• Pazarlamasyon TV
  • Social Influencers
  • Etkinlikler
  • Akademi
  • Kariyer
Created with Sketch.
  • Prime’ı Keşfet
  • Intelligence Platform
  • Marketing Meetup
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Size İlham Verebilecek 8 Şirket Profil Sayfası

Tümay Ulutaş Ertuğrul / 08 Şubat 2019
facebook twitter

Bugünlerde birçok sosyal medya platformunda (Facebook, Instagram, LinkedIn…), şirketimizin profil sayfalarını kolaylıkla oluşturabiliyoruz. Fakat kendi web sitemizdeki profesyonel bir şirket profilini düzenlemek söz konusu olduğunda, açıkçası bu işi tamamlarken biraz zorluk çekiyoruz.

Bu yazımızda ziyaretçilerinizi merakta tutan bir şirket profili tasarlayabilmeniz için sizlere ilham verip yardımcı olabilecek 8 şirket profilinden bahsedeceğiz.


1- Zappos

sirket-profil-sayfası-zappos
Zappos

İnsanlar hikayelerle daha iyi bağlantı kurarlar. En şaşırtıcı hikayeye sahip olmayabilirsiniz, Zappos video içerik yapımcılarının günde 50 fazla video içerik oluşturması gibi. Fakat insanların şirket profilinizdeki bilgileri gerçekten hatırlamasını istiyorsanız, bu yaklaşım size fikir verebilir.

Paylaşmadan geçmeyelim, Zappos’un Başarı hikayesinin anlatıldığı Mutluluk Dağıtmak’ı henüz okuma fırsatı bulamadıysanız, okumanızı tavsiye ederiz.

2- Google

sirket-profil-sayfası-google
Google2

Birçok şirket profilinden farklı olarak Google, Google’ ı Google yapan misyonu bir paragrafla vurgular.

Gerçekten Google bile, bu kadar kısa tutabiliyorsa bunu neden siz yapmayasınız? İsteyen herkes yapabilir.

Sayfanın biraz aşağısında verilen bağlantı linkiyle Garajdan Googleplex’e başlıklı tarihimiz kısmında ziyaretçi dilerse 1998’den günümüze ayrıntılı olarak Google geçmişini inceleyebilir.

3 – Philips

sirket-profil-sayfası-philips
PHILIPS

Dikkat çekici bir görsel, yüzlerce kelimenin yerini doldurabilir. Geleneksel kurumsal tarzı tercih etmeyen Philips, şirket profili sayfası boyunca büyük ve canlı fotoğraflar kullanır.

Philips’te övebileceğimiz bir diğer güzel özellik ise, bu sayfanın statik değil dinamik olmasıdır. Yılda birkaç kez güncellenir.

4- Blurb

sirket-profil-sayfası-blurb
Blurb

Blurb ise minimalist tasarımdan yana tercihini kullanmış ve beyaz alan kullanmaktan çekinmemiş gçrdüğünüz gibi.

Biraz ilerledikçe alakalı içeriğe link verdiği için ziyaretçiyi web sitesinde tutmayıda sağlayabildiğini de söyleyebiliyoruz.

5- Heineken

sirket-profil-sayfası-heineken
HEINEKEN

Tercihinizi videodan yana da kullanabilirsiniz. Heineken’de bunu oldukça güzel yapan şirketlerden. Hakkındaki önemli bilgileri bir araya getirmiş ve ilgi çekici kısa bir animasyon video eşliğinde ziyaretçileriyle buluşturmuş.

6- Atos

sirket-profil-sayfası-atos
Atos

Güveni vurguladığı bir giriş yapıp, bunu destekleyen bir bakış açısıyla ilgili raporları yayınladığı linkleri paylaşmış.

Yıllık rapor ve kurumsal sorumluluk raporu paylaşılan raporlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla, şeffaflığı ön plana almayı gayet güzel başarmış. Başarılı bir dijital dönüşümde müşterilerine efektif bir şekilde rehberlik edeceklerine dair güvenimiz artıyor. Bir de raporların 2018 yılı versiyonunu görebilsek şahane olur.

7- Starbucks

sirket-profil-sayfası-starbucks

Starbucks

Evet, yukarıdaki ekran görüntüsü, bize açıkça Starbucks’ın bu sayfaya görsel olarak bir yatırım yapmadığını söylüyor. Fakat içeriği okuduğumuzda paylaşılanların yeterince yaratıcı olmadığını söyleyemeyiz. Dikkat çeken unsurlar arasında Starbucks kültürü ve isminin ilham kaynağı bulunuyor.

8- Nike

Evet, yukarıdaki ekran görüntüsü, bize açıkça Starbucks’ın bu sayfaya görsel olarak bir yatırım yapmadığını söylüyor. Fakat içeriği okuduğumuzda paylaşılanların yeterince yaratıcı olmadığını söyleyemeyiz. Dikkat çeken Starbucks kültürü ve isminin ilham kaynağı hikayelerinde akıllda kalıcı unsurlardan.

Nike

Nike’ın sayfasını incelediğimizde hemen gözümüze çarpan 2 ana unsur oluyor. Biri insan, diğeri de zinde kalmak. Sayfada bizi karşılayan video içerikte farklı yaşlardaki ve farklı milletteki kişilerin spor yaparken çekilmiş videolarını görüyoruz.

Ürünlerinden çok az bahsedip, daha çok savunduğu değerleri hakkında bilgi vermek de güzel bir yaklaşım.


Bir şirket profil sayfası ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında ziyaretçilere bilgi vermeyi amaçlar. Ancak, siz şirket profilinizi oluştururken yalnızca ne sattığınız üründen veya sunduğunuz hizmetten bahsederseniz kalabalık arasında farkedilme potansiyelinizi kendi ellerinizle geri tepmiş olursunuz.

Ziyaretçilerinize hikayenizden bahsedin, neden sattığınızı ya da bu hizmeti neden sunduğunuzu anlatın. Şirketin nasıl başladığı, vizyonu, misyonu ve değerleri hakkında aynı kalıptan çıkmış bir şirket profili gibi olmasın sizinkisi.

Yaratıcı olalım derken, hazırlayacağınız şirket profilini potansiyel alıcı ve paydaşlarınızı ürünleriniz, hizmetleriniz ve mevcut durumunuz hakkında bilgilendirmeyi es geçin de demiyoruz. Aksine bunu layıkıyla yapın, yalnız bunu yaparken uzun uzun kimsenin okumayacağı, yaratıcılıktan uzak yazılı belgeler ile yapmamayı tercih edin. Sadece anlatım diline odaklanılmamalı, tasarım, yazı tipi, içerikte kullanılan renk ve akışa da odaklanmalıyız.

Çünkü rakiplerimiz arasından sıyrılıp farklılaşmamız, doğru hikayeyle yola çıkıp sarsılmaz bir imaj oluşturmak lazım. Hikayemizi kurgularken odaklanmamız gereksense rakiplerimizden nasıl sıyrılabileceğimiz olmalı. Bunun için de onları yakından tanımalıyız.

Özetle, ürün veya hizmetinizin ziyaretçinin hayatını nasıl olumlu yönde etkileyeceğini umduğunuza dair kapsayıcı bir genel bakış açısı yansıtın. Bu sizin için her şey!

Kaynaklar: Hubspot, iMPACT.

Krizi Fırsata Çevirmeyi Başaran 3 Şirket
Krizi Fırsata Çevirmeyi Başaran 3 Şirket

Bu zamana kadar pek çok şirketin kurumsal imajının, yaşadıkları krizler nedeniyle fazlasıyla zedelendiğine şahit olduk. Ancak bu krizleri başarılı bir şekilde idare etmekle kalmayıp fırsata dönüştüren şirketler de var. Next […]

comment 0
share
Etiketler
featured Google + philips starbucks Zappos
logo
Marketing Meetup Happiness
25 Nisan 2019
Erken Kayıt Fırsatı

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan Açıklama: Türkiye Pazarında Sıkıntı Var

Cemre Üçhisarlı / 02 Kasım 2018
facebook twitter
Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan Açıklama: Türkiye Pazarında Sıkıntı Var Apple'ın CEO'su Tim Cook Türkiye ve Rusya gibi pazarlarda sıkıntılar olduğunu söyledi. Cook, firmanın yıl sonu satış hedefini tutturamayacağını ifade etti. Tim Cook "gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı hedefin tutmasını beklemediğini" ifade etti. Reuters'in haberine göre Aralık ayıyla biten mali son çeyrekte Apple'ın 91 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Cook yatırımcılara yaptığı açıklamada sorunlu pazarların "Türkiye, Hindistan, Rusya ve Brezilya" olduğunu belirtti.

Dolar Artışı ile Ürünlere Zam Gelmişti

Apple Türkiye'de art arda yaptığı zamlar ile gündem olmuştu. 7 TL'den dönen dolar/TL kurunun ardından kurun 5.50 civarında seyretmesiyle birlikte Apple ürünlerinde indirim de yaptı. Fakat bu indirime rağmen iPhone fiyatları hala eski seviyesinin üzerinde.

Ürünlerin güncel fiyatları ise şöyle:

  • iPhone 8 (64 GB): (Eski fiyat) 6499 TL (Yeni fiyat) 5799 TL
  • iPhone 8 (256 GB): (Eski fiyat) 7999 TL (Yeni fiyat) 7099 TL
  • iPhone 8 Plus (64 GB): (Eski fiyat) 7499 TL (Yeni fiyat) 6699 TL
  • iPhone 8 Plus (256 GB): (Eski fiyat) 8999 TL (Yeni fiyat) 7999 TL
  • iPhone 7 (32 GB): (Eski fiyat) 4999 TL (Yeni fiyat) 4499 TL
  • iPhone 7 (128 GB): (Eski fiyat) 5999 TL (Yeni fiyat) 5399 TL
  • iPhone 7 Plus (64 GB): (Eski fiyat) 6299 TL (Yeni fiyat) 5699 TL
  • iPhone 7 Plus (128 GB): (Eski fiyat) 6999 TL (Yeni fiyat) 6599 TL
  • Yeni iPad 9.7 32 GB: (Eski fiyat) 2799 TL (Yeni fiyat) 2499 TL
  • iPad Pro 10.5 64 GB: (Eski fiyat) 5399 TL (Yeni fiyat) 4799 TL
  • Apple Watch Series 3: (Eski fiyat) 2499 TL (Yeni fiyat) 2149 TL
  • Apple Watch Series 4: (Eski fiyat) 3499 TL (Yeni fiyat) 3099 TL
  • Apple TV 4K: (Eski fiyat) 1799 TL (Yeni fiyat) 1579 TL
  • Airpods : (Eski fiyat) 1349 TL (Yeni fiyat) 1199 TL
  • Lightning konnektörlü Earpods: (Eski fiyat) 249 TL (Yeni fiyat) 229 TL
  • 13 inç Macbook Air: (Eski fiyat) 7999 TL (Yeni fiyat) 7199 TL
  • 21.5 inç iMac: (Eski fiyat) 9399 TL (Yeni fiyat) 8399 TL
  • En üst seviye iMac Pro: (Eski fiyat) 119 bin TL (Yeni fiyat) 109 bin TL
Netflix 190 Ülkeye Nasıl Yayıldı?
Netflix 190 Ülkeye Nasıl Yayıldı?

Ülkemize 2016 yılına geldiğinde dünya çapında 70 milyon abonesi olan Netflix şu anda toplam abone sayısının 140 milyona yaklaştığını duyurmuştu. Son günlerde Bird Box filmi, Black Mirror dizisinin özel interaktif […]

comment 0
share
Etiketler
featured Google + philips starbucks Zappos

Bir Google Çalışanından 7 Önemli SEO Dersi

Serdar Altan / 23 Kasım 2018
facebook twitter
Bir Google Çalışanından 7 Önemli SEO Dersi
  • Bu yazımızda girişimci Neil Patel'in bir Google çalışanından öğrendiği 7 büyük SEO dersini sizlerle paylaştık.
  • Google'ın SEO algoritmasında yapılan güncellemeler nedeniyle internet sitelerinin trafiğinde dalgalanmalar yaşanması gayet normal bir durumdur.
  • Google pazarlamacıların bunları satın aldıklarını ve bunları sitelerine yönlendirdiklerini ya da backlink'lerden yararlanmak için bir bloglar ağı meydana getirdiklerini biliyor. Bu yüzden paranızı kullanım süresi dolmuş alan adlarına harcamayın.
  • Google'ın kullanıcıları yalnızca kendi sitesinde tutmak istediğine dair iddialar, büyük bir yanılgıdan ibaret. Google'ın arama motorunda yaptığı değişiklikler, tamamen aramalardan elde edilen verilere dayanıyor.
  • Yakın gelecekte, Google'dan trafik elde etme şekillerinin değişiklik göstereceğine dikkat çeken Neil Patel, bu noktada yapabileceğimiz tek şeyin, Google'dan trafik almamızı garanti altına almak için teknolojiye uyum sağladığımızdan emin olmamız olduğunu dile getiriyor.
  • İlgili Yazı: SEO Analiz Araçları İle Gerçeklerle Yüzleşin

İnternet siteleri için arama motoru optimizasyonu ya da daha sık kullanılan ismiyle SEO, hayati bir önem taşımaktadır. Ancak internet sitelerinin büyük kısmının SEO'ya ne kadar uygun bir hale getirildikleri tartışmaya açık bir konu. SEO'nun içerisinde dikkat edilmesi gereken çok fazla etken bulunuyor ve bu etkenler zaman içerisinde değişebiliyor. Girişimci Neil Patel de kişisel internet sitesinde, bir Google çalışanından öğrendiği 7 büyük SEO dersini paylaştı.

1. Google'daki cezalar ve yasaklar, çoğu insanın düşündüğü şekilde işlemiyor.

Google’ın amacı siteleri cezalandırmak değildir. Onların amaçları, her bir arama yapan kişi için en alakalı listelemeyi sunmaktır. Örneğin eğer BMW, kendisine dikkat çeken bazı kötü linklere sahipse ya da link oluştururken yakalandıysa, BMW'yi yasaklamak ya da cezalandırmak aptalca olabilir. Bunun nedeni de BMW'nin popüler bir marka olması. Zira her yıl BMW ifadesini Google'da aratan milyonlarca insan var. Yani ortalama bir kişi, SEO'nun tam olarak ne olduğunu bilmez. Ayrıca link oluşturmayı ya da Google’ın algoritmasını bile umursamazlar. Sadece BMW'yi Google'da arattıkları zaman, BMW.com'u görmeyi beklerler ve görmediklerinde ise hayal kırıklığına uğrarlar. [caption id="attachment_85168" align="aligncenter" width="700"] 1 Ocak 2004 ve 1 Mart 2018 Tarihleri Arasında Google'da Yapılan BMW Aramalarının Oranı[/caption] Şimdi Google’ın BMW.com’u indeksinden kaldırmaya karar verdiğini ve BMW için arama yapan kullanıcılara rastgele bir internet sitesi gösterdiğini varsayalım. Google, böyle bir durumda linke tıklama verilerini baz alarak kullanıcıların hayal kırıklığına uğrayacaklarını bilir. Ve kullanıcıların, Google’da umduklarını bulamamaları durumunda, Google’ı tekrar kullanmama ihtimalleri yüksektir. Ki bu da Google için uzun vadede daha az reklam geliri anlamına gelir. İşte tam olarak bu nedenden ötürü, Google siteleri yasaklamıyor ya da cezalandırmıyor ve ücretli bağlantılar ya da negatif SEO gibi kötü işaretleri görmezlikten gelmek için algoritması üzerinde ince ayar yapmaya devam ediyor. Neil Patel, bu konuyla ilgili olarak yıllar önce yaşadığı bir olayı örnek gösteriyor: "Birisi siteye binlerce yetişkin içerikli link oluşturdu ve bunlar, backlink'lerin çoğunluğunu oluşturdu. Yetişkin içerikli linkler devreye girmeden önce, site, Google’dan ayda 100 binden fazla ziyaretçi üretiyordu. Ve tüm bu kötü linkler indekslendiklerinde ne olduğunu tahmin edebilir misiniz? Hiçbir şey! Google, bunun doğal olmadığını görecek kadar akıllıydı, bu yüzden bunu görmezden geldi. Benim trafiğim aynı kaldı."

2. Algoritma güncellemeleri nedeniyle site trafiğinde yaşanan dalgalanmalar normal.

Google, neyin yanlış olduğunu ve gelecekte nasıl düzeltileceğini anlamak için makine öğrenimi gibi teknolojiler kullanıyor. Çünkü doğal olarak algoritmalarını manuel olarak ayarlamaları için binlerce kişiyi işe almak istemiyor. Search Engine Land ve Search Engine Roundtable gibi internet sitelerine giriş yaptığınızda, Google’ın algoritmasında sürekli olarak güncellemeler yapıldığını göreceksiniz. Bu algoritma güncellemeleri nedeniyle internet sitenizin trafiğinde yaşanan dalgalanmalar gayet doğaldır ve herkesin başına gelen bir durumdur. Eğer Google'ın algoritması mükemmel olsaydı, sürekli olarak yapılan bu güncellemeleri görmezdiniz. Ama her iyi şirket gibi, Google da başarılarından ve başarısızlıklarından dersler çıkarıyor ve bunlara uyum sağlıyor. Ve tabii ki bunu otomatikleştirilmiş bir şekilde yapmaya çalışıyor. Eğer kullanıcılar için en iyi olanı yapıyorsanız ve algoritma güncellemesi nedeniyle meydana gelen küçük bir düşüş görürseniz, endişelenmeyin. Aynı zamanda spam yapan bir rakibiniz sizi geride bırakırsa da endişelenmeyin, çünkü bu durum çok uzun bir süre devam etmez. Sonuç olarak Google'ın sıralama algoritması mükemmel değil, ama gerçekten çok iyi ve zamanla daha iyi olmaya devam ediyor. https://pazarlamasyon.com/pazarlama/bir-icerik-kampanyasinda-ele-alinmasi-gereken-onemli-seo-unsurlari/

3. Paranızı kullanım süresi dolmuş alan adlarına harcamayın.

Neil Patel'in belirttiğine göre, kendisi 20'li yaşlarının başındayken çok yetenekli bir pazarlamacı olduğunu ve Google'da zirveye yerleşmenin kısa yolunu bulduğunu düşünüyordu. Bu kısayollardan biri kullanım süresi dolmuş alan adlarını satın almak ve onları optimize etmekti. Bu fikirden yola çıkarak kendisi edu ve gov backlink'lerine sahip alan adlarını satın aldı ve "online kumarhane" gibi ifadelerde birdenbire Google'ın zirvesine yükseldi. Ancak bir süre sonra bu alan adlarının Google'daki sıralamaları düşmeye başladı. Kısacası bu olay sonucunda Neil Patel, kullanım süresi dolmuş alan adlarının çok da işe yaramadığını öğrenmiş oldu. Kendisinin belirttiğine göre, Google pazarlamacıların bunları satın aldıklarını ve bunları sitelerine yönlendirdiklerini ya da backlink'lerden yararlanmak için bir bloglar ağı meydana getirdiklerini bilir.

4. Google, çoğu konuk paylaşımı bağlantısını yok sayıyor.

Bugünlerde Entrepreneur gibi büyük sitelerin çoğu linklerini takip etmiyor. Ancak bunu yapmasalar bile, bu sitelerdeki hangi URL'lerin ve profillerin misafir gönderileri olduğunu anlamak zor değildir. Sadece Entrepreneur sitesinde "guest writer" (konuk yazar) ifadesi için arama yaptığınızda, çok sayıda makaleyle karşılaşacaksınız. Uzun lafın kısası Google'ın bu tür yayınları farketmesi ve yayının yer aldığı internet sitesi linkleri takip etmeye karar verse bile, bu linklerin değerini düşürmesi zor değil. Hatta Google, Forbes'un linklerinin nasıl yararsız olduğu konusunda yorum bile yaptı. Google'ın belirttiğine göre, şirket, Penguen’de gördüğümüz değişiklikleri yansıtan kötü linklerin değerini düşürüyor ya da bunları yok sayıyor. Yani misafir yayınları yoluyla -özellikle de makalenin misafir yayını olduğunun açıkça belirtildiği yayınlarla- link oluşturmak istiyorsanız, bu linklerin arama sıralamanızda çok fazla etkisi olmasını beklemeyin.

5. Google'ın arama motorunda yaptığı değişiklikler, tamamen veriye dayanıyor.

Neil Patel, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca sürekli olarak Google’ın kullanıcıları nasıl Google’da tutmaya çalıştığı ve internet sitelerine artık herhangi bir trafik yönlendirmediği konusunda pek çok pazarlamacının şikayet ettiğini gördüğünü ifade ediyor. Ve kendisinin belirttiğine göre, bu pazarlamacıların bir kısmı, bunun adil olmadığını iddia ediyor. Çünkü onlara göre, Google sitenizden içeriklerinizi kazıyor ve onları kendi yararı için kullanıyor. https://pazarlamasyon.com/pazarlama/silolama-nedir-web-silolama-seo-icin-hala-gerekli-mi/ Bu noktada dürüst olmak gerekirse, hiçkimse Google'ın sitesini taramasını engellemez. Sonuçta bedavaya trafik elde ederken Google'ın içeriğini kazıması kimin umrunda olur ki?! Ancak Google'ın kullanıcıları yalnızca kendi sitesinde tutmak istediğine dair bu iddialar, büyük bir yanılgıdan ibaret. Bu durumla ilgili gerçek şu ki, Google pazarlamacılar için değil, arama yapan kullanıcılar için en iyisini yapmak istiyor. Google, arama motorunda yaptığı değişiklikleri kendi isteklerine göre yapmıyor. Yapılan bu değişiklikler, tamamen kullanıcı aramalarından elde edilen verilere dayanıyor. Yani sonuç olarak Google'ın içeriğinizi almasından ya da ücretli sonuçlara kıyasla, organik sonuçlara çok fazla tıklama yönlendirmemesi konusunda hiç endişelenmenize gerek yok. Özellikle sesli aramaların popülerliğiyle birlikte, sürekli olarak gelen değişiklikleri göreceksiniz. Bu değişikliklerin kitlelerin isteklerini yansıtan verilere dayandığını bilin.

6. Şu anda arama alanındaki en büyük fırsat, YouTube.

Google, metin tabanlı içeriği sever. Pek çok şirketin bir bloga sahip olmasının nedenlerinden biri de bu. Ancak Google’da yüksek bir sıralama elde etmek hiç de kolay bir iş değil. Bu yüzden şu anda arama alanındaki en büyük fırsat, YouTube gibi görünüyor. Alexa verilerine göre, internetteki en popüler ikinci site ve insanlar, arama özelliğini kullanarak YouTube'da içeriklerini bulma eğilimindedir. YouTube'un ne kadar büyük ve önemli bir mecra olduğuna dair bazı dikkat çekici istatistikleri sizlerle paylaşalım:
  • YouTube’da yaklaşık 1,9 milyar aylık aktif kullanıcı var.
  • Yaklaşık olarak 50 milyon kullanıcı, YouTube'da video içeriği oluşturuyor ve paylaşıyor.
  • YouTube'daki ortalama görüntüleme süresi 40 dakikadır.
  • Günde yaklaşık 5 milyar video izleniyor.
  • Günlük 500 milyon video görüntülemesi, mobil cihazlar aracılığıyla yapılıyor.
YouTube SEO'ya önem vermek gerektiği konusunda ikna olmayanlar için Neil Patel, kendi internet sitesine YouTube üzerinden ne kadar trafik çektiğiyle ilgili olarak bazı istatistikler paylaştı. Kendisinin paylaştığı Google Analytics görüntüsüne göre, 10 Ekim – 8 Kasım tarihleri arasındaki 30 günlük sürede sitenin elde ettiği toplam görüntüleme sayısı 724.464 idi ve bu görüntülemelerin 185.290'ı YouTube aramaları üzerinden geliyordu. [caption id="attachment_85169" align="aligncenter" width="700"] Neil Patel'in İnternet Sitesine Çektiği Trafiğin Kaynaklara Göre Dağılımını Gösteren Google Analytics Görüntüsü[/caption] Sonuç olarak Neil Patel, YouTube'un bir hacme sahip olduğunu ve YouTube'da yüksek bir sıralama elde etmenin Google'dakinden daha kolay olduğunu ifade ediyor.

7. Yakın gelecekte, Google'dan trafik elde etme şekilleri değişecek.

Neil Patel, Google'da çalışan kişilerle yaptığı tüm sohbetlerinden yaptığı çıkarıma göre, "Onlar dünyanın değiştiğini biliyor ve Google'ın buna uyum sağladığından emin olmak istiyorlar." diyor. Örneğin Alexa ve Google Home gibi ses cihazlarından çok fazla arama yapıldığını biliyorlar. Yalnızca mobil cihazlara bakarsanız, daha şimdiden sesli aramaların, tüm aramalar içerisinde % 20'lik bir paya sahip olduğunu göreceksiniz. Üstelik değişim bu kadarla da sınırlı değil. Hem internet dünyası hem de gerçek dünya birbirine bağlanmaya başlıyor. Google'ın milyarlarca dolar harcadığı sürücüsüz otomobillerden, bağlantı kurmaya başladığı ve her gün kullandığımız daha basit cihazlara kadar her şey yavaş yavaş bağlantılı hale geliyor. Ve daha da önemlisi, Google bunların hepsini kontrol etmek istiyor. Ancak Neil Patel'e göre, ürpertici bir şekilde değil, daha çok hayatımızı kolaylaştıracak bir şekilde bunu yapmayı planlıyor. Bunun gelecekte nasıl görüneceğine gelince, henüz kimse, hatta Google bile bunu bilmiyor. Ama bu sorunları çözmek için akıllı ürün insanlarına ve mühendislerine para ödüyor. Neil Patel'in belirttiğine göre, örneğin Google, çocukların Google aramalarını yetişkinlerin kullandığı şekilde kullanmadıklarını biliyor ve bu konuda 8 yaşındaki yeğeniyle ilgili bir örnek veriyor: "8 yaşındaki yeğenim bir şeyden emin olmadığı zaman, Alexa'ya sorar. Öte yandan ben, dizüstü bilgisayarımda bir arama yaparım." Neil Patel, bu noktada yapabileceğimiz tek şeyin, Google'dan trafik almamızı garanti altına almak için teknolojiye uyum sağladığımızdan emin olmamız olduğunu ifade ediyor. Bu sadece SEO stratejinizi uyarlamak anlamına gelmiyor, daha çok, zirvede kalmanızı ve kullanıcılara istedikleri şeyi sağlamanızı garanti altına almak anlamına geliyor.
Avrupa Dijital Reklam Yatırımları 5 Yılda 2 Katına Çıktı
Avrupa Dijital Reklam Yatırımları 5 Yılda 2 Katına Çıktı

Türkiye dijital reklam yatırımları, 2016 yılına göre yüzde 15,5 oranında artarak Avrupa’nın en hızlı gelişen ilk 10 pazarının içinde yer aldı. Mobil display yüzde 40’dan fazla büyüyerek toplam display pazarının […]

comment 0
share
Etiketler
featured Google + philips starbucks Zappos

Çin’deki iPhone Kullanıcıları Fakir ve Eğitimsiz

Cemre Üçhisarlı / 27 Kasım 2018
facebook twitter
Çin’deki iPhone Kullanıcıları Fakir ve Eğitimsiz
  • Çin'de yapılan bir ankete göre;  iPhone kullanıcıları fakir ve eğitimsiz.
  • Çin'de yoğunluklu olarak iPhone kullananlar genellikle 25 ile 34 yaşları arasında evli olmayan kadınlar.
  • Yüksek gelirli ve evli erkekler ise Huawei kullanmayı tercih ediyor.
  • İlgili yazı; Huawei, Apple Kuyruğunda Bekleyen Vatandaşlara Powerbank Dağıttı

Bir ankete göre; Çin'deki iPhone kullanıcıları fakir ve eğitimsiz. Bu sonuç dünyanın pek çok yerindeki insanları şaşırtacak bir sonuç çünkü Apple kesinlikle ucuz bir marka olmadığı gibi iPhone fiyatları da giderek artıyor. Son çıkan iPhone'un $1,449 olduğunu düşünürsek iPhone'un nasıl fakirlerin kullandığı bir telefon olabileceğini düşünmeden edemiyorsanız çok normal ancak Çin'de iPhone kullananların fakir olduğu düşünülüyor. Çin'deki MobData isimli bir anket şirketi telefon kullanıcıları üzerinde cinsiyet, eğitim durumu, yaş gibi demografik özellikler içeren bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre; Çin'de insanlar var olan fakirliklerini gizlemek için iPhone kullanıyorlar. Araştırmanın derinine inecek olursak, MobData, ortalama iPhone kullanıcısını, lise sertifikası olan, 18 ile 34 yaşları arasında evli olmayan kadınlar olarak tespit etti. Bu kullanıcılar aynı zamanda 3,000 ¥ (432 ABD Doları) 'dan daha az aylık bir gelir elde ediyor. Diğer taraftan, Huawei akıllı telefon sahipleri, ankete göre, ağırlıklı olarak 25 ila 34 yaş arasındaki evli erkekler olmalarının yanı sıra diploma veya lisans diplomasına sahipler. Gelirleri genellikle ayda 5.000 (US $ 720) ve 20.000 ¥ (2.880 ABD Doları) arasında değişmektedir. Ayrıca; Huawei kullanıcılarının genellikle kendilerine ait bir arabaları olduğu ve Apple kullanıcılarının ise olmadığı da dikkat çeken veriler arasında. Huawei, Çin'de pazar lideri olmayı sürdürmekte bunun yanında onu Xiaomi, Oppo ve Vivo markaları takip ediyor. Apple'ın payı ise %9. Başka bir ilginç düşünce de konuya değişik bir açıdan yaklaşarak iPhone telefonların daha sağlam olduğuna ve düşük bütçeli birinin telefonunu çok sık değiştirmemek için daha dayanıklı bir telefon tercih edeceğini savunuyor. Marka bağımlılığı olmayan yani her yeni çıkan iPhone modelini edinmek istemeyen birisi için mantıklı bir düşünce olabilir.
Dolce & Gabbana Çanta Koleksiyonunu Dronelarla Tanıttı
Dolce & Gabbana Çanta Koleksiyonunu Dronelarla Tanıttı

Geçtiğimiz yıllardan bu yana dronelar hayatımızda büyük bir boşluğu doldurmuş gibi neredeyse her alanda karşımıza çıkarken, hiç birimiz kullanım alanları arasında bir markanın defilesinin baş aktörlerinden olabileceğini tahmin etmedi haliyle. […]

comment 0
share
Etiketler
featured Google + philips starbucks Zappos
PRIME DÜNYASINI KEŞFET
Üye Ol, Ayrıcalıklardan Yararlan!
KEŞFET
Prime Özel: Ocak 2019 Trendleri
Ocak Trend Raporumuz Yayında
Trend Takibi: Türkiye'den ve Dünya'dan tüm trendleri inceliyor ve sizler için bir araya getirerek her ayın ilk günü posta kutunuza gönderiyoruz. Peki geçtiğimiz ay hangi trendler ön plana çıktı?
İndir

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
facebook twitter instagram linked-in
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön