Reklam Filmi Çekemeyen Markaların Yeni Gözdesi: Deepfake

CGI ve yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte yaygınlaşan "deepfake" teknolojisi, oldukça gerçekçi sahte görüntüler oluşturmayı mümkün kılıyor. Corona virüs sebebiyle çekimlerin durdurulması ve fiziksel setlerin ortadan kaldırılmasıyla, deepfake markalar için giderek anlamlı bir alternatif haline gelmeye başladı.

https://pazarlamasyon.com/restoranlarda-yapay-zeka-ve-robot-kullanimi-artiyor/

ESPN'NİN Michael Jordan ve Chicago Bulls hakkındaki belgesel dizisi "The Last Dance"in bir bölümünde State Farm, deepfake yöntemiyle SportsCenter'ın sunucusu Kenny Mayne'in ustalıkla işlenmiş eski görüntülerini içeren bir reklam yayınlamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=FzOVqClci_s

Geçtiğimiz aylarda Hulu, çeşitli profesyonel sporcuların yüzlerini, canlı spor tekliflerini tanıtmak için farklı vücutlara yerleştirdi ve Spotify, R&B starı The Weeknd'in sanal bir avatarını içeren bir dijital dinleme deneyimi sundu.

https://www.youtube.com/watch?v=yPCnVeiQsUw

Bu tür projeler, büyük ölçekte bire bir etkileşimleri yeniden yaratan daha kişiselleştirilmiş ve ilgi çekici bir reklam deneyimi yaratıyor. Örneğin Spotify, The Weeknd'in avatarını kullanıcıların dinleme alışkanlıkları hakkında yorum yapacak şekilde programladı.

https://www.youtube.com/watch?v=g1arTC5Itiw

Uzmanlar, deepfake teknolojisinin sahte haberlerden şantaj suçlarına kadar birçok şey için kullanılabileceğinden endişelenirken, kreatörler ve sanatçılar çoktan bu yaratıcı potansiyeli denemeye başladı. Bazı deepfake yöntemleri tam ölçekli üretimin mümkün olduğu zamanlarda her zaman düşük maliyetli olmasa da; bu alandaki araştırmaların hızı, deepfake teknolojisinin gelecekte daha kolay ve erişilebilir olacağını göstermektedir.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir