• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Sosyal Medyanın İnovasyon Lideri Kim?

Şeyda Morran / 03 Ocak 2018
facebook twitter

Agustos 2016da, Instagram’ın stories özelliğini lanse ettiği günlerde aslında pek çoğumuz Snapchat hesaplarımızda yeterince mutlu ve aktiftik. Lansmanın yapıldığı ilk gün pek çok kişi, Instagramı bu kopyacılığından dolayı ağır eleştirmiş, fakat yine de bu hamlenin Snapchat’ten çok büyük bir pay çalacağını sezmişti.

Fakat Snapchat böyle büyük bir rakip atağı karşısında bile ayakta kalmanın en önemli yolunun nereden geçtiğini tüm sektörlere bir kez daha hatırlattı.

Bugün geldiğimiz noktada Snapchat, Twitterdan farklı olarak korkulduğu gibi gündemden düşmedi. Tam tersi, hepimizi Snap Inc yönetiminin karşısında şapka çıkarmaya teşvik edecek bir şekilde sosyal medya sektörüne yaptığı inovasyon liderliğini hızlandırarak sürdürmeye devam ediyor.

2011 yılının Eylül ayında, internet normlarının herşeyi kaydetmek olduğu bir ortamda Snapchat gün içinde kayıtlı olması gerekmeyen basit ve eğlenceli anların potansiyelini fark ederek, sadece seçtiğiniz kişilere gönderebildiğiniz,kaydolmayan, hatta ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa bildirim gönderen platformuyla hepimizin dikkatini çekmişti. 2013 senesinde günümüzün en sık kullanılan özelliği, Stories’i hayata geçirerek bize tüm takipçilerimize açık şekilde 24 saat kalıcı hikayeler yaratma şansı tanıdı ve böylelikle kendi mecrasına özel ilk sosyal medya ortamını oluşturmuş oldu. 2014 itibariyle başlayan ve günümüze kadar devam eden yoğun inovasyon döneminde mecraya sırasıyla, Chat,Our Story, Geofilters, Discover, Lenses lansmanlarından sonra, “Snapchat acaba spontanelik stratejisini değiştiriyor mu?” sorusunu sormamıza sebep olan Memories özelliği de eklendi.

Sonrasında Bitmoji ile yine iyi bir trend başlatan Snapchat, Agustos 2016da Instagram’ın filtre ve sticker özellikleriyle birlikte gümbür gümbür yaptığı Stories lansmanından 1 ay sonra Spectacles lansmanı ile Google’ın daha önce başaramadığı Google Glass işine yeni, modern, genç jenerasyonlara uygun, ve eğlenceli bir bakış açısı getirdi.

Snapchat’in son olarak Ekim 2017’de Jeff Koons ile yaptığı projeye bakarsak, arttırılmış gerçeklik (AR) konusunda da sosyal mecralara liderlik etmeye başladığını söyleyebiliriz. Son iki senedir gördüğümüz trendlere bakarak Snap Inc’in getirdiği bu yeni teknolojinin kısa zaman sonra facebook tarafından kopyalanarak yaygınlaşması, başarıya ulaştıktan sonra diğer teknoloji devlerinin de yazılımlarına eklenmesi, dolayısıyla da yakın gelecekte AR’nin sosyal medya gündemimizin tam ortasında duruyor olması kaçınılmaz olacak.

Yani anlayacağınız, sosyal mecralarda gelecekte bizi nelerin beklediğini Snap Inc’in hamlelerini yakından takip ederek tahmin etmek mümkün.

Netflix, ABD’den Sonra Türkiye Fiyatlarına Da Zam Yaptı
Netflix, ABD’den Sonra Türkiye Fiyatlarına Da Zam Yaptı

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler olan dijital yayın platformu Netflix, Ekim 2020’de ABD’deki ücret artışından sonra Türkiye’deki üyelik ücretlerinde de güncelleme yaptı. Netflix Türkiye‘den yapılan açıklamaya göre aylık üyelik […]

comment 0
share
Etiketler
inovasyon Instagram snapchat sosyal medya stories

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TikTok ve Shopify, Yeni Ortaklıklarını Duyurdu

Ayşe Göl / 28 Ekim 2020
facebook twitter
TikTok ve Shopify, Yeni Ortaklıklarını Duyurdu

TikTok ve Shopify, bir iş birliği içerisinde olduklarını duyurdu. Yaptıkları yeni ortaklık, Shopify’ın 1 milyondan fazla satıcısının TikTok’un genç kitlesine ulaşmasını ve satışları artırmasını amaçlıyor. Şirketler, ortaklığın diğer uygulama içi alışveriş özelliklerini de içerecek şekilde genişleyeceğini söyledi.

https://pazarlamasyon.com/dunkin-gibi-markalar-calisanlarinin-cektigi-tiktok-videolarini-yayinliyor/

Bu yeni ortaklık, Shopify satıcılarının TikTok'taki pazarlama kampanyalarını doğrudan Shopify kontrol panelinden oluşturmasına, yürütmesine ve optimize etmesine imkan tanıyor. Böylece satıcılar, TikTok for Business hesapları oluşturarak Shopify'dan akış içi alışveriş yapılabilir video reklamları yerleştirebilecek.

Aynı zamanda satıcılar, kitlelerini cinsiyet, yaş, kullanıcı davranışı ve video kategorisine göre hedefleyebilecek ve ardından kampanyanın zaman içindeki performansını izleyebilecek. Kampanyanın maliyeti, satıcının işletme hedeflerine ve ne kadar bütçe ayırdığına göre değişecek. İlk TikTok kampanyasına başlamaları için satıcılara 300 dolarlık bir reklam kredisi sunulacak.

TikTok, Shopify'daki TikTok kanalının şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm satıcılar için yayında ve erişilebilir durumda olduğunu ve 2021'in başlarında Kuzey Amerika, Avrupa ve Güneydoğu Asya'daki diğer pazarlarda da satışa sunulacağını söyledi.

https://pazarlamasyon.com/walmart-shopify-is-birligi-ile-e-ticaret-agini-genisletiyor/

TikTok, son yıllarda popülaritesini artırdı. Reklamverenlerin bir hashtag'e sponsor olurken kullanıcıları uygulama içi bir alışveriş açılış sayfasına yönlendirmesine olanak tanıyan Hashtag Challenge Plus adlı bir ürün de dahil olmak üzere e-ticaret tekliflerini genişletti. Ek olarak, TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri’nde yeniden yapılandırılması kapsamında perakende devi Walmart, şirkette %7,5 hissesini talep edecek. Walmart yakın zamanda Shopify ile bir ortaklık yaptığını duyurmuştu.

Bu yıl Tiktok, Tiktok for Business şemsiye markasını oluşturmak, self servis bir reklam platformu açmak ve kullanıcı hedefleme yeteneklerini genişletmek için oldukça çaba sarf etti. Hindistan'daki yasağa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki olası bir kurumsal yeniden yapılanmaya rağmen medya alıcıları TikTok ile çalışmaya devam etti.

Ford, Instagram AR ile Elektrikli Mustang’i Tanıttı
Ford, Instagram AR ile Elektrikli Mustang’i Tanıttı

Markalar, salgın döneminde insanlarla uzaktan daha iyi etkileşim kurabilmek ve daha az maliyetli pazarlama çalışmaları yaparak daha çok kişiye ulaşabilmenin yollarını arıyor. Artırılmış gerçeklik gibi yeni teknolojileri kullanmak da daha […]

comment 0
share
Etiketler
inovasyon Instagram snapchat sosyal medya stories

Tüketiciler ve Pazarlamacılar, Reklam Tercihleri ​​Konusunda Farklı Görüşteler

Begüm Canbaz / 06 Ekim 2020
facebook twitter
Tüketiciler ve Pazarlamacılar, Reklam Tercihleri ​​Konusunda Farklı Görüşteler

Her geçen gün sosyal medya platformları artıyor ve kullanıcılar da üye oluyor. Markalar da tüketicileri bu platformlarda yakalamak için kıyasıya rekabet ediyorlar. Tüketicileri dijitalde yakalamak için sürekli kendilerini geliştiriyorlar. Platformlara reklamlar vererek veya içerikler üreterek tüketiciyle etkileşime girmeye ve iletişimde kalmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla tam bu noktada markaların pazarlama stratejileri ve reklam verilen platformların önemi öne çıkıyor.

https://pazarlamasyon.com/tuketicilerin-yarisi-urunle-baglantili-reklamlari-daha-fazla-dikkate-aliyor/

Kantar araştırma şirketinin yaptığı bir araştırma, tüketicilerin dijital platformlar söz konusu olduğunda, yeni olan platformları tercih ettiğini gösterdi. Örneğin tüketiciler TikTok gibi daha yeni platformlarda gördükleri reklamlar hakkında genellikle Google veya Youtube reklamlarına kıyasla daha olumlu düşüncelere sahip oluyorlar.

Kantar'ın dijital reklam platformları için tüketici tercihleri ​​sıralamasında sosyal video paylaşma uygulaması TikTok, dünya çapında birinci oldu. Onu Instagram, Snapchat, Google ve Twitter izledi. Bilinen ve daha önce kullanılan platformlarda reklamlar pazarlamacılar tarafından daha kolay hedeflenebiliyor, kampanyalar optimize edilebiliyor ve veriler daha kolay işlenebiliyor. Bilinen yerlere reklam vermek daha kolay oluyor. Ancak görünen o ki bilinen platformlardan ziyade yeni platformlar daha çok ilgi çekiyor.

https://pazarlamasyon.com/seo-onumuzdeki-donemde-pazarlamacilarin-guvenli-limani-olacak/

Araştırmadaki bulgular, halihazırda çokça kullanılan dijital platformlara reklam veren pazarlamacıların bakış açılarıyla çelişiyor. Çünkü bulgular, pazarlamacıların doğru yere reklam vermeleri ve doğru dengeyi bulmaları için tüketicilerin tercih ve zevklerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor.

Kantar'ın küresel medya markası direktörü Duncan Southgate yaptığı açıklamada, reklamverenlerin ve ajansların mesaj verilen platform konusunda daha niceliksel bir anlayış geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi. Bununla birlikte farklı medya kanalları ve platform seçimleri ile marka hedeflerinin geliştirilebileceğine ve etki yaratılabileceğine de değindi.

Netflix, ABD’den Sonra Türkiye Fiyatlarına Da Zam Yaptı
Netflix, ABD’den Sonra Türkiye Fiyatlarına Da Zam Yaptı

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler olan dijital yayın platformu Netflix, Ekim 2020’de ABD’deki ücret artışından sonra Türkiye’deki üyelik ücretlerinde de güncelleme yaptı. Netflix Türkiye‘den yapılan açıklamaya göre aylık üyelik […]

comment 0
share
Etiketler
inovasyon Instagram snapchat sosyal medya stories

Starbucks, Baristalarının İsimleri Yanlış Yazmalarını Tiye Aldı

Serdar Altan / 13 Ağustos 2020
facebook twitter
Starbucks, Baristalarının İsimleri Yanlış Yazmalarını Tiye Aldı

Starbucks baristalarının sık sık müşterilerin isimlerini bardakların üstüne yanlış yazdıkları bilinen bir gerçek. Bizim ülkemizde pek sık yaşanan bir durum olmasa da, yurt dışında sıklıkla bu tarz durumlarla karşılaşılıyor. Starbucks geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımında işte bu durumdan ilham aldı.

https://pazarlamasyon.com/starbucks-isimleri-bardaklara-bilerek-mi-yanlis-yaziyor/

Reklam ajansı Iris Worldwide tarafından Starbucks için tasarlanan afişte, yüz maskesi takan bir müşterinin adını söylerken çıkardığı boğuk sesi ima etmek için üzerinde "mmpfffh" yazan bir Starbucks bardağı yer alıyor. Ayrıca afişte corona virüs salgını sırasında Starbucks mağazalarındayken maske takan müşterilere teşekkür eden bir mesaj da bulunuyor.

Iris Worldwide'ta yardım kreatif direktör olarak görev yapan Eli Vasiliou, hazırladıkları bu afişle ilgili olarak Muse by Clio adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, "Bardakların üzerindeki isimler Starbucks'ta çok büyük bir şey ve aniden baristalar için hayatın ne kadar aldatıcı olduğu aklıma geldi. Hiç şansları yok." dedi ve ekledi:

"Bu fikir beni güldürdü, bu yüzden bunu Starbucks'ın Instagram ve Facebook'u için küçük bir sosyal paylaşım olarak hazırladık. Müşteri (Starbucks) bu fikri sevdi ve onayladı."

Netflix’ten TikTok Benzeri Bir Özellik: “Fast Laughs”
Netflix’ten TikTok Benzeri Bir Özellik: “Fast Laughs”

TikTok‘un kısa video özelliğini uzun süre önce Instagram “Reels” adıyla uygulamaya entegre etmişti ve kullanıcılar tarafından sıkça kullanılmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Netflix de böyle bir özellik geliştirdi. TikTok’tan önemli […]

comment 0
share
Etiketler
inovasyon Instagram snapchat sosyal medya stories
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön