlik ediyor. Örneğin, İsviçre ve Fransa'daki sağlık bakanları vatandaşlardan iki öpücükle verdikleri selamı “la bise” den vazgeçmelerini istedi. İsrail'de Başbakan Benjamin Netanyahu, el sıkışma yerine “namaste” selamını teşvik etti.

Bilinçli vatandaşlar ne yapıyor? Örneğin, bilinçli bir yolcu metroda rahatsız görünen insanlardan mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalışıyor. Virüs yayıldıkça ve insanlar özen göstermedikçe bu eylem bir sonuç getirmeyecek ama bilinçli kişiler bir sürü önlem alıp sonradan gelebilecek bu riskli virüsü kendilerinden mümkün oldukça uzaklaştırma çalışıyor.

Tinder’ın şimdilerde uygulamayı açan kullanıcılara bir uyarı verdiğini biliyor musunuz? “Tinder yeni insanlarla tanışmak için harika bir yer” diyor. “Eğlenmeye devam etmenizi isterken, kendinizi koronavirüsten korumak daha önemlidir.” diye de ekliyor.

Türkiye’de en büyük holdinglerden KOBİ’lere kadar birçok şirket dünyada 100’den fazla ülkeye yayılan corona virüs için önlemlerini artırmaya başladı. Masalar dezenfektan koymakla başlayan önlemler, toplu taşımayı azaltmaya, yurt dışı seyahatleri sınırlamaktan zorunlu izne kadar birçok yeni uygulama başlattı. Dileriz sağlığımız için hem tüm yetkililer gerekli önlemleri alır.

Kaynak: The New York Times

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir