Restoran Zincirinin Kurduğu Hava Yolu Şirketi, Neden 3 Yılda İflas Etti?

  • Turuncu şort ve askılı bluz giyen kendine özgü çekici garsonlarıyla meşhur olan restoran zinciri Hooters, 2003 yılında "Hooters Air" isminde bir hava yolu şirketi kurdu.
  • ABD'nin 15 farklı noktasına uçuşlar gerçekleştiren ve 129 dolarlık sabit uçak bileti ücretiyle hizmet veren Hooters Air, 2006 yılında 40 milyon dolarlık bir zarar bildirerek faaliyetlerine son verdi.
  • Business Insider, Hooters Air'in neden başarısız olduğunu ortaya çıkarmak için şirketin bazı eski çalışanlarıyla ve birkaç hava yolu endüstrisi uzmanıyla görüştü.
  • İlgili Yazı: 22 Yaşındaki İki Genç, 1,5 Yılda Nasıl Milyar Dolarlık Bir Şirket Kurdu?

Acı kanatları, turuncu şortlu ve askılı bluzlu kendine özgü çekici garsonlarıyla meşhur olan restoran zinciri Hooters, 2000'li yılların başlarında bir hava yolu şirketi işletiyordu. Ama 2003 yılında faaliyetlerine başlayan hava yolu şirketi, sadece üç yıl varlığını sürdürebildi. Business Insider da bu üç yıl içerisinde neler olduğunu ve şirketin neden kapandığını öğrenebilmek adına Hooters Air için çalışan bazı uçuş görevlileri bir pilot ve birkaç endüstri uzmanıyla görüştü. Business Insider'ın belirttiğine göre, Hooters'ın hava yolu şirketi, ABD içerisinde düşük fiyatlı direkt uçuşlar sunuyordu. Hooters Air, faaliyet gösterdiği üç yıllık süre boyunca ABD'nin 15 farklı noktasına uçuşlar gerçekleştirdi ve her yöne uçak bileti ücreti 129 dolardı. Peki, neden Hooters bir hava yolu şirketi kurmanın iyi bir fikir olacağını düşündü ve neden bu işte başarısız oldu?

Hooters Air, 3 Yıl İçinde Nasıl Bir Fiyaskoya Dönüştü?

1983 yılında kurulan restoran zincirinin işleri, 2000'li yılların başlarına kadar son derece başarılıydı ve şirket sürekli olarak büyüyordu. 2003 yılına gelindiğinde, Hooters tabir-i caizse para içinde yüzüyordu ve şirketin sahibi Bob Brooks markayı büyütmek istedi. Bu yüzden de iş adamı, North Carolina merkezli ve tarifeli sefer yapmayan Pace Airlines isimli küçük hava yolu şirketini satın aldı. Daha sonra şirketin adı Hooters Air olarak değiştirildi ve uçaklar yeni marka kimliğine uygun olarak boyandı. Hooters Air'in her uçuşunda, aynı şirketin restoranlarında olduğu gibi turuncu şortlu ve askılı bluzlu iki Hooters kızı hostes olarak görev yapıyordu. Bu hostesler, şirketin restoranlarında çalışan garson kızlar arasından seçiliyordu. Bununla birlikte her uçuşta üç FAA sertifikalı uçuş görevlisi de bulunuyordu ve yolculara yiyecek ve içecek servisini bu görevliler yapıyorlardı. Çünkü Hooters garsonları, tüm uçuş görevlilerinin sahip olması gereken FAA sertifikasına sahip değillerdi ve bu yüzden uçak kapılarını kapatmak ya da yemek arabalarını itmek gibi eylemleri gerçekleştiremiyorlardı. Hooters kızları, sadece yolcuları oyalıyor ve ihtiyaç duydukları şeylerle ilgili olarak uçuş görevlilerine yardım ediyorlardı. Bu arada FAA sertifikalı uçuş görevlileri, Hooters kızları gibi restoran zinciriyle özdeşleşen özel kıyafeti giymiyorlardı, bunun yerine lacivert renkte resmi bir elbise giyiyorlardı ve aynı zamanda turuncu bir fular takıyorlardı. http://www.pazarlamasyon.com/marka-hikayeleri/adidas-ve-puma-kardesler-arasindaki-husumet-nedeniyle-ortaya-cikti/ Uçuş yaptığı bazı bölgelerde de dolaylı olarak ekonomik bir kalkınma meydana getiren Hooters Air, 2006 yılında 40 milyon dolarlık bir zarar bildirerek faaliyetlerine son verdi. Hava yolu endüstrisi analisti Henry Harteveldt, Business Insider'a konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hava yolu şirketinin iflasında birkaç faktörün birden etkili olduğunu ifade etti. Öncelikle Hooters, hava yolu endüstrisinin, 11 Eylül Saldırıları'nın etkilerini atlattığı sırada hava yolu şirketini kurmuştu. İnsanlar, o dönem uçaklara binmekten korkuyorlardı. Ayrıca Southwest Hava Yolları ve pazardaki diğer hava yolu şirketleri genişlemeye başladıkları için pazardaki düşük fiyat rekabeti giderek büyüyordu. Bunların yanı sıra jet yakıtının fiyatları o dönem yükselişteydi. Ve Harteveldt'in belirttiğine göre, bütün bu nedenlerden dolayı bu, o dönem için ekonomik açıdan uygun bir iş değildi.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir