Sosyal Sorumluluk Projelerini En İyi Şekilde Kullanan 4 Marka

  • PSFK son olarak paylaştığı bir yazısında, ortak değerlere sahip çıkarak tüketicilerle en iyi şekilde bağlantı kurmayı başaran dört markaya yer verdi.
  • Bu markalar arasında denizlerdeki plastik kirliliğine son vermek amacıyla Parley For The Oceans isimli kar amacı gütmeyen kuruluşla iş birliği yaparak bir sosyal sorumluluk projesi yürüten spor giyim markası Adidas da yer alıyor.
  • Denizlerdeki plastik atıklardan spor ayakkabılar yapan Adidas'ın, 2018 yılı içerisinde bu ayakkabılardan toplamda 5 milyon çift satması bekleniyor.
  • İlgili Yazı: ABD Senatörlerine, Üzerlerinde "Ellerinizdeki Kan" Yazan Sabun Paketleri Gönderildi

Tüketicilerin bir markayı ve onun ürünlerini sevebilmeleri için öncelikle onun karakteri, ürünleri ve neyi savunduğunu anlamaları gerekir. PSFK geçtiğimiz hafta içerisinde paylaştığı bir yazıda, bu nedenden dolay ahlak, ustalık ve kaliteye değer veren tüketicilerle direkt olarak bağlantı kurmak için ürünlerinizin ve servislerinizin arkasındaki süreci paylaşmaktan çekinmemeniz ve aynı zamanda marka güveni ve bağlantısı meydana getirmek için tüm iletişim kanallarında bir özgünlük ve şeffaflık standardı sağlamanız gerektiğini ifade ediyor. Sosyal aktivizm, tüketiciler için her geçen gün daha önemli bir hal alıyor. ABD'deki Y kuşağı internet kullanıcılarının %87'si, sürdürülebilir ürünler için daha fazla para ödemeye hazır. Markalar, girişimler ve ilham verici içerikler yapmayı değiştirmek için tüketicileri açığa çıkararak tümüyle bir güç olmaya kalkışabilir. Bununla birlikte markalar, uçtan uca şeffaflığı garanti altına alarak ve üretim, fiyatlandırma ve ilkeler ile ilgili bilgiler hakkında dürüst olarak bir tüketici güveni meydana getirebilir. PSFK son olarak paylaştığı bir yazıda, bu zamana kadar yaptıkları çeşitli hamleler sayesinde tüketicilerle en iyi şekilde bağlantı kurmayı başaran dört markaya yer verdi.

Adidas

[caption id="attachment_82176" align="aligncenter" width="1000"] Adidas'ın Parley For The Oceans İş Birliğiyle Gerçeğe Dönüştürdüğü, Dünyanın Okyanustaki Plastik Atıklar Kullanılarak Üretilen İlk Spor Ayakkabısı[/caption] Dünyanın önde gelen spor giyim markalarından biri olan Adidas, "Dünya Okyanus Ayı" için denizlerdeki plastik kirliliğine son vermek amacıyla yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Parley For The Oceans isimli kar amacı gütmeyen kuruluşla iş birliği yaptı. Ayrıca marka, okyanuslarının korunmasının önemi konusundaki farkındalığı artırmanın bir yolu olarak ve bu konuda çalışan topluluğu çalışmalarına dahil etmek için Runtastic uygulaması aracılığıyla girilen her kilometre için 1 dolar bağışladı. Bununla birlikte Adidas, Parley For The Oceans ile yaptığı iş birliği kapsamında, denizlerdeki plastik atıkları kullanarak spor ayakkabılar üretti. Markanın, bu yıl sonu itibarıyla bu ayakkabılardan 5 milyon çift satması bekleniyor.

Bonobos

Erkek giyim perakendecisi Bonobos'un "Tanımı Geliştir" ismiyle başlattığı kampanya, geleneksel erkekliğin tanımını yeniden yazmayı amaçlıyor. Bu kampanya, ESPY Awards sırasında yayımlanan ve farklı vücut ölçülerine ve geçmişlere sahip olan bazı erkeklerin, bir erkek olmanın onlar için ne anlam ifade ettiği hakkında konuştukları bir reklam ile başlatıldı. Bu şekilde marka, daha çeşitli, kapsayıcı ve erkekliğin kabul gören bir temsilini meydana getirmeyi umuyor.

De Beers

Elmas şirketi De Beers, blockchain kullanarak bütün tedarik zinciri boyunca elmasları takip etmeye olanak sağlayan Tracr adında yeni bir araç duyurdu. Tracr, gerçekliklerini doğrulamak ve şiddeti finanse etmek için kullanılabilecekleri çatışma bölgelerinden olmadıklarından emin olmak için elmasların madenlerden son kullanıcılara kadar olan yollarını takip ediyor. Platform tüm katılımcıların verilerini korumak için tam gizlilik sağlarken aynı zamanda elmasların yolculuklarının değişmez ve kalıcı bir kaydını da oluşturuyor.

Oliver Cabell

Tüketiciye yönelik aksesuar şirketi Oliver Cabell, internet sitesinde tüketicilerin ne için ödeme yaptıkları ve perakendecinin üretim maliyetlerine ek olarak onlardan ne kadar ücret aldığı ile ilgili olan doğru ayrıntıları görmelerine imkan tanıyan şeffaf bir fiyatlandırma modeli kullanıyor. Maliyet dökümü; malzemeler, imalat, nakliye ve diğer masrafların maliyetini içeriyor. Şeffaf fiyatlandırma programı sadece tüketici güveni oluşturmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda şirketin doğrudan tüketiciye yönelik modelinin ve kaliteli üretiminin, müşterilerin tasarruf etmelerini sağlayacağına ve satın alma işlemlerine daha fazla değer katacağına işaret ediyor.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir