"Sen de yarışmamıza katıl, sürpriz hediyeler kazan!" Repliği ve Üniversiteler

Açıklamakta fayda var, başlıktaki replik aslında sosyal medya pazarlaması ile uğraşanlar için klişe bir cümle. Markalar için yapılan kampanyalarda sıkça kullanılan ve sosyal medyacıların son derece aşina olduğu bu metni, geçtiğimiz gün özel bir üniversitenin Twitter sayfasında görmem, "artık bu konuda bir şeyler yazmamın zamanı geldi" dedirtti.

Son yıllarda inanılmaz derecede artan özel üniversite sayısının bir sonucu olarak bu yıl her mecrada üniversitelerin reklamları ile karşılaşıyoruz. Twitter'dan Facebook'a, dış mecralardan televizyona kadar çok geniş alanlarda inanılmaz paralar harcıyorlar.

Ancak bu paralar harcanırken ortada bir problem olduğu çok açık. Çünkü bu reklamların ve diğer kampanyaların hiçbirinde içgörü yok. İçgörü derken neyi mi kastediyorum? Buyrun, örnekler üzerinden açıklayayım.

415 Kahraman Arıyoruz!

httpv://www.youtube.com/watch?v=glh_AvPKjBI

Süleyman Şah Üniversitesi sanıyorum ismini biraz fazla benimsemiş. 415 tane kahraman aramaktalar. Reklamı izlemeden önce hakkında hiçbir şey bilmediğim Süleyman Şah Üniversitesi, reklamdan sonra da zihnimde en ufak bir şey belirmeden ortadan kayboldu. Ortada ne "Süleyman Şah Üniversitesi'ni şu yüzden tercih etmelisiniz" var ne de "Bize gelirseniz size şunu kazandıracağız" var. Ortada olan tek şey 415 tane kahraman aradıkları!

Sen de yarışmamıza katıl, sürpriz hediyeler kazan!

Yazının başında bahsettiğim bu konunun muhattabı İstanbul Kültür Üniversitesi. Kendileri Twitter üzerinden bir kampanya yapmışlar ve bir hazır giyim, bir hızlı tüketim ürünleri kategorisindeki markaymışçasına hediye dağıtıyorlar. "Bu hediye bir üniversite adayı olarak bana ne kazandıracak?"  sorusunun yanıtı yine yok maalesef.

Screen Shot 2014-07-13 at 3.06.38 AM

 Nişantaşı: Play Hard

http://vimeo.com/97730085

Gencimiz ziyaretçi kartını aldığı anda müzik başlıyor ve bitene kadar susmuyor. Üniversite adaylarının akıllarında olan soruların hiçbirine yanıt verilmemiş. Yanıt verilmediği gibi, bir üniversite videosundan ziyade lisede öğrencilerin kendi aralarında çektikleri videolar gibi bir video çekilmiş. Üniversiteye giren kızın üstündeki bu bakışlarla okul tam olarak öğrencilerine ne vaad ediyor, anlamak mümkün değil.

Screen Shot 2014-07-13 at 4.41.03 PM

Screen Shot 2014-07-13 at 4.50.36 PM

Uzun lafın kısası, özel üniversitelerimiz, yaptıkları iletişim faaliyetleri ile dip noktasını bizlere gösterdiler. Umarım en kısa zamanda toparlar ve akademik başarılarını, insanlara neler kazandırabileceklerini anlatmaya çalışırlar.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir