Sovyet Komutan İçin Özel Olarak Üretilen İçecek: Beyaz Kola

Georgy Zhukov, 2.Dünya Savaşı sırasında SSCB'nin en ünlü savaş generallerinden biriydi. Düşük gelirli bir aileden olmasına rağmen, sıkı çalışmasıyla Kızıl Ordu'nun en üst kademelerine yükselebilmişti. 2.Dünya Savaşı sırasında Mançurya'daki Japon işgalini geri püskürtme taktikleri ile Stalin'in kitaplarında bile yer ver bulmuştu. Zhukov bir Sovyetlere karşı bir Alman işgali beklediği için Stalin'i hep uyarmıştı ve Kızıl Ordu'yu hep hazırda bekletmişti. Almanların Barbarossa Harekatı olarak adlandırdıkları Sovyetler Birliği'ndeki Stalingrad'a saldırı hareketinde Stalin, Zhukov'u SSCB'yi kurtarmaya çağırmış ve hareket Sovyetlerin karşı taaruzuyla sonuçlanmıştı.

https://pazarlamasyon.com/coca-cola-bir-zamanlar-kokain-iceriyordu/

Zhukov, Stalingrad'daki karşı taaruz zaferinden sonra savaşı Almanya'ya taşımakta kararlıydı. Zhukov, Kızıl Ordu'yu Stalingrad kapılarından Berlin kapılarına kadar götürdü. Böylece Naziler yenilgiye uğramıştı ancak galibiyet, 2. Dünya Savaşı sırasında müttefik olan SSCB ile ABD arasına demir bir perde düşürdü.

Ünlü bir Amerikan alkolsüz içecek şirketi olan Coca Cola,İkinci Dünya Savaşı boyunca ABD kuvvetleri ile seyahat etti. Askerlere, savaş alanlarına Coca Cola göndererek destek olmaya çalıştı. Ayrıca anlaşmaya göre savaş sırasında bir bölge ABD kontrolüne girdiğinde, Coca Cola bölgede bir fabrika kuracak ve ABD birliklerine ile yerel halka Coca Cola tattıracaktı. Ancak savaştan sonra Coca Cola ABD zaferini sembolize ettiği için uzun bir süre Cola SSCB'ye giremedi.

2. Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında ABD Generali Dwight D. Eisenhower ile yapılan görüşmelerden birinde Zhukov, Eisenhower'ın ikramı üzerine Coca Cola'nın tadına baktı ve bayıldı. Ancak kapitalizmin sembolü olan Coca Cola'nın SSCB'ye girmesi zor gözüküyordu. Bu nedenle SSCB Coca Cola'yı yasakladığında Zhukov, Eisenhower'dan votka gibi renksiz, benzersiz bir Coca-Cola yapılmasını istedi. Eisenhower, talebi o zamanki ABD başkanına iletti ve o da Coca Cola yönetimine sordu.

Coca Cola'nın Viyana fabrikası bu olasılığı kontrol ederken Coca Cola'da çalışan Belçikalı bir kimyager, Coca Cola'nın üretimi sırasındaki bir bileşen olan karamelin çıkarılması halinde Coca Cola'nın şeffaf hale geldiğini keşfetti. Bu sayede tıpkı vodkaya benzeyen bir Cola üretilmiş olacaktı.

Coca Cola ayrıca Zhukov için kıvrımlı olmayan vodkaya benzeyen yeni şişeler yaptı. Zhukov için elli kasa Beyaz Coca Cola yapıldı ve her iki ülkeden gümrük memurları sıkı kontrolleri olmasına rağmen bir şekilde kontrol edilmeden bir kargo kamyonuyla taşındı.

Bu olaydan yıllar sonra ilk kez 1986'da SSCB'ye fabrikasını açan Coca Cola'nın başarısı, rakibi Pepsi'nin 1974'te SSCB’ye ilk giren marka olduğu için sahne arkasında kaldı. Ancak zamanla Coca Cola, SSCB yıkılana kadarki sürede bile en çok satılan meşrubat olarak Pepsi'nin yerini hızla aldı.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir