• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Spotify, Video Podcast Özelliğini Test Etmeye Başlıyor

Serdar Altan / 08 Mayıs 2020
facebook twitter

The Verge’ün yayımladığı habere göre, Spotify şu sıralar video podcast özelliğini test etmeye hazırlanıyor. Şirkete yakın bir kaynağa göre, Spotify, iki YouTube yıldızı Zane Hijazi ve Heath Hussar ile anlaştı ve anlaşma kapsamında bu iki isim, platforma üç video podcast bölümü yükleyecek. Belirtilene göre, şovun kitlesinin sadece yarısı video görüntülerini görecek. Kaynak, bu özelliğin yakın gelecekte diğer podcast’lere de geleceğini söyledi.

Spotify, video podcast’leri test ettiğini henüz onaylamamış olsa da, bu çok da uzak bir ihtimal değil gibi görünüyor. Zira şirket, halihazırda albüm resminin döngüsel videolarını gösteriyor ve kısa bir süre önce video şovları olan The Ringer’ı satın aldı. Bununla birlikte müzik ve podcast yayın platformu, geçtiğimiz yıllarda bazı video şovlar yayımlamış, ancak 2017 yılında bu stratejisinden vazgeçmişti.

The Verge’ün belirttiğine göre, yapılacak olan testte, dinleyiciler bir bölümün videoya sahip olup olmadığını bölümü açtıktan sonra öğrenecekler. Eğer podcast videoluysa, görüntü ekranın altında görünecek.

Söz konusu test, Spotify’ın önümüzdeki dönemde sadece sesli içerikler paylaşmayacağına işaret ediyor. Ancak platformun, video içerikler yayımlayan platformlardan ayrılması için video podcast’lere bir yenilik getirmesi gerektiği de bir gerçek. Aksi takdirde, bunların normal video içeriklerden bir farkı kalmaz. İlerleyen günlerde platformun bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Spotify, Yayın Lisansı Almak İçin RTÜK’e Başvurdu
Spotify, Yayın Lisansı Almak İçin RTÜK’e Başvurdu

Hepinizin bildiği gibi RTÜK, bundan üç gün önce, yani 12 Ekim tarihinde yayın lisansı almadan hizmet verdiği gerekçesiyle online müzik yayın platformu Spotify’a bu konudaki yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için […]

comment 0
share
Etiketler
Spotify Video Podcast

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spotify, Yayın Lisansı Almak İçin RTÜK’e Başvurdu

Serdar Altan / 15 Ekim 2020
facebook twitter
Spotify, Yayın Lisansı Almak İçin RTÜK’e Başvurdu

Hepinizin bildiği gibi RTÜK, bundan üç gün önce, yani 12 Ekim tarihinde yayın lisansı almadan hizmet verdiği gerekçesiyle online müzik yayın platformu Spotify'a bu konudaki yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için üç gün süre vermişti.

https://twitter.com/rtukkurumsal/status/1315630366514974722

Bu üç gün içerisinde Spotify'ın herhangi bir adım atmaması durumunda ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kalma, hatta Spotify uygulamasına Türkiye'den erişimin engellenmesi ihtimali bile bulunuyordu. Ancak RTÜK tarafından birkaç saat önce yapılan açıklamaya göre, Spotify bu süre dolmadan yayın lisansı almak için gerekli adımları attı ve Spotify'a erişimin engellemesi riski ortadan kalktı.

https://pazarlamasyon.com/booking-turkiyeye-geri-donuyor/

RTÜK tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloga açık bir iletişim yürüten üst kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir. Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir."

https://twitter.com/rtukkurumsal/status/1316682988479021057
Facebook’tan 50 Kişiye Kadar Görüntülü Konuşulabilen Özellik: “Messenger Rooms”
Facebook’tan 50 Kişiye Kadar Görüntülü Konuşulabilen Özellik: “Messenger Rooms”

Evlerde kaldığımız ve evlerden çalıştığımız son dönemde görüntülü konuşma platformları oldukça rağbet görmeye başladı. Zoom isimli platformun yükselişi bu dönemde en çok konuşulan konular arasındaydı. Zoom’un, günlük 300 milyon kullanıcı […]

comment 0
share
Etiketler
Spotify Video Podcast

Türk Turizmine Netflix Etkisi

Pazarlamasyon / 07 Eylül 2020
facebook twitter
Türk Turizmine Netflix Etkisi

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 8 farklı ülkede gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırması, dizi ve film sektörünün Türkiye’nin turizmine sağladığı büyük katkıyı verilerle ortaya koydu.

Araştırma kapsamında nüfuslarının toplamı 2 milyarı aşan ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Fransa, Hindistan, İsveç, Suudi Arabistan’daki katılımcılar iki farklı gruba ayrıldı. İlk grupta, bulundukları ülkede Netflix üzerinden yayınlanan Türk yapımlarını izleyen kişilere yer verilirken, ikinci grupta ise platformdaki Türk yapımlarını izlemediklerini belirten katılımcılar yer aldı.

https://pazarlamasyon.com/bir-netflix-hesabini-birden-fazla-kisinin-kullanmasi-netflix-icin-iyi-olabilir/

İzleyenler Türkiye'ye Gelmek İstiyor

Her iki gruptaki katılımcılara da salgın sonrası turistik amaçla Türkiye’ye seyahat etmek isteyip istemedikleri sorusu yöneltildi. Netflix üzerinden Türk yapımlarını izleyen ilk grupta “Evet, Türkiye’ye seyahat etmek isterim.” diyenlerin oranı %54’e kadar çıkarken diğer gruptaki katılımcılar arasında bu cevabı verenlerin oranı %25 seviyesinde kaldı. Başka bir deyişle Netflix üzerinden Türk yapımlarını izleyen kişilerin Türkiye’ye gelme ihtimalinin, diğer kişilerin iki katından daha fazla olduğu belirlendi.

Ülkeler özelinde bakıldığındaysa, Netflix’teki yerli yapımları izledikten sonra Türkiye’ye seyahat etmeye karar verdiklerini en çok söyleyenler sırasıyla Avustralya, ABD, Suudi Arabistan ve Hindistan’daki katılımcılar oldu.

https://pazarlamasyon.com/netflixin-ikonik-giris-sesinin-arkasindaki-hikaye/

Netflix'te Görüp Keşfediyorlar

Diğer yandan araştırma, normal koşullarda Türk yapımlarına ilgi duymayan kişilerin de Netflix sayesinde yerli yapımlara yönelmeye başladığını ortaya koydu. Buna göre ilk gruptaki katılımcıların %47’si "Netflix’te karşıma çıkmasaydı, herhangi bir Türk yapımını izlemezdim.” derken bu oran Fransa, İsveç ve Brezilya gibi ülkelerde %70’in üzerine çıktı.

‘Made In Turkey’ Koleksiyonu ile Kolay Erişim

Türkiye’de üretilen yapımları 190 ülkedeki 193 milyon üyesine taşıyan Netflix, geçtiğimiz şubat ayında üyelerinin bu yapımlara daha kolay ve hızlı ulaşmasını sağlayacak bir adım atarak ‘Made in Turkey’ içerik koleksiyonunu hizmete sunmuştu. Netflix üyeleri, bu koleksiyona dünyanın her noktasından netflix.com/MadeInTurkey adresine girerek ulaşabiliyor.

https://pazarlamasyon.com/netflix-bazi-iceriklerini-ucretsiz-sunmaya-basladi/

30’u Aşkın Dile Çevriliyor

Netflix’in içerik kütüphanesinde, yabancı yapımların yanı sıra çok sayıda Türkçe içerik yer alıyor. Bu yapımlar arasında Hakan: Muhafız, Atiye, Aşk 101, Rise of Empires: Ottoman, Yarına Tek Bilet ve Exatlon Türkiye gibi çeşitli formatlardaki Netflix orijinal yapımlarına ek olarak Organize İşler: Sazan Sarmalı, Ezel, Leyla ile Mecnun, 7. Koğuştaki Mucize, Ayla, Diriliş: Ertuğrul, Arif v 216, Masum gibi sayısız lisanslı yapım da bulunuyor.

Günümüzün Olmazsa Olmazı İnternet, 90’larda Nasıldı?
Günümüzün Olmazsa Olmazı İnternet, 90’larda Nasıldı?

Yıllardan 1999… Burak Kut radyolarda gümbür gümbür çalarken internet yeterince gelişmemiş sadece toplumun belirli bir kesimine hitap ediyordu. İnternete sahip insanlar da dial-up sesinden muzdaripti. Peki o zamanlar, günümüzün olmazsa […]

comment 0
share
Etiketler
Spotify Video Podcast

Mobil Yayın Servisi Quibi’nin Rakiplerinden Farkı Ne?

Serdar Altan / 10 Nisan 2020
facebook twitter
Mobil Yayın Servisi Quibi’nin Rakiplerinden Farkı Ne?

Yalnızca mobil cihazlara özel olan yeni yayın platformu Quibi, geçtiğimiz pazartesi günü ABD ve Kanada'da kullanıma sunuldu. Quibi, Netflix ve Disney Plus gibi yayın platformlarından biraz farklı. Zira mobil yayın platformu, kullanıcılarına 10 dakika ya da daha kısa süreli, yüksek kaliteli videolar ve diziler sunuyor.

Mobil yayın platformunun isminin nereden geldiğine değinecek olursak, Quibi, "hızlı ısırıklar" anlamına gelen "quick bites" ifadesinin kısaltılmış hali. Peki Quibi kullanıcılara tam olarak ne vadediyor, ne tür içerikler barındırıyor ve mobil yayın platformunun aylık abonelik ücreti ne kadar? Bunları ve benzer soruları CNN'in yapmış olduğu haberi temel alarak cevaplayalım.

Ne Tür İçerikler Barındırıyor?

Yayın platformunun içeriği, senaryolu, kurgusal dizilerden haber ve spor etkinliklerine kadar çeşitlilik gösteriyor. Bununla birlikte platformdaki içeriklerin hepsi, yüksek prodüksiyon bütçeleriyle hazırlanıyor. Videolar, hem yatay hem de dikey olarak izlenebilecek şekilde çekiliyor ve düzenleniyor.

Bunların yanı sıra şovlarda rol almaları ya da bu şovları üretmeleri için Jennifer Lopez, Steven Spielberg ve Chance the Rapper gibi isimlerle de anlaşılmış. Şu anda yayın platformunda yer alan en dikkat çekici yapım ise bilinen cinayetlerin gerçekleştiği evlerin restore edildiği "Murder House Flip" adlı reality şov gibi görünüyor.

Ne Kadar İçerik Sunacak ve Abonelik Ücreti Ne Kadar?

İçerik kütüphanesinde yer alan 50 şov ile çıkış yapan mobil yayın platformu, ilk yılında 175'i orijinal şov olmak üzere toplam 8.500 adet içerik yayımlamayı planlıyor.

Mobil yayın platformunun iki farklı abonelik seçeneği bulunuyor. Bunları biri reklamlı, diğeri ise reklamsız. Reklam içeren aboneliğin aylık ücreti 4,99 dolar iken reklam içermeyen aboneliğin aylık ücreti ise 7,99 dolar. Bununla birlikte yayın platformu, kullanıcılarına 90 günlük ücretsiz deneme imkanı sunuyor.

Arkasında Hangi İsimler Var?

Quibi'nin yöneticileri arasında özellikle iki isim dikkatleri çekiyor: Meg Whitman ve Jeffrey Katzenberg. Meg Whitman, eBay'in eski CEO'larından biri ve Jeffrey Katzenberg ise ünlü animasyon film stüdyosu DreamWorks'ün kurucu ortağı. Ve Wall Street Journal'in belirttiğine göre, bu iki isim, Quibi için yaklaşık olarak 2 milyar dolar yatırım toplamayı başardı.

Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK’ten Yayın Lisansı Aldı
Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK’ten Yayın Lisansı Aldı

Pek çoğunuzun bildiği gibi, geçtiğimiz dönemde birçok defa Netflix‘in Türkiye’den çekileceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Hatta son olarak temmuz ayında, RTÜK’ün, eşcinsel bir karakterin yer alacak olmasından ötürü Netflix’in yeni […]

comment 0
share
Etiketler
Spotify Video Podcast
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön