Güneydoğu Asya'daki şehir devleti
Singapur, 42.000 konutluk yeni bir
akıllı şehir inşa ederek çevreye odaklı ve duyarlı bir devlet olmayı hedefliyor. Tengah adlı bir semtte yer alan yakında inşasına başlanacak olan akıllı şehir, sakinlerine
Doğa ile Evde olmayı vaad ediyor. Doğa merkezli mahalleler sayesinde insanlar daha mutlu ve sağlıklı bir hayat sürebilecek.
İnşa edilecek olan akıllı şehirde, yayaların ve bisikletlilerin serbestçe ve güvenli bir şekilde hareket etmelerine olanak sağlamak için, karayolları en alta inşa edilecek ve bisikletliler ve yayalar daha güvenli bir şekilde şehirde dolanabilecek. Karayolları aşağıda kaldığı için de şehir merkezi araçsız bir şehir merkezi haline gelecek. Ayrıca, çöp taşımak için yüksek hızlı havayı kullanacak otomatik bir atık toplama sistemi ve insan trafiğinin zamanına ve seviyesine göre kendini yöneten akıllı bir aydınlatma sistemi de şehirde kullanılacak.
Akıllı şehirde ayrıca entegre bir topluluk merkezi, tıbbi kurumlar ve spor merkezi gibi çeşitli tesisler de bulunacak. Ek olarak, halk ve çiftçi pazarları, çiftlikten masaya yemek yeme gibi daha çevreci çabalara da yer verilecek.
Singapur hükümetini akıllı şehir konusunda en zorlayan durum ise merkezi klima sorunu. Altı milyonun altında bir nüfusa sahip olmasına rağmen Ekvatora'a olan yakınlık sebebiyle yıl boyunca sıcak ve nemli bir iklime sahip olan Singapur'daki halk, sürekli olarak klima üniteleri ile serinlemeye çalışıyor. Bu nedenle Singapur, doğaya kişi başına Birleşik Krallık ve Çin'den daha fazla sera gazı salıyor.
Singapur hükümeti, rüzgar akışını teşvik edecek merkezi soğutma sisteminin olduğu akıllı şehir projesi ile ev tipi klima ünitelerine olan yaygın bağımlılığın ortadan kalkacağına ve karbon emisyonları azaltmada eko-kasabanın bir merkez olabileceğine inanıyor.
CNN'ye göre, yerleşim yerindeki iki yatak odalı birimlerin fiyatları şu anda 81.000 dolardan başlıyor. İnşaatın ise 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.